Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Οι εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» στο Κιλκίς

Πολλοί ήταν οι Κιλκισιώτες, μικροί και μεγάλοι, που απόλαυσαν ποικιλοτρόπως την βόλτα τους στο κέντρο της πόλης, το απόγευμα της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Δήμου Κιλκίς, ο οποίος συμμετέχοντας στον εορτασμό της “Ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο”, διοργάνωσε εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ και τη Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς.
Οι δράσεις (δείτε φωτογραφίες) έλαβαν χώρα στην 21η Ιουνίου, η οποία με απόφαση του δημάρχου, Ευ. Μπαλάσκα, έμεινε κλειστή 
για τα οχήματα στις 6-9 μμ,  από το ύψος των φαναριών των ταξί έως τη διασταύρωσή της με τη Βενιζέλου.

Καθόλη αυτή τη διάρκεια οι πεζοί μετακινούνταν στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης χωρίς αυτοκίνητα, με τα πόδια και με τα ποδήλατά τους.
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αυτό περιελάμβανε ποδηλατοδρομία για όλες τις ηλικίες στους δρόμους της πόλης. Η εκκίνηση έγινε με σύνθημα που έδωσε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κ. Βούλα Ποζίδου. Σε όλη τη διαδρομή -21η Ιουνίου φανάρια ταξί (αφετηρία)-νέα Νομαρχία- Γ. Καπέτα- 21η Ιουνίου φανάρια ταξί (τερματισμός)- τους ποδηλάτες συνόδευαν άντρες της Τροχαίας Κιλκίς.
Ακολούθως, επί της 21ης Ιουνίου, έλαβαν χώρα ποικίλες δραστηριότητες για τα παιδιά. Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ μετέτρεψε την 21η Ιουνίου σε εικαστικό εργαστήρι. δίνοντας την ευκαιρία στους μιρκούς συμμετέχοντες να επιδείξουν τις ζωγραφικές τους ικανότητες σε μεγάλα χαρτιά ζωγραφικής ενώ τους προμήθευσε και τα κατάλληλα σύνεργα (χρώματα, μπογιές κ.α.). Την ίδια ώρα λίγο πιο πέρα, στελέχη του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών Κιλκίς έστηναν για τις λιλιπούτειες παρουσίες διάφορα παιχνίδια με τραγούδι και χορό.
Παράλληλα, η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς με πρωτοβουλία της, φρόντισε και συγκέντρωσε τις μουντές ζαρντινιέρες της πόλης, προκειμένου τα παιδιά να τις ζωγραφίσουν και να τις ομορφύνουν με τις πινελιές τους. Οι μικροί ζωγράφοι, όπως αποδείχθηκαν, με εξοπλισμό γάντια, πινέλα και χρώματα, έδωσαν ξανά ζωή στις ζαρντινιέρες, στις οποίες αργότερα φύτεψαν και λουλούδια της εποχής. Ήδη, οι ανανεωμένες ζαρντινιέρες διασκορπίστηκαν στην πόλη του Κιλκίς και διακοσμούν πλέον πεζοδρόμια και πεζοδρόμους.
Στην δράση συμμετείχαν και μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς, χρωματίζοντας βότσαλα.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Κ. Πάκα, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς κ. Δ. Τσαντάκης, Χρ. Πιπερίδης και Α. Μανουσαρίδης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κιλκίς κ. Κ. Ζιούτα, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς και πλήθος κόσμου.

Ευχαριστίες Ο Δήμος Κιλκίς για την επιτυχία της ημέρας απευθύνει τις ευχαριστίες του:
Στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ και στο Σώμα Ελληνίδων Οδηγών Κιλκίς για την άψογη συνεργασία τους.
Στα παιδιά, τον διευθυντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς για τη συμμετοχή τους.
Στους δασκάλους Παναγιώτη Σαρηγιαννίδη και Σοφία Ελευθεριάδου, καθώς και στην δασκάλα του Τμήματος Ζωγραφικής του ΟΠΟΝΓΑ Δέσποινα Οργιανέλη για τις οδηγίες τους προς τα παιδιά.
Επίσης στις γεωπόνους του Δήμου Ελένη Τσιρώνη και Έλσα Αγτζίδου
Στο Τμήμα Τροχαίας.
Στο Θανάση Ντέμκο που προσέφερε αφιλοκερδώς τις γνώσεις του ως dj.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.