Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΠΑΣΕΒΕ: Ακυρες οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο!

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Κιλκίς της Πανελλαδικής Αντιμινοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ), που πρόσκειται στο ΚΚΕ, κάνει λόγο για "παράνομες εκλογές" στον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς. Η παράταξη υποστηρίζει ότι υποψήφιός της θα μπορούσε να συμμετάσχει στο εννιαίο ψηφοδέλτιο, μετά την προηγειθείσα παραίτηση άλλου υποψηφίου της, έτσι ώστε να μην υπάρχει ξεχωριστός συνδιασμός. Τελικά, όμως, η συμμετοχή αυτή δεν έγινε δεκτή απ` την δικαστική αντιπρόσωπο. Γεγονός, που οδήγησε την ΠΑΣΕΒΕ να υποβάλει ένσταση κατά τη διάρκεια της γεν. συνέλευσης του συλλόγου. Σημειώνουμε ότι το καταστατικό του Εμπορικού Συλλόγου προβλέπει τη διεξαγωγή των εκλογών με εννιαίο συνδιασμό.
Η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ έχει ως εξής:

 «Σχετικά με το δημοσίευμα ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας ΕΙΔΗΣΕΙΣ με ημερομηνία 16/6/2011 για τις παράνομες εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς (ΕΣΚ)- με την συνδρομή της “ανεξάρτητης” δικαιοσύνης - από τις οποίες φυσικά δεν έλειψαν οι εκβιασμοί.
Αρχικά, να διευκρινιστεί ότι ο συνδυασμός της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων (ΑΣΕ) δεν είναι του ΠΑΜΕ αλλά συσπειρώνεται στην Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, ΠΑΣΕΒΕ εν συντομία.

Η ΠΑΣΕΒΕ είναι ο αγωνιστικός πόλος συσπείρωσης μεμονωμένων συνδικαλιστών, συνδυασμών, συλλόγων και ομοσπονδιών. Θεωρεί συμμάχους της το ΠΑΜΕ, την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ο υποψήφιος της ΑΣΕ καταψήφισε τον απολογισμό στη ΓΣ, δεδομένου ότι ο συνδικαλισμός του εκφυλισμού, των εκβιασμών και των μηχανορραφιών έρχεται σε συνεννόηση με τις ξεπουλημένες δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που εκφράζονται στο νομό Κιλκίς από το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΚ.
Δεύτερο, σύμφωνα με τα άρθρα 4, 7 και 11 του Ν. 1712/1987 η υποψηφιότητα των υποψηφίων της ΑΣΕ ήταν καθόλα νόμιμη, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς της δικαστικού αντιπροσώπου. Έτσι, γίνονται εκλογές σε πάρα πολλούς συλλόγους πανελλαδικά παρά το γεγονός ότι αρκετοί έχουν τα ίδια αναχρονιστικά και αντιδημοκρατικά καταστατικά. Αυτά είναι γνωστά στον κο Χατζηγεωργιάδη που είναι μεταξύ άλλων μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ. Επίσης, η στάση της ηγεσίας του ΕΣΚ έδειξε το πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία και το άκουσμα διαφορετικών απόψεων και θέσεων, δεδομένου ότι δεν έμπαινε θέμα καταστατικού αν ο εναπομείναν υποψήφιος της ΑΣΕ συμμετείχε στο ενιαίο ψηφοδέλτιο. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ήθελαν να μην εκτεθεί η ΑΣΕ στην κρίση των εμπόρων.
Γι' αυτό καλούμε τους μικρούς εμπόρους σε απεγκλωβισμό από τις επικίνδυνες συνδικαλιστικές ηγεσίες και συμπόρευση με το αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ. Οι μικροί έμποροι οφείλουν να βγάλουν συμπεράσματα από τα έργα και τις ημέρες των συμβιβασμένων και ενδοτικών ηγεσιών. Να προετοιμαστούν για όσο το δυνατό πιο δυναμικές κινητοποιήσεις ενόψει της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας με την έναρξη της συζήτησης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ ΚΙΛΚΙΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.