Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Μετά τα ταξί σειρά παίρνουν τα φορτηγά

Μετά τα ταξί, ένα ακόμη μέτωπο φαίνεται πως ανοίγει ο υπουργός Υποδομών, Γ. Ραγκούσης. Αυτή τη φορά ετοιμάζονται γι` αντιδράσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης. Ο λόγος είναι η απόφαση του υπουργού να επισπευσθεί η πλήρης απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών και να καταργηθεί έτσι η τριετής μεταβατική περίοδος προσαρμογής, που προέβλεπε ο νόμος ο οποίος ψηφίστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο.
Έτσι, η απελευθέρωση θα γίνει από την 1η Ιανουαρίου του 2012 και όχι από τον Ιούλιο του 2013, που προέβλεπε ο νόμος Ρέππα. Επίσης, θα καταργηθεί η διάκριση της έδρας, γεγονός που σημαίνει ότι τα φορτηγά θα μπορούν να κάνουν μεταφορές σε όλη την χώρα, ενώ για την έκδοση των νέων αδειών το παράβολο θα φτάνει στα 1.500 ευρώ.
Την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ του συνδικάτου των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, προκειμένου να αποφασίσουν για τη στάση που θα τηρήσουν, ωστόσο η τάση που επικρατεί είναι να κατέλθουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

1 σχόλιο:

  1. Η γνωστή "περισπούδαστη" πολιτική τακτική, της κυβέρνησης,..."είπα, ξ'είπα", "δικό μου το πεπόνι, δικό μου και το μαχαίρι". Μόνο που εδώ ταιριάζει, "δικό σου το πεπόνι, αλλά δικό μου το μαχαίρι".
    Δεν ξέρω όμως αν οι φορτηγατζήδες του απαντήσουν, "μάχαιραν έλαβες, μάχαιραν θα λάβεις"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.