Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ANATOMIC HELP Εταιρεία παραγωγής ορθοπεδικών – ανατομικών προϊόντων: Νέα Σάντα Κιλκίς προς τον Υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο: «Απαντήστε στους 200 Έλληνες που μένουν άνεργοι»

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ αναγκαζόμαστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας διότι η πολύμηνη προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με τις υπηρεσίες σας αποδείχτηκε ατελέσφορη. Στην καλύτερη περίπτωση η δύναμη της αδράνειας και η ιδεολογία «μην θίγετε τα κακώς κείμενα» αποδείχθηκαν αξεπέραστα εμπόδια. Είμαστε μια εταιρεία που παράγει ορθοπεδικά – ανατομικά προϊόντα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ποιότητας, με πιστοποιητικά ποιότητας από τους μεγαλύτερους και εγκυρότερες διεθνείς οργανισμούς ( CE, EN ISO, OKO tek, ), με test Reports (Bayer AG, LGA, HOHENSTEIN INSTITUT) και πιστοποιητικό κατοχύρωσης της ANATOMIC HELP στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Certifikate of Registration) Βρισκόμαστε στο ακριτικό Κιλκίς, παράγουμε περί τους 250 κωδικούς – προϊόντα και η παραγωγική ικανότητα της μονάδας επαρκεί για να καλύψουμε τις ανάγκες ακόμα και όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, ενώ δηλωτική της ποιοτικής και παραγωγικής μας ισχύος είναι η εξαγωγική μας επίδοση (εξάγουμε τα προϊόντας μας σε 16 χώρες). 


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παράδοξο.
Παράγουμε και προσφέρουμε προϊόντα σε τιμές 30 και 20 και 10 φορές χαμηλότερες από τις τιμές του Παρατηρητηρίου (δημόσια νοσοκομεία) , από τις τιμές ΙΚΑ (εγκυκλίου 37) κι ενώ εξάγουμε σε 16 χώρες, αδυνατούμε να προμηθεύσουμε ελληνικά νοσοκομεία και ΙΚΑ. Για την ενημέρωσή σας παραθέτουμε ένα ενδεικτικό πίνακα με 15 προϊόντα-κωδικούς και τις τιμές Παρατηρητηρίου, ΙΚΑ και της εταιρείας μας. 
Παρόμοιας τάξης διαφορές υπάρχουν και στα άλλα προϊόντα μας. Επειδή στελέχη των υπηρεσιών σας εξέφρασαν κατά καιρούς σκεπτικισμό κατά πόσο οι τιμές αυτές είναι πραγματικές, ενημερώνουμε ότι οι ίδιες τιμές υπάρχουν κι έχουν υποβληθεί στην προσφορά της εταιρείας μας στους πρόχειρους διαγωνισμούς δεκάδων νοσοκομείων – πόσοι μήνες άραγε θα περιμένουμε για να αναδειχθούν οι μειοδότες προμηθευτές σε διαγωνισμούς που υποτίθεται ότι γίνονται για να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες; Η ANATOMIC HELP διαμορφώνει το κόστος των προϊόντων της από το άθροισμα του κόστους κεφαλαίου, του κόστους εργασίας κι ενός λογικού επιχειρηματικού κέρδους, ικανού υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού να εγγυηθεί όχι μόνο την επιβίωση αλλά και την συνεχή ανοδική πορεία της επιχείρησης. 
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Επειδή παρ’ όλες τις προσπάθειές μας δεν λάβαμε πειστικές απαντήσεις από τα στελέχη του υπουργείου σας, θέτουμε υπόψη σας τους παρακάτω προβληματισμούς μας υπό τύπο ερωτημάτων: 
-Ποιος εμποδίζει μέχρι τώρα τη διενέργεια ενός κεντρικού διαγωνισμού για την προμήθεια υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας, για να ελαφρυνθούν είκοσι και τριάντα φορές οι δαπάνες αγοράς; Αξιολογήθηκε ποτέ πόσα εκατομμύρια πληρώνουν φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι από την παράλειψη αυτή; Πότε διώχθηκε κάποιος από τους υπαίτιους για μια τόσο τρομακτική σπατάλη; 
- Ποιος εμποδίζει εδώ και μήνες την αξιολόγηση των προσφορών σε πρόχειρους διαγωνισμούς πολλών νοσοκομείων της χώρας, από το Φθινόπωρο του 2010; Πόσα (πολύτιμα) εκατομμύρια ευρώ χάνονται και πότε θα αναζητηθούν ευθύνες; 
- Στο Παρατηρητήριο τιμών έχουμε αποστείλει εδώ και μήνες πλήρη τιμοκατάλογο των προϊόντων μας. Δυστυχώς για τα συμφέροντα πρωτίστως του Δημοσίου δεν επικαιροποιήθηκε το Παρατηρητήριο Τιμών. Πόσο κοστίζει στο δημόσιο και στα ταμεία η παράλειψη αυτή και ποιος θα δώσει λόγο; 
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Εμείς στην ANATOMIC HELP εδώ στα βόρεια, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα, «είμαστε συνηθισμένοι στα χιόνια». Θα αντέξουμε κι αυτήν την κρίση, θα αντέξουμε ακόμα και να μην διαθέσουμε ούτε ένα κολάρο σε ελληνικό νοσοκομείο. Αλλά σήμερα στο εργοστάσιό μας στο Κιλκίς θα μπορούσαν να εργάζονται άλλοι 200 Έλληνες και ταυτόχρονα το ελληνικό Δημόσιο και τα Ταμεία να ελαφρύνονται με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη αγωνία τη μάχη που δίνετε για να περιοριστεί η πρωτοφανής σπατάλη στον τομέα της υγείας.. Μακριά από εμάς και η σκέψη ακόμα πως ανέχεστε τα όσα τραγικά συμβαίνουν στον τομέα των προμηθειών. Μια είναι η αγωνία μας: Μπορείτε να τα αλλάξετε; Μην απαντήσετε σε εμάς. Στους 200 Έλληνες που μένουν άνεργοι και θα μπορούσαν να ζήσουν αξιοπρεπώς δώστε εμπράκτως την απάντηση. 


Για την ANATOMIC HELP 
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Γιαννούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.