Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

...Και λίγο γέλιο, μια και γίνεται ...της κακομοίρας!

Δείτε στο βίντεο μια απ` τις πιο αστείες σκηνές στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, απ` την ταινία - ποια άλλη; - "ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ" του Ντίνου Κατσουρίδη. Εδώ ο Κώστας Χατζηχρήστος "δίνει ρέστα" στο τηλέφωνο! Δείτε το, έτσι, για να γλυκάνει λίγο το χειλάκι σας, μεσ` τα ζόρια που τραβάμε... Άλλωστε και στις μέρες μας, της κακομοίρας γίνεται!
Θα σας συνιστούσαμε, όμως, να δείτε αμέσως μετά και το απόσπασμα απ` το περίφημο και διαχρονικά επίκαιρο (δυστυχώς!) έργο του Ντάριο Φο "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", όπως μεταδόθηκε απ` το "Θέατρο της Δευτέρας" της ΕΡΤ, το 1986. Παίζουν, ο Στέφανος Ληναίος κι ο Σταύρος Ξενίδης στο ρόλο ενός ..."επαναστάτη" αστυνομικού. Έτσι για να εμπεδώσουμε ότι οι εποχές αλλάζουν αλλά ο κόσμος όχι!

1 σχόλιο:

  1. Για όσους θέλουν να μάθουν ποιός είναι ο Ντάριο Φό και το έργο του, άς ανατρέξουν στο : Ντάριο Φό-Βικιπαιδεια και θα καταλάβουν το μέγεθος του ανδρός, αλλά και της συζύγου του Φράνκα Ράμε.
    Προσωπικά είχα την τύχη να παρακολουθήσω, πολύ παλιά, την παράσταση "Μιστέρο Μπούφο", όπου στο μονόπρακτο αυτό έπαιζε ο ίδιος και φαινόταν καθαρά πόσο ταγμένος ήταν σ'αυτό που έκανε. Μέσα απο το θέατρο και τα έργα του προσπάθησε να αφυπνήσει συνειδήσεις για το ποιός κινεί τα νήματα του κόσμου και γιατί ο κόσμος πρέπει να πάρει τις τύχες στα χέρια του ο ίδιος, αντί να περιμένει απο τους άλλους.
    Το έργο του αναγνωρίστηκε παγκοσμίως, και είμαι σίγουρος οτι πήγε τους απλούς ανθρώπους αρκετά βήματα εμπρός, παρόλο που τα προβλήματα ανακυκλώνονται και ο κόσμος συνεχίζει να ζεί με νόμους, που δεν είναι δικοί του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.