Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Μοναδικό στην Ευρώπη "ηλιακό ασανσέρ" παράγεται στο Κιλκίς!

Ένα πρωτοποριακό ασανσέρ λανσάρεται απ` το Κιλκίς! Όχι, "δράστης" δεν είναι η γνωστή μεγάλη εταιρία KLEEMANN, αλλά μια πολύ μικρότερη που εδρεύει κι αυτή στο Κιλκίς. Ο λόγος για την MEZOLIFT, η οποία κατασκεύασε έναν μοναδικό γαι την Ευρώπη, τουλάχιστον, ανελκυστήρα. Η μοναδικότητά του έγκειται στο γεγονός ότι λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, χάρη σε δυο φωτοβολταϊκά πάνελ μέγιστης ισχύος 400 βατ.
Η συγκεκριμένη εταιρία ασχολείται με τη σχεδίαση, παραγωγή κι εγκατάσταση ανελκυστήρων, απασχολώντας μόλις ...δυο άτομα! Ιδιοκτήτης της είναι ο μηχανικός, Γιάννης Σαχσαμάνογλου, ο οποίος δούλευε ο ίδιος επί 4 χρόνια για να ολοκληρώσει την ιδέα του "ηλιακού ασανσέρ".

Σύμφωνα με τον κ. Σασχαμάνογλου, ο ηλιακός ανελκυστήρας απαιτεί κατά 80% λιγότερη ενέργεια απ` αυτόν του ρεύματος. Τις δε βροχερές ημέρες λειτουργεί χάρη σε δυο μπαταρίες που έχουν φορτίσει απ` τα πριν τα φωτοβολταϊκά. 
Ο κ. Σασχαμάνογλου τονίζει ότι σήμερα ο ηλιακός ανελκυστήρας είναι ακριβότερος κατά περίπου 2.000 ευρώ σε σχέση με έναν συμβατικό, όμως η διαφορά αποσβένεται μέσα σε μια πενταετία. Με ανάλογη δαπάνη μπορούν  να μετατραπούν σε ηλιακούς κι οι ανελκυστήρες που είναι ήδη εγκατεστημένοι.
Η Mezolift θα παρουσιάσει τον ηλιακό ανελκυστήρα για πρώτη φορά στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις δοκιμές ώστε να αναπτύξει ηλιακούς ανελκυστήρες και για πολυκατοικίες. Γιατί, το μόνο μειονέκτημα αυτών που θα παρουσιαστούν είναι ότι λειτουργούν μόνο σε διώροφα (μεζονέτες, εργασιακοί χώροι κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.