Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Κίνηση πολιτών επανασυνδέει το κομμένο ρεύμα!

Μια προσφάτως συσταθείσα κίνηση πολιτών της Βέροιας επανασυνδέει το ηλεκτρικό ρεύμα σε σπίτια που το έκοψε η ΔΕΗ επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν το πλήρωσαν λόγω οικονομικής ανυμπόριας! Η κίνηση ονομάζεται “Κοινωνική αλληλεγγύη - Επανασυνδέουμε το ηλεκτρικό ρεύμα” και έκανε την πρώτη επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένεια της Βέροιας, η οποία είναι ανήμπορη να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Επίσης, επανασύνδεσε το ρεύμα σε μια άρρωστη ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία “χρήζει άμεσης βοήθειας και δεν είναι δυνατόν να μην της παρέχεται το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτροδότησης”, όπως τόνισαν τα μέλη της κίνησης.
Η “Κοινωνική αλληλεγγύη - Επανασυνδέουμε το ηλεκτρικό ρεύμα” θεωρεί ότι οι πράξεις της εκτρέπονται από τη νομιμότητα αλλά υπογραμμίζουν: “Ας κάνουμε κάτι να αντιδράσουμε σε αυτή τη λαίλαπα των μέτρων, και ας είναι λάθος. Εγκληματική είναι η συμπεριφορά της πολιτείας στους πολίτες της που, αν και τους οδηγεί στην ανεργία και την ανέχεια, τους καταδικάζει στην εξαθλίωση αφαιρώντας τους τα στοιχειώδη αγαθά, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα”.
Τα μέλη της ομάδας πολιτών της Βέροιας που συμμετέχουν σ` αυτήν την κίνηση, ανοίγουν τη “χελώνα” της ΔΕΗ χωρίς να το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, επανασυνδέουν το ρεύμα και κολλάνε ένα αυτοκόλλητο που γράφει: “Πολίτες της Βέροιας - Κοινωνική αλληλεγγύη - Επανασυνδέουμε το ρεύμα”.
Μπράβο στους, και μακάρι να δούμε μια ανάλογη κίνηση πολιτών κι εδώ στο Κιλκίς!

1 σχόλιο:

  1. Οσο η εχθρική συμπεριφορά της κυβέρνησης προς τους πολίτες θα εντείνεται, τόσο θα πληθαίνουν τα αυτόνομα κινήματα πολιτών. Είναι η ανάγκη που τα δημιουργεί, και δεν είναι υποκινούμενα απο κανένα κόμμα. Δεν χρειάζεται να το ξέρεις. Το νοιώθεις, απο τον τρόπο που ενεργούν και εκφράζονται. Είναι αυθεντικά και γι'αυτό πρέπει να τα υποστηρίζουμε όπως μπορούμε, ενεργά ή ηθικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.