Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Δικηγόροι Κιλκίς: Καταθέστε δήλωση επιφύλαξης για την έκτακτη εισφορά

Ο Δικηγορικός Σύλλογος του Κιλκίς παρενέβη στο θέμα των εισφορών και των τελών (κοινώς, χαράτσια), που επιβλήθηκαν τελευταία απ` την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι χρήζουν και νομικής προσέγγισης. Κάνοντας λόγο για "σοκ και δέος" απ` τις έκτακτες εισφορές που "προάγουν την κοινωνική αδικία και οδηγούν σε απόγνωση", ο σύλλογος δηλώνει ότι όσοι Κιλκισιώτες επιθυμούν, μπορούν να επιφυλαχθούν επί της έκτακτης εισφοράς καταθέτοντας σχετική δήλωση, βάση εντύπων που υπάρχουν στα γραφεία του.
Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής:

"Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, ανταποκρινόμενος στο θεσμικό ρόλο που οι κείμενες διατάξεις του επιφυλάσσουν, αισθάνεται την υποχρέωση να παρέμβει δημοσίως επί του ζητήματος των «εισφορών» και «τελών» που είτε επιβλήθηκαν είτε πρόκειται να επιβληθούν, στα πλαίσια των «επειγόντων μέτρων εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής».
Αλλεπάλληλες φορές μέχρι τώρα αναγκαστήκαμε να σχολιάσουμε και να μεμφθούμε την αδιέξοδη «μνημονιακή» οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, προσεγγίζοντάς την πρωτίστως από απόψεως κοινωνικής. Τα νέα όμως εισπρακτικά μέτρα, πέραν της κοινωνικής, χρήζουν και νομικής προσέγγισης, καθόσον τυγχάνουν ελεγχόμενης νομιμότητας.
Με σοκ και δέος οι έλληνες πολίτες υποδεχθήκαμε στη ζωή μας την «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» και το «τέλος επιτηδεύματος» του Ν.3986/2011, ενώ αναμένεται και η επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων που θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ.
Οι νέες αυτές «επιβαρύνσεις», πέραν του ότι προάγουν την κοινωνική αδικία και οδηγούν σε απόγνωση τους ήδη οικονομικά αποκαμωμένους έλληνες πολίτες, εξ’ αρχής προκάλεσαν τις αντιδράσεις του νομικού κόσμου, ως ελεγχόμενες για αποκλίσεις εκ των διατάξεων του Ελληνικού Συντάγματος και της νομιμότητας εν γένει.
Οι οριζόντιες ρυθμίσεις επιβολής τους, η μορφή κεφαλικών φόρων μεσαιωνικού τύπου που έλαβαν, η υποχρέωση συνεισφοράς ενός εκάστου ανεξαρτήτως της φοροδοτικής ικανότητας του και οι ανεπίτρεπτοι περιορισμοί που εισάγουν, είναι ορισμένα μόνον από τα θέματα που σύντομα θα κληθεί να εξετάσει το ακυρωτικό Δικαστήριο, καλούμενο να αποφανθεί επί σχετικών προσφυγών.
Με την παρούσα γνωστοποιούμε στους συμπολίτες μας ότι όσοι επιθυμούν, μπορούν να επιφυλαχθούν ρητά επί της έκτακτης εφάπαξ εισφοράς του άρθρου 29 ν3986/2011, καταθέτοντας τη σχετική δήλωση ρητής επιφύλαξης για τη διεκδίκηση της επιστροφής της καταβληθείσας έκτακτης εισφοράς.
Έντυπα της σχετικής ως άνω δήλωσης διατίθενται από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και από όλους του Δικηγόρους Κιλκίς."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.