Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ότι "ρέστα" μας έχουν μείνει, θα μας τα πάρουν το `12!

Τα νέα φορολογικά μέτρα που αποφάσισε να εφαρμόσει αναδρομικά η κυβέρνηση για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσα στο 2011, αναμένεται να επιφέρουν μεγάλη αύξηση στους φόρους εισοδήματος, που θα κληθούν να καταβάλουν το 2012 οι Έλληνες φορολογούμενοι.
Σημαντικό ρόλο στην υπεραύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων αναμένεται να παίξει η συλλογή αποδείξεων. Σύμφωνα με το νέο σύστημα, αν ο φορολογούμενος δεν συγκεντρώσει αποδείξεις για το 30%-60% του εισοδήματός του, θα πληρώνει επιπλέον φόρο για το τμήμα που δεν θα έχει καλύψει.
Παράλληλα, μειώνονται αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2011 τα αφορολόγητα όρια, ακόμα και για τους νέους ηλικίας μέχρι 30 ετών, αλλά και τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών. Εξ` άλλου, το ειδικό τέλος ακινήτων θα είναι για το 2012 σημαντικά αυξημένο, καθώς θα υπολογιστεί με βάση νέες αντικειμενικές αξίες.Τέλος, από το φθινόπωρο του επόμενου έτους θα πληρώνουμε 44 λεπτά ακριβότερα το πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Ευτυχές το ...2012, συντοπίτες!

2 σχόλια:

  1. "Συγχαρητήρια" στους εκπροσώπους του έθνους που αποφάσισαν εν μία νυκτή να μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση. Δυστυχώς δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής της συμπολίτευσης να ορθώσει το ανάστημά του και να υπερασπιστεί αυτούς που υποτίθεται πως εκπροσωπεί, έστω για τα προσχήματα και για την... τιμή των όπλων βρε αδερφέ! Μακάρι νά'χουν δίκαιο αυτοί κι'ο λαός άδικο, γιατί διαφορετικά η ιστορία θα τους καταχωρήσει στην πιό μελανή σελίδα της. Αλλά πριν γίνει αυτό, το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει ο κόσμος κι'αν θα γλυτώσουν απ'την οργή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι <> των πολιτών, του λαού δέν ντέπονται πλέον γιά ότι κάνουν, δέν αντιπροσωπεύουν πλέον τούς πολίτες άρα πρέπει εν <> όπως εν μία νυκτή αποφάσισαν να μας στερήσουν τα πάντα, οτι απέκτησε ο λαός μεσα απο τόν πολιτισμό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.