Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς: Συνεδρίαση και ψήφισμα για το κλείσιμο των καταστημάτων

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, ενόψει της συμμετοχής του κλάδου στην πανελλαδική κινητοποίηση της 19 Οκτωβρίου, συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα και διερμηνεύοντας την έντονη αντίδρασή του εμπορικού κόσμου του νομού, αποφάσισε ν` ανακοινώσει τα εξής:
- Εκφράζει την απογοήτευση, αγανάκτηση και απόγνωση του εμπορικού κόσμου για τα νέα σκληρά, δυσβάστακτα και αιματηρά, στην κυριολεξία, μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση, υπακούοντας χωρίς καμιά αντίδραση στις εντολές της Τρόικας.

- Διαδηλώνει την απόφασή του να αντισταθεί στη λαίλαπα των μέτρων που με ευκολία ανακοινώνει κάθε εβδομάδα η Κυβέρνηση και καλεί σε συστράτευση τους εργαζομένους, προκειμένου να τεθεί φραγμός στον κατήφορο που δεν οδηγεί πουθενά.
- Επισημαίνει ότι ενώ ο κλάδος των εμπόρων συμμετέχει κατά 18% στην συνολική απασχόληση και θα έπρεπε να προσεχθεί ιδιαίτερα, εντούτοις απαξιώνεται καθημερινά, με αποτέλεσμα να έχουμε 68.000 λουκέτα μέσα σε δύο χρόνια και απώλεια 55.300 θέσεων εργασίας.
- Καταγγέλλει την καταλήστευση του εισοδήματος των εργαζομένων, που τους εξωθεί σε αναζήτηση νέων αγορών για ψώνια, σε γειτονικές χώρες, με αποτέλεσμα να σβήνει ο εμπορικός κόσμος της χώρας & ιδιαίτερα του Κιλκίς.
Καταδικάζει την αλλοπρόσαλλη και άφρονα πολιτική της Κυβέρνησης που οδηγεί το λαό σε εξαθλίωση με το Μνημόνιο, τους ανάλγητους νόμους, την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, το χαράτσι για τα ακίνητα, την περικοπή των μισθών, τη μείωση των συντάξεων και δώρων και το κυριότερο με την υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης.
- Υπογραμμίζει την έλλειψη διαφάνειας και την απύθμενη υποκρισία της Κυβέρνησης, γιατί ενώ απολύει χιλιάδες, προσλαμβάνει ταυτόχρονα 45.643 ημέτερους και φορτώνει το Δημόσιο με 77 νέες Υπηρεσίες.
- Διαμαρτύρεται εντονότατα γιατί περιφέρονται στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και εκλιπαρούν νέα δάνεια, όχι βέβαια, για επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη, αλλά για να καλύψουν προηγούμενες σπατάλες για συμπόσια, εξοπλισμό γραφείων & αγορά θωρακισμένων αυτοκινήτων.
- Καλεί την Κυβέρνηση αντί να απομυζά τον ιδρώτα των εργαζομένων να επιδιώξει την είσπραξη δισεκατομμυρίων από τους φοροκλέφτες και φοροφυγάδες καθώς και από εκείνους που μετέφεραν παράνομα εκατομμύρια ευρώ σε ξένες τράπεζες.
Απευθύνει έκκληση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αντί να λεηλατούν με την υπογραφή τους - άδικα και άκριτα - το μόχθο μιας ολόκληρης ζωής, να αναλογιστούν το μέγεθος της ΕΥΘΥΝΗΣ που αναλαμβάνουν έναντι του λαού, που με την ψήφο του τους έστειλε στη Βουλή και να μην ξεχνούν πως σύντομα θα αναζητηθούν και θα καταλογιστούν οι ΕΥΘΥΝΕΣ.
Διεκδικούμε:

*      ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
*      ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ
*      ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.