Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Κύμα καταλήψεων και σε σχολεία του νομού μας

Συνεχίζεται και στο Κιλκίς το κύμα των καταλήψεων γυμνασίων και λυκείων, που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στη χώρα. Σήμερα Τρίτη τελούν υπό κατάληψη στη πόλη του Κιλκίς, το 2ο Γεν. Λύκειο, τα δυο ΕΠΑΛ και 2ο Γυμνάσιο, ενώ αποχή από τα μαθήματα κάνουν οι μαθητές του Γυνασίου και του Λυκείου Ευρωπού.
Στο μεταξύ, σταμάτησαν οι καταλήψεις στα Λύκεια Πολυκάστρου και Καμπάνη, που είχαν ξεκινήσει την περασμένη Πέμπτη.


Οι μαθητές επιμένουν στις κινητοποιήσεις, αντιδρώντας κυρίως στην έλλειψη των βιβλίων. Ωστόσο, ν` αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι στο 2ο Λύκειο του Κιλκίς, τα αιτήματα των μαθητών, έτσι όπως αναγράφονται σε πανώ που έχουν κρεμάσει στην είσοδο του σχολείου, είναι πολύ ευρύτερα. Ξεκινούν απ` την παραίτηση της υπουργού Παιδείας και φτάνουν μέχρι τη πρόσληψη νέου διδακτικού προσωπικού. Παράλληλα, οι μαθητές δηλώνουν αλληλέγγυοι στον αγώνα των φοιτητών και τάσσονται κατά των μειώσεων των μισθών των καθηγητών τους.

Απ` την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας χθες Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, χαρακτήρισε υποκινούμενες τις καταλήψεις, και δήλωσε ότι οι επικεφαλής των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έχουν από το νόμο τη δυνατότητα να ζητήσουν παρέμβαση της Αστυνομίας. "Τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, είναι δημόσιος χώρος, και μπορεί να υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας αυτεπαγγέλτως", είπε η κυρία υφυπουργός.

1 σχόλιο:

  1. Η υφυπουργός καλά θα κάνει να ασχοληθεί με την ουσία των προβλημάτων της παιδείας και να αφήσει κατα μέρος την "αστυνομική παρέμβαση", που τείνει να γίνει μόνιμη επωδός των δηλώσεων κάθε κυβερνητικού στελέχους, δείγμα του πανικού και της ανοργανωσιάς παντού. Το "δημόσιος χώρος", κ.υφυπουργέ, δεν είναι απλά ένας τοπογραφικός χώρος, αλλά χώρος μόρφωσης των νέων. Μπορείτε να μας απαντήσετε λοιπόν επι της ουσίας, πώς θα παραχθεί μόρφωση χωρίς βιβλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.