Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Φιλοζωικός, οι χρηματοδοτήσεις και ο διάλογος

Γράφει 
ο Γιάννης Καραγιαννίδης

Από την περασμένη Δευτέρα που αναρτήσαμε κείμενο για τον Φιλοζωικό Σύλλογο Κιλκίς και τα αδέσποτα της πόλης, εξελίσσεται στο gnomikilkis.gr ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων διάλογος μεταξύ των επισκεπτών. Διάλογος με διαφορετικές απόψεις, συγκρούσεις, αντιθέσεις, ταυτίσεις αντιλήψεων και όλα όσα συνθέτουν την πεμπτουσία της δημοκρατικής έκφρασης ενεργών πολιτών μιας τοπικής κοινωνίας.

Παρεμβαίνοντας σ` αυτόν τον διάλογο ως ιστότοπος που θέλει να διατυπώνει άποψη, οφείλουμε να καταθέσουμε τα εξής: Ο Φιλοζωικός Σύλλογος έχει μια σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία, η οποία βέβαια στηρίζεται σε εθελοντική βάση - όπως και όλων των αντίστοιχων φορέων - και γι` αυτό είναι ιδιαίτερα αξιέπαινη. Αληθεύει ότι ο συγκεκριμένος σύλλογος συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 18 του νομού μας, που έλαβαν τα τελευταία χρόνια της κυβέρνησης της ΝΔ έκτακτη επιχορήγηση (ύψους 30.000 ευρώ) ως Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Κι είχαμε σημειώσει τότε, που ανεβάσαμε την σχετική είδηση, ότι τις χρηματοδοτήσεις μπορεί να τις αξίζουν οι φορείς, αλλά αυτές θα πρέπει να δίνονται με διαφάνεια και ισοτιμία, κάτι που ασφαλώς δεν έγινε στην προκειμένη περίπτωση. Για τη διαχείριση των εσόδων-εξόδων κάθε συλλόγου υπεύθυνη και υπόλογη στα μέλη του είναι η διοίκησή του, ενώ για τυχόν ατασθαλίες, υπεξαιρέσεις κα, οφείλει να παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη. Κάτι που ευτυχώς δεν έχει παρατηρηθεί για φορείς του Κιλκίς.
Όσον αφορά, τώρα, την ανωνυμία στην διατύπωση σχολίων στο gnomikilkis.gr, για την οποία έγινε πολύς λόγος, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι πολιτική μας είναι να διατυπώνονται ελεύθερα όλες οι απόψεις, με σεβασμό στην επιθυμία του καθενός να κοινοποιεί ή όχι τ` όνομά του. Για μας σημασία έχουν οι απόψεις κι ο διάλογος που αναπτύσσεται πάνω σ` αυτές.  Απ` τον διάλογο αυτό εξαιρούνται μονάχα οι υβριστικές επιθέσεις εναντίον της προσωπικότητας του καθενός. Κι αυτήν την πολιτική σκοπεύουμε να συνεχίσουμε.
Υ.Γ.1. Είμαστε υπερήφανοι για το επίπεδο των σχολίων των επισκεπτών του σάιτ. 
Υ.Γ.2. 'Οπως καταλάβατε, στο θέμα του Φιλοζωικού συμφωνούμε απολύτως με το πνεύμα του φοβερού Λούκι Λουκ! Τον οποίο σκεφτόμαστε ν` αναγορεύσουμε σε "επίτιμο επισκέπτη και σχολιαστή" γιατί μας εκφράζει στα περισσότερα απ` αυτά που καταθέτει!

1 σχόλιο:

  1. Hello there!
    Τί Λούκυ Λούκ θάμανε άμα δεν έριχνα και κάνα αμερικάνικο ρε παιδιά.
    Ειλικρινά δεν περίμενα την τιμή που σκέπτεστε να κάνετε στην αφεντιά μου και νιώθω ολίγον τι συγκινημένος, εως πολύ δηλαδή, αφού δεν είμαι συνηθισμένος σε τέτοιες... τσιριμόνιες.
    Επίσης νοιώθω, πως εκείνο που "μετράει", είναι που βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος σκέψης και απόψεων, αλλά κυρίως γιατί ελεύθερα εκφραζόμαστε και τα λέμε άγνωστοι μεταξύ μας(ίσως γνωριστούμε κάποτε), σεβόμενοι βεβαίως πάντα και τις αντίθετες αντιλήψεις. Ευχαριστώ απο καρδιάς, την "γνώμη", για την ευκαιρία που μας δίνει να τα λέμε και να τους ΤΗΝ "λέμε". Γιατί τον μουγγό αναγνώστη δεν του δίνει σημασία κανείς και φυσικά έτσι βολεύει την εξουσία. Για μάς όμως τους απέξω και γενικώς τους "απέξω"(κι'ο νοών νοήτω), που δεν είχαμε αδικήσει, στη ταπεινή ζωή μας, τουλάχιστον σοβαρά, κάποιον, αυτό λοιπόν το "βήμα" είναι Η ευκαιρία μας...
    Και πάλι ευχαριστώ για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.