Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Εγκαινιάζεται απ` τη Δευτέρα η φοροκάρτα, αλλά ...

Από αύριο Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, οι τράπεζες θα πρέπει να διαθέτουν δωρεάν τη «φοροκάρτα» σε όσους επιθυμούν να την αποκτήσουν για να καταγράφουν σε αυτήν την αξία των αποδείξεων από τις αγορές τους. Η φοροκάρτα θα είναι σαν μια πιστωτική κάρτα, αλλά δε θα περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία. Για να ενεργοποιηθεί, ο κάτοχός της θα πρέπει να στείλει SMS στον αριθμό 54053 της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (ΑΦΜ, κενό και ο κωδικός), είτε με διαδικασία μέσω διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://link.minfin.gr/karta.
Πώς θα λειτουργεί η νέα αυτή κάρτα που θα μπει στη ζωή μας; Σε κάθε συναλλαγή των καταναλωτών, οι καταστηματάρχες θα περνούν τη φοροκάρτα από τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για τις πιστωτικές. Στη συνέχεια οι φορολογούμενοι θα μπορούν μέσω Ίντερνετ να πληροφορούνται το ύψος των αποδείξεων που έχουν συγκεντρώσει κάθε φορά και με τον τρόπο αυτόν ν` απαλλάσσονται απ` τη διαδικασία συλλογής των αποδείξεων.
Καλό το σύστημα, θα πείτε. Ναι, αλλά έχει τρία προβλήματα: Πρώτον, τι θα γίνει μ` αυτόν τον αριθμό που δίνει το υπουργείο Οικονομικών για sms, και που τον έχουν και δυό ιδιώτες; Δεύτερον, τι θα γίνει με τις τράπεζες που δηλώνουν ότι δεν είναι έτοιμες να δώσουν φοροκάρτες; Και, τρίτον, τι θα γίνει με τα καταστήματα που δεν έχουν το μηχάνημα για τις πιστωτικές (POS);
Τελικά, όλο νέα συστήματα είμαστε, αλλά δεν έχουμε την υποδομή να τα εφαρμόσουμε!

1 σχόλιο:

  1. 'ντάξει μωρέ τί βιάεσαι... αφού φράγκα για χάλασμα τσούκ, κι'έπειτα...για χόρταση είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.