Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτηση Κιλτίδη για επαναλειτουργία εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς

Την επαναλειτουργία της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΓΟΙ Α.Ε» με έδρα την ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, ζητά μ` ερώτησή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, ο Κιλκισιώτης βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κώστας Κιλτίδης. Τονίζοντας ότι "από ετών, πολίτης της χώρας μας, κάτοχος του 25% των μετοχών της , αναζητά και διεκδικεί το αυτονόητο, την εφαρμογή των νόμων και τον στοιχειώδη έλεγχο για τη νομιμότητα και το συμφέρον του Δημοσίου και της Ε.Ε.", ο κ. Κιλτίδης σημειώνει στην ερώτησή του και τα εξής:
"Η συγκεκριμένη εταιρεία έκλεισε (την έκλεισαν) από τους διαδόχους μετόχους του 75%, μετά από απόφαση της γνωμοδοτικής επιτροπής του αναπτυξιακού νόμου εκείνης της εποχής, χωρίς τον ενδεδειγμένο έλεγχο βιωσιμότητας.
Εργάζονταν σ΄ αυτήν σαράντα συμπολίτες μας και επιμένει ο κάτοχος του 25% να τη λειτουργήσει αφού αποκατασταθεί η νομιμότης.
Κύριε Υπουργέ : σκοπός της ερώτησής μου, είναι όχι να σας εκθέσω αναλυτικά το όλο ζήτημα, αλλά να σας ευαισθητοποιήσω για την λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, πέραν των νομιμοφανών διαδικασιών που επικαλούνται υπηρεσίες της Περιφέρειας Κ.Μ. Είναι επιτακτική ανάγκη να ζητηθεί ο έλεγχος από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου σας, πριν καταστεί και αυτή η επιχείρηση ένα από τα γνωστά «κουφάρια» της βιομηχανικής περιοχής μας, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη τις τραγικές οικονομικές συνθήκες τις οποίες σήμερα βιώνουμε, που έχουν μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας.

Γι΄ αυτό ερωτάσθε:

-Σκοπεύετε να δώσετε τις ανάλογες οδηγίες-εντολές-στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ώστε στα πλαίσια της νομιμότητας, αυτή τη φορά, να προβούν σε επανέλεγχο της βιωσιμότητας της εταιρίας, όπως ο νόμος ορίζει;
-Προτίθεσθε να δημιουργήσετε τις συνθήκες επαναλειτουργίας της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΓΟΙ Α.Ε»;
-Θα δικαιωθεί επιτέλους ένας πολίτης νομοταγής της χώρας μας, που ζητά την αυτονόητη εφαρμογή των νόμων και των ελεγκτικών διαδικασιών;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.