Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ: Έχουμε κράτος-μπαταξή!

Παρουσία μεγάλου αριθμού παραγόντων, προπονητών και αθλητών του στίβου από την Βόρεια Ελλάδα έγινε προχθές Σάββατο στη Θεσσαλονικη ενημερωτική συγκέντρωση που προσκάλεσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστής. Τον ΓΑΣ Κιλκίς εκπροσώπησαν οι σωματειακοί προπονητές Κώστας Μηναρετζής και Φίλιππος Μισαηλίδης, ενώ την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας Κιλκίς ο πρόεδρός της και αντιπρόεδρος του ΓΑΣΚ, Νίκος Σερασκέρης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ μίλησε επί 45΄και αναφέρθηκε στα τεράστια οικονομικά προβλήματα της Ομοσπονδίας μετά το «κόψιμο» του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του 2011 κατά 50%. Όπως δήλωσε ο κ. Σεβαστής, δεν θα καταβληθούν οι μισθοί 8 μηνών των προπονητών και 3 μηνών των αθλητών. Ανέφερε επίσης ότι έχει απλήρωτους τους προμηθευτές του ΣΕΓΑΣ και ότι κινδυνεύει με εξώδικα και μηνύσεις.

Ο Πρόεδρος χαρακτήρισε την κυβέρνηση «μπαταξή» και ζήτησε συσπείρωση για να διεκδικήσουν όλοι μαζί την κάλυψη όλου του προϋπολογισμού του 2011. Πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάρει από την κυβέρνηση ένα επιπλέον ποσοστό του προϋπολογισμού.
Στις τοποθετήσεις τους οι άνθρωποι του στίβου της Βορείου Ελλάδος δήλωσαν ότι συμπαραστέκονται στην ομοσπονδία στο αίτημα για καταβολή του προϋπολογισμού, αλλά στάθηκαν επικριτικά στην πολιτική του κ. Σεβαστή που τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμίσει οικονομικά το ρόλο του σωματειακού προπονητή, με αμοιβές που είναι χαμηλότερες από του ανειδίκευτου εργάτη, ενώ αντίθετα οι διοικητικοί υπάλληλοι αμείβονται με μισθούς που είναι εξαπλάσιοι από τους σωματειακούς και είναι πληρωμένοι χωρίς καθυστερήσεις.
Οι ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκε να απαντήσει ο κ. Σεβαστής αφορούσαν τόσο στα πεπραγμένα της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, όσο και στο πώς σκέφτεται η Ομοσπονδία να αντιμετωπίσει την πιθανή εμμονή της Κυβέρνησης στην αναγγελθείσα περικοπή.
Προτάσεις δεν ακούστηκαν επί της ουσίας μιας και όλοι περιμένουν να δουν το πώς θα ενεργήσει η Πολιτεία στην αντίδραση των Ομοσπονδιών.
Η γενική εικόνα που πέρασε στην αίθουσα ήταν ότι με τίποτε δεν πρέπει να ανασταλούν οι δραστηριότητες της Ομοσπονδίας, να μην κλείσει το «μαγαζί». Αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και δεν θα πρέπει να είμαστε «εμείς» αυτοί που θα διαπράξουμε το μεγάλο έγκλημα να στερήσουμε τα παιδιά μας από το «Σχολείο» του Αθλητισμού.
Ο πρόεδρος απάντησε ότι επί της θητείας του συνταξιοδοτήθηκαν πάνω από 20 υπάλληλοι, αλλά δεν εξήγησε γιατί το συνολικό ποσό για τους υπαλλήλους είναι το ίδιο παρά την αποχώρηση αυτών. Επίσης έγινε κριτική για το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί επιτελικοί προπονητές -χωρίς προπονητικό έργο και με απόσπαση από το σχολείο τους- ενώ πληρώνονται με δύο μισθούς.
Μολονότι υπήρξαν μερικές στιγμές έντασης, η συνάντηση κύλισε εποικοδομητικά με κεντρική ιδέα την προστασία του Κλασικού Αθλητισμού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.