Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Πορεία συμβασιούχων σε κοινωνικές δομές

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών, συμβασιούχοι στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη «Κοινωνική Μέριμνα». Εκατοντάδες εργαζόμενοι, έδωσαν δυναμικά το παρών από κάθε γωνιά της Ελλάδος, και φυσικά κι απ` το Κιλκίς, ενώ τη συμπαράστασή τους δήλωσαν εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ, καθώς και αρκετοί πολίτες.

Οι εκπρόσωποι εργαζομένων πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδη, προκειμένου να διαβιβάσουν τα αιτήματα τους, αναφορικά με τη λήξη των συμβάσεών τους στις 31 Δεκεμβρίου, μετά από 10 συνεχή έτη εργασίας, με προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.
Δυστυχώς, δεν υπήρξε σαφής απάντηση από τον Υπουργό σχετικά με τη συνέχιση των προγραμμάτων και το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έσπευσε να «ενημερώσει» τους πολίτες μέσα από τα ΜΜΕ με την αυθαίρετη δήλωση ότι «συνεχίζει το Βοήθεια στο Σπίτι».
Από την εν λόγω συνάντηση προέκυψε ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την ανανέωση των συμβάσεων, για το αν θα γίνει προκήρυξη που διασφαλίζει τις θέσεις των ήδη εργαζομένων, καθώς και για το πόσο χρονικό διάστημα θα μείνουν ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ σε όλη την Ελλάδα χωρίς φροντίδα μετά τις 31/12.
Ένα από τα υπό συζήτηση σχέδια της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή του μέτρου της ποσόστωσης (1 εργαζόμενος προς 10 απολύσεις). Το γεγονός αυτό, συνεπάγεται τόσο τη δραματική μείωση του αριθμού των εργαζομένων (από 4000 σε 400 μετά το 2012), όσο και την παροχή υποβαθμισμένων υπηρεσιών σε ελάχιστους συμπολίτες μας. Όπως είναι ευκόλως αντιληπτό, η κυβέρνηση φαίνεται να συζητά την κατ' επίφαση συνέχιση του θεσμού του Βοήθεια στο Σπίτι, επιχειρώντας να διασώσει απεγνωσμένα το κοινωνικό της προφίλ.

1 σχόλιο:

  1. Η "βοήθεια στο σπίτι" περιορίζεται τόσο πολύ απο την κυβέρνηση για δύο λόγους. Ο ένας είναι για να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους συμβασιούχους και ο άλλος είναι για να "ξαποστείλουν" τους ηλικιωμένους μια ώρα γρηγορώτερα, ώστε να μην πληρώνουν και τις συντάξεις τους. "Μ'ένα σμπάρο δυό τριγώνια" λοιπόν!
    Σας φαίνεται μακάβρια η άποψή μου αυτή;
    Δεν νομίζω. Απλά είναι θέμα χρόνου να το δούμε να συμβαίνει. Και τότε να δείτε στην πράξη τι σημαίνει μακάβριο. Είναι κάτι πιό συγκαλυμμένο σε σχέση με αυτό που έκαναν οι Γερμανοί στην κατοχή. Απλά τους αφήναν να πεθαίνουν απο την πείνα. Αν το συγκρίνετε δέ με το γεγονός, οτι τότε υπήρχε ο πόλεμος, που "δικαιολογούσε" τέτοιες συμπεριφορές, με την ειρήνη που ζούμε σήμερα, ποιό απο τα δύο σας φαίνεται πιό τραγικό; Καταλάβατε τώρα γιατί σε λίγο πιό παλιό σχόλιό μου είχα πει, οτι τελούμε υπο την κατοχή του ΔΝΤ, το οποίο νομοθετεί μέσω Ελλήνων δοσίλογων βουλευτών για την ηθική και φυσική εξόντωσή μας; Και μή μου πεί κάποιος οτι αλλιώς δεν θα πάρουμε την "μαμημένη" 6η δόση, γιατί μ'αυτή αγαπητοί μου θα πληρωθούν οι προηγούμενοι(παλιώτεροι) δανειστές μας κι'όχι μισθοί και συντάξεις, που η κυβερνητική προπαγάνδα με τα πληρωμένα "κανάλια" και τους δήθεν δημοσιογράφους, μας τρομοκρατούν απ'τό πρωί μέχρι το βράδυ ή και σαν μιά άλλη πλύση εγκεφάλου δηλαδή! Αυτοί που έφεραν την χώρα σ'αυτήν την δύσκολη θέση, αυτοί να πληρώσουν κι'όχι πάλι οι αθώοι(αν και όχι εντελώς)πολίτες. Αμα η κρίση χτυπήσει και αυτούς που βασίζονται τώρα στα αποθεματικά τους στην τράπεζα και το παίζουν ψύχραιμοι, τότε να δείτε τι "πανηγύρι" θα γίνει στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.