Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Τερζίδης: Να στηριχθούν σημαντικές δραστηριότητες του δήμου

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, η παράταξη της πλειοψηφίας αρνήθηκε να εγκρίνει τους απολογισμούς της Δημοτικής Επιχείρησης, του Αθλητικού Κέντρου και των ΚΑΠΗ. Το γεγονός ανάγκασε τον πρώην δήμαρχο Δ. Τερζίδη να προβεί σε μια αναλυτική τοποθέτηση στη προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, ζητώντας απ` τη νυν δημοτική αρχή να στηρίζει τις δραστηριότητες της νεολαίας, του δημ. κινηματογράφου, της ακαδημίας ποδοσφαίρου και των ΚΑΠΗ.
Στα θέματα αυτά αναφέρεται και το περιεχόμενο επιστολής του κ. Τερζίδη, που έχει ως εξής:


Σε απάντηση των αιτιάσεων του Δημάρχου Κιλκίς κ. Ε. Μπαλάσκα για τους λόγους που οδήγησαν στη μη ψήφιση των απολογισμών της Αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Κιλκίς «ΕΡΓΟΝ» (Α.Δ.Ε.Π.Α.Κ.Ε.), του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Δ.Α.Κ.) και των Α’ και Β΄ Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Κιλκίς, ο τέως Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης τονίζει τα εξής: 
1. Στις 23 Μαρτίου 2006 υπεγράφη πενταετής προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α., της Α.Δ.Ε.Π.Α.Κ.Ε. και του Δήμου Κιλκίς με αντικείμενο της σύμβασης, να χρηματοδοτηθεί η Α.Δ.Ε.Π.Α.Κ.Ε. με 30.000 ευρώ ετησίως, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές, οργανωτικές και οικονομικές ανάγκες του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας (ΔΗ.ΣΥ.Ν.) στο Δήμο Κιλκίς και γενικότερα να προαχθεί η δημοτική πολιτική στο χώρο της Νεολαίας. Με τα χρήματα αυτά καλύπτονται οι δαπάνες όλων των ετήσιων δράσεων ή εκδηλώσεων του ΔΗ.ΣΥ.Ν., που αποτελούν το σύνολο των λειτουργικών, οργανωτικών και οικονομικών αναγκών του, όπως αυτές αναφέρονται στην παράγραφο 2.1 του άρθρου 2 της εν λόγω προγραμματικής συμβάσεως . Αν υπάρχει περίσσευμα, το υπόλοιπο ποσό δαπανάται για τη γενικότερη προαγωγή της δημοτικής πολιτικής στο χώρο της Νεολαίας.

Για το 2010 η Α.Δ.Ε.Π.Α.Κ.Ε. εισέπραξε κανονικά το ποσό των 30.000 Ευρώ από το Δήμο Κιλκίς προκειμένου να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Σ’ εφαρμογή των όρων της συμβάσεως το ποσό των 30.000 Ευρώ δαπανήθηκε εξολοκλήρου για την οργάνωση πέντε (5) πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων, γεγονός που αποδεικνύεται από τα σχετικά παραστατικά που υπάρχουν στο αρχείο της. Φυσικά δεν επιχορηγήθηκε απευθείας το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας (ΔΗ.ΣΥ.Ν.), αλλά καλύφθηκε το σύνολο των δραστηριοτήτων του. 
2. Στις 29 Σεπτεμβρίου 2009 υπεγράφη πενταετής προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α., της Α.Δ.Ε.Π.Α.Κ.Ε. και του Δήμου Κιλκίς με αντικείμενο της σύμβασης, να χρηματοδοτηθεί η Α.Δ.Ε.Π.Α.Κ.Ε. με 35.000 Ευρώ ετησίως με στόχο τη διάδοση της κινηματογραφικής τέχνης. 
Κατά το 2010 η Α.Δ.Ε.Π.Α.Κ.Ε. ήταν συνεπής με τις συμβατικές της υποχρεώσεις και δεν έκανε καμία υπέρβαση και κάλυψε τις ανάγκες συντήρησης του Θερινού Κινηματογράφου από άλλα έσοδα. 3. Η αναφορά ότι δεν εισπράχθηκαν οι συνδρομές των μελών των Α’ και Β’ Κ.Α.Π.Η. που είχαν προβλεφθεί ως συμμετοχή τους στις διοργανωθείσες από τα συγκεκριμένα Νομικά Πρόσωπα εκδρομές είναι παντελώς ανακριβής. Την ευθύνη της εγγραφής των μελών και των δύο Κ.Α.Π.Η. σε όλες τις εκδρομές που οργανώθηκαν την είχαν τα στελέχη της Κοινωνικής Μέριμνας και τις αντίστοιχες συμμετοχές που εισέπραξαν τις απέδωσαν κανονικά στα ξενοδοχεία και στο Κ.Τ.Ε.Λ. 
4. Όσον αφορά στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (Δ.Α.Κ.) του Κιλκίς σας γνωρίζουμε ότι ως Δημοτική Αρχή στηρίξαμε τη λειτουργία Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, προσφέροντας εναλλακτική δυνατότητα σε γονείς και παιδιά ν’ ασχοληθούν με το άθλημα του ποδοσφαίρου. 
Η επιλογή μας αυτή αγκαλιάστηκε από 130 παιδιά που πλαισίωσαν την Ακαδημία και συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Κιλκίς. Οι υπεύθυνοι ενεργοποίησαν ένα από τα παλαιότερα ποδοσφαιρικά σωματεία (ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ), προκειμένου να αποτυπωθεί η οικονομική διαχείριση, θεωρώντας βιβλίο Εσόδων – Εξόδων από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς. 
Εύλογα τίθεται το ερώτημα αν η σημερινή Δημοτική Αρχή προτίθεται να συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια λειτουργίας Ακαδημίας Ποδοσφαίρου στο Δήμο Κιλκίς στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κιλκίς. 
5. Για το Νομικό Πρόσωπο των παιδικών σταθμών επιθυμούμε να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν το συντομότερο δυνατόν οι ευθύνες όπου δει. 
Κατόπιν των ανωτέρω, γίνεται σαφές ότι για εμάς σημασία έχει να συνεχίσει η σημερινή Δημοτική Αρχή να στηρίζει τις συγκεκριμένες δραστηριότητες: Νεολαία – Θερινός Κινηματογράφος – Ακαδημία Ποδοσφαίρου – Δραστηριότητες Κ.Α.Π.Η.

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.