Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Εξαγγέλλεται το νέο εξοντωτικό πακέτο μέτρων

Κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις η κυβέρνηση σχετικά με τα νέα μέτρα που συζητά με την τρόικα. Αυτό δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο υφυπουργός παρά τον πρωθυπουργό, Άγγελος Τόλκας, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα δήλωσαν ικανοποιημένοι για τις χθεσινοβραδινές διαπραγματεύσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο μέτρων θα είναι εξοντωτικό και θα προβλέπει:
- εξίσωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης,
- μείωση του αφορολόγητου στις 4.000 ή 6.000 ευρώ,
- αθρόες απολύσεις στο δημόσιο (200.000 μέχρι το 2015),
- νέες εισφορές σε συντάξεις, που θα κλιμακώνονται για τους νέους συνταξιούχους
- μειώσεις μισθών στο δημόσιο μέχρι 40% κα.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η τρόικα ζητά ταχύτερη εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο με μειώσεις μισθών, επέκταση της εφεδρείας και στον στενό δημόσιο τομέα, περαιτέρω μείωση των επικουρικών συντάξεων, κλείσιμο οργανισμών του Δημοσίου, περιορισμό -έως μηδενισμού- των επιδομάτων, κλπ.
Αυτά (και άλλα πολλά) θα είναι "τα μέτρα της ημέρας". Πως λέμε εμείς εδώ "η γελοιογραφία της ημέρας", ένα τέτοιο πράμα!

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΣΟΚ και τρόικα δηλώνουν ικανοποιημένοι για τον στραγγαλισμό των Ελλήνων. Ετσι, στό πάλαι ποτέ σύνθημα "Αμερικάνοι δολοφόνοι των λαών", μπορούμε να προσθέσουμε πλέον και το "ΠΑΣΟΚ και τρόικα δολοφόνοι των Ελλήνων". Αδίκως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.