Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ερώτηση Παραστατίδη κι άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, γι` αγροτικά

O Βουλευτής Κιλκίς Θ. Παραστατίδης συνυπέγραψε μαζί με άλλους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη, με θέμα την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 για ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Η ερώτηση έχει σχέση με τα Μέτρα, "Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες", "Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων" και "Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων". Μέτρα, που έχουν προκηρυχθεί με καταληκτική ημερομηνία την 1 Νοεμβρίου 2010, και που για την Περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας η δημόσια δαπάνη τους ανέρχεται σε 25,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι ερωτώντες βουλευτές τονίζουν ότι έχουν υποβληθεί 150 σχέδια ιδιωτών με συνολική απαιτούμενη δημόσια δαπάνη 19,7 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των προτάσεων, ενώ η καθυστέρηση στην ανακοίνωση 2ης προκήρυξης, προκειμένου να καλυφθεί το ποσό των 25,5 εκατομμυρίων στην Κεντρική Μακεδονία, δημιουργεί υπόνοιες για μεταφορά του ποσού σε άλλες Περιφέρειες. 
Λαμβάνοντας υπόψη πως η 1η προκήρυξη για την υποβολή των προτάσεων "έγινε χωρίς ευρεία ενημέρωση και σε συνθήκες επενδυτικής ανασφάλειας", αλλά και το γεγονός πως οι πόροι που προβλέπονται για την Κεντρική Μακεδονία "πρέπει να διατεθούν εξ ολοκλήρου ώστε να βοηθήσουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της Περιφέρειας", οι βουλευτές ρωτούν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αξιολόγηση των προτάσεων που υποβλήθηκαν, πότε θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους και πότε θα γίνει η 2η προκήρυξη των Μέτρων.

3 σχόλια:

  1. Με λίγα λόγια για να μην πολυλογούμε,
    η ερώτηση: Το ΕΣΣΑΑ, απο το ΕΓΤΑΑ, μέσω του ΠΑΑ, πότε;
    η απάντηση: του Α Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος ορεινος τουρισμος ρε παιδια; Εδω δεν θα εχουμε ουτε τα στοιχειωδη προς επιβιωση και ο Παραστατιδης αγωνια για το μελλον των ορεσιβιων; Ψηφιζοντας βεβαια μνημονιο, μεσοπροθεσμο και οτι αλλο καταδικαζει σε ενδεια και σκλαβια τους Ελληνες. Για την τροικα ρε gamoto...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε και αξιολογήθηκαν θετικά οι προτάσεις κυρ Θόδωρε, ποιος θα κάνει επένδυση από την στιγμή που δεν υπάρχει σάλιο ? ΠΟυ θα βρεί το κράτος τα χρήματα για να τα εκταμιεύσει ? Και πότε θα γίνει αυτό?
    Καλά κρασιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.