Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Εκστρατεία του 5ου Δημοτικού Κιλκίς για τη διαχείριση απορριμάτων

Το 5ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς οργάνωσε με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών, Αφροδίτη Ντίνου και Βαρβάρα Ευθυμιάδου, μια δράση για ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, καθώς και της γειτονιάς του σχολείου, όπου τα παιδιά όλων των τάξεων ζωγράφισαν για λιγότερα σκουπίδια, διαχείριση απορριμμάτων και καθαρότερο περιβάλλον. Η δράση έλαβε χώρα τη περασμένη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της εκστρατείας ‘Litter Less’, και σημείωσε μεγάλη επιτυχία!

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης έκανε έναρξη της εκστρατείας ‘Litter Less’ στην Ελλάδα, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, με την υποστήριξη του Διεθνούς Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία» του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE - Foundation for Environmental Education) και του Ιδρύματος της Wrigley. 
Η εκστρατεία ‘Litter Less’ υλοποιείται σε 15 χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Στόχος της είναι να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους Έλληνες μαθητές και νέους σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και να τους ενθαρρύνει να κάνουν θετικές επιλογές.
Παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, από 20 σχολεία της Ελλάδας, θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία, μέσω του Προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία». Θα πραγματοποιήσουν δραστηριότητες για να μειώσουν τα απορρίμματα, όπως είναι για παράδειγμα οι «ημέρες καθαρισμού», είτε παίρνοντας το φαγητό τους στο σχολείο χωρίς συσκευασίες μιας χρήσης, ή δημιουργώντας καλλιτεχνικές κατασκευές με απορρίμματα, με στόχο να προωθήσουν σε όλους, την ιδέα της μείωσης των απορριμμάτων στο σχολικό χώρο αλλά και έξω από αυτόν. Θα μοιράζονται τις ιδέες και τις εμπειρίες τους με τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στην εκστρατεία μέσω της ιστοσελίδας HYPERLINK "http://www.eco-schools-wrigley.org"http://www.eco-schools-wrigley.org
Το 5ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς για την έναρξη της εκστρατείας οργάνωσε, με πρωτοβουλία των υπευθύνων εκπαιδευτικών του προγράμματος Αφροδίτη Ντίνου και Βαρβάρα Ευθυμιάδου μια δράση – ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, καθώς και της γειτονιάς του σχολείου, όπου τα παιδιά όλων των τάξεων ζωγράφισαν ομαδικά, από ένα ταμπλώ το κάθε τμήμα, σχετικά με τη δράση μας αυτή για λιγότερα σκουπίδια, διαχείριση απορριμμάτων και καθαρότερο περιβάλλον. Η δράση έλαβε χώρα τις τελευταίες ώρες της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου και σημείωσε μεγάλη επιτυχία!


1 σχόλιο:

  1. Νά, ποιός είναι ο σωστός τρόπος για να αποκτήσουν τα παιδιά οικολογική συνείδηση και το σχολείο φαίνεται να έχει αναλάβει το μερίδιο ευθύνης του. Το υπόλοιπο μερίδιο το έχουν οι γονείς. Είμαι πολύ προβληματισμένος σχετικά μ'αυτό, γιατί νομίζω, απο πολλά παραδείγματα που έχω, ότι "αγρόν αγοράζουν". Ετσι λοιπόν "για να δέσει η σούπα" χρειάζονται όλα τα συστατικά, οπότε ας μην αφήσουν το σχολείο μόνο του "να βγάλει τα κάστανα απ'την φωτιά".
    Πρόκειται για το μέλλον του πλανήτη και κατ'επέκταση των παιδιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.