Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτηση Κιλτίδη για "επίδομα παραμεθορίων" στο Κιλκίς

Την άμεση εφαρμογή του νόμου, που αφορά τη χορήγηση του οικονομικού κινήτρου στους υπαλλήλους του νομού Κιλκίς, όπως ισχύει για τους υπηρετούντες στις παραμεθόριες περιοχές (επίδομα 120 ευρώ), ζητά μ` ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Κιλκίς, Κ. Κιλτίδης.
 Η ερώτηση έχει ως εξής: "Κύριε Υπουργέ, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, ορισμένες περιοχές της χώρας χαρακτηρίζονται είτε ως παραμεθόριες είτε ως προβληματικές Α΄ και Β΄ τύπου, με αποτέλεσμα, οι υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ και των ΟΤΑ που υπηρετούν σ΄ αυτές, μεταξύ των άλλων, να τυγχάνουν κινήτρων μισθολογικών, μετατάξεων, επιδότηση μορίων ΑΣΕΠ κτλ.
Στις 23/12/2008 ο Ν. Κιλκίς χαρακτηρίσθηκε ως παραμεθόρια περιοχή (Ν3731/2008, κεφάλαιο τρίτο, άρθρο 30 §7α,7β,7γ), αφού προηγήθηκε ο χαρακτηρισμός ως παραμεθορίων των νομών Πέλλας, Σερρών και Δράμας. Στους υπαλλήλους του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ και ΟΤΑ που υπηρετούν στους νομούς αυτούς, δόθηκε το επίδομα προβληματικών και παραμεθορίων περιοχών που ανέρχεται στο ποσό των 120€. Εξαίρεση κύριε Υπουργέ αποτελεί ο Νομός Κιλκίς!




Παρά τα συνεχή υπομνήματα, προς το Υπουργείο Οικονομικών, του Νομαρχιακού Τμήματος Κιλκίς της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, το Υπουργείο δεν ανταποκρίθηκε, ως όφειλε, βάσει του μισθολογικού Νόμου 3205/2003 και παρέπεμπε τη λύση του θέματος σε μελλοντική αναμόρφωση του μισθολογίου (έγγραφο του Γ.Λ.Κ.- Δ/νση 22η Μισθολογίου - 3/4/09 με Αρ.Πρωτ.2/19599/0022)
Κύριε Υπουργέ, διερωτώμαι αλήθεια, αν ζούμε σε κράτος ευνομίας και ισονομίας. Σε κράτος δικαίου, που εφαρμόζει το δίκαιο, τους νόμους και τους κανόνες που το ίδιο θεσπίζει και οφείλει να επιβάλλει.
Αυτονόητη επομένως είναι η εφαρμογή, από τα αρμόδια όργανα του κράτους, των νόμων με γνώμονα την ισονομία και την ίση μεταχείριση, όταν μάλιστα καλούνται να ρυθμίσουν περιπτώσεις που χαρακτηρίζονται από όμοιες πραγματικές συνθήκες και προϋποθέσεις."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.