Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Απειλή απόλυσης για 100.000 δημοσίους υπαλλήλους!

Περισσότεροι από 100.000 υπάλληλοι δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων, θα χάσουν τους επόμενους μήνες πάνω από το 50% των αποδοχών τους, ενώ θ` απειλούνται και με οριστική απόλυση. Αυτή η εφιαλτική προοπτική προκύπτει ένεκα της συμφωνίας του Υπουργείου Οικονομικών με την Τρόικα για την επέκταση του θεσμού της “εργασιακής εφεδρείας”.
Με βάση τη συμφωνία, χιλιάδες υπάλληλοι οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι θα χαρακτηριστούν “πλεονάζον προσωπικό”, θα υποχρεωθούν να αποχωρήσουν από την υπηρεσία για διάστημα έως και 12 μηνών, κατά τη διάρκεια του οποίου θα λαμβάνουν το 50% του βασικού τους μισθού, δεδομένου ότι με το καθεστώς της “εργασιακής εφεδρείας” δεν θα παίρνουν κι επιδόματα.Εάν μετά την πάροδο του 12μήνου δεν απορροφηθούν για απασχόληση σε άλλες κενές οργανικές θέσεις του δημόσιου τομέα, θα χάσουν και το δικαίωμα είσπραξης των μειωμένων αμοιβών, κι αν δεν αποχωρήσουν οριστικά με βάση ειδικό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, θα μείνουν ουσιαστικά χωρίς εργασία και αμοιβή.
Αυτά τα φιλεργατικά απ` τη σοσιαλιστική μας κυβέρνηση!

1 σχόλιο:

  1. Στα χρόνια προ κρίσης, όταν η κάθε κυβέρνηση βόλευε τα παιδιά της αδιακρίτως και χωρίς αξιοκρατία, δημιούργησε τον σπάταλο υπερτροφικό,επιδοματικό,αντιπαραγωγικό κλπ,κλπ,δημόσιο τομέα.Μάλιστα για να τους πληρώνει όλους αυτούς η εκάστοτε κυβέρνηση, ώστε να τους χρησιμοποιεί ως προεκλογικούς στρατούς, δανειζόταν όλο και περισσότερα μέχρι που φτάσαμε να μην μπορεί πια το κράτος να τους πληρώνει, γιατί μ'αυτά και μ'αυτά χρεωκοπήσαμε.Τόσο απλό.
    Τα ξεχάσατε όλα αυτά και κλαίτε τώρα ως μωρές παρθένες;Και αν δεν είμασταν στην ΕΕ και στο Ευρώ,τώρα θα είμασταν χειρότερα απ'την Αργεντινή, που σημειώστε είχε πολύ μικρότερο χρέος.Οχι για περικοπές δεν θα μιλούσαμε, αλλά στα σκουπίδια θα ψάχναμε.Λοιπόν αφήστε τις φτηνές λα'ι'κίστικες κορώνες και πείτε επιτέλους τις πικρές αλήθειες, ώστε να πάρουμε το μάθημά μας, αντί να χα'ιδεύετε ως άλλοι πολιτικοί, τα αυτιά εκείνων που τόσα χρόνια σαν το σαράκι έτρωγαν τα σωθικά της Ελλάδας.Ελεος πιά μ'αυτόν τον στρουθοκαμηλισμό και την υποκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.