Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Κιλτίδης: Να λεχθεί όλη η αλήθεια

Υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας τάσσεται ο Κ. Κιλτίδης. Μ` επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Κιλκισιώτης βουλευτής ζητά ν` αναγνωστούν στη Βουλή τα πρακτικά της πρόσφατης συζήτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων και να ενημερωθούν οι βουλευτές για "το πλαίσιο συζήτησης" Παπανδρέου- Σαμαρά με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
"Πρέπει να λεχθεί όλη η αλήθεια για τις συνέπειες μιάς χρεοκοπίας", υπογραμμίζει ο κ. Κιλτίδης, η επιστολή του οποίου προς τον κ. Πετσάλνικο έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε
Η Πατρίδα δοκιμάζεται και οι πολίτες της βιώνουν, εν καιρώ ειρήνης, συνθήκες πολέμου. Κλονίζεται συθέμελα η διεθνής θέση της χώρας, δυσανάλογα του όποιου προβλήματος πραγματικά υφίσταται. Όποια ενημέρωση από υπεύθυνα χείλη διατυπώνεται, εκφυλίζεται και ακυρώνεται. Η παραπληροφόρηση οργιάζει και δηλητηριάζει την πολιτική ζωή. Επιτέλους, πρέπει να λεχθεί όλη η αλήθεια στους Έλληνες πολίτες, για όλες τις συνέπειες μιας πιθανής χρεοκοπίας που θα οδηγούσε τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω, όπως επίσης, ότι αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί στο μέλλον παρά τους όποιους δανεισμούς επιτυγχάνουμε πρόσκαιρα.


Γι’ αυτό, η αντιμετώπιση της κρίσης από κυβέρνηση συνεργασίας, μέχρι τη διασφάλιση της οριστικής σωτηρίας της Χώρας, είναι εκ των «ων ούκ άνευ». Αυτό το αυτονόητο, προκαλεί η κοινή λογική, να το δει ο πολιτικός κόσμος και να ληφθεί η επιβεβλημένη απόφαση. Διαπιστώσαμε όλοι μας, ότι μισή μέρα υποθετικής συνεννόησης ήταν αρκετή για να γεννηθεί η ελπίδα στην πλειοψηφία των πολιτών.
Μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ήρθε η ώρα της καθολικής ανάληψης ευθύνης των τριακοσίων της βουλής και επανάκτησης του καθοδηγητικού και κυρίαρχου ρόλου των βουλευτών. Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο, να αναγνωσθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης των αρχηγών των κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην ολομέλεια της Βουλής. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το επικαλέσθηκε στην χθεσινή του ομιλία ως αποδεικτικό στοιχείο των προθέσεών του.
Επίσης, είναι εθνική ανάγκη, να ενημερωθούν οι βουλευτές για το πλαίσιο συζήτησης του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Οι θέσεις των υπολοίπων αρχηγών είναι γνωστές και δεν επηρέασαν καθοριστικά την έκβαση του αποτελέσματος.
Για ποιο λόγο άραγε δεν καθορίσθηκαν συναντήσεις και επελέγη η μέθοδος της τηλεφωνικής συνδιάλεξης;
Είναι δυνατόν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων να συγχέουν τον υποθετικό λόγο προς συνεννόηση, με τον ενεστώτα ή μέλλοντα χρόνο για τη λήψη απόφασης και να επιχειρούν την εξαπάτηση των πολιτών;
Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά και βασανίζουν κάθε ευσυνείδητο πολίτη. Είναι καθήκον των βουλευτών, αφού ενημερωθούν, να τοποθετηθούν και να δράσουν για τη σωτηρία της χώρας.
Είμαι σίγουρος ότι αυτές οι σκέψεις προβληματίζουν και βασανίζουν τους συναδέλφους. Πιστεύω στην ανταπόκρισή σας σε αυτό το αίτημά μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.