Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΜΠΑΝΗ «ΘΑΜΥΡΙΣ» ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ (ΒΟΡΕΙΑ ΘΡΑΚΗ) –ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. Eκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στον Καμπάνη , με πρωτοβουλία του Λαογραφικού Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας –Ανατολικής Θράκης «Θάμυρις» πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση  μνήμης για τη γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού  (6 Απριλίου του 1914 )ως ημέρας μνήμης  όπως αποφασίστηκε στο 7ο παγκόσμιο  συνέδριο Θρακών ( Ιούνιος 2006). Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση  στον Ιερό Ναό και στη συνέχεια ακολούθησε  ομιλία στην αίθουσα δεξιώσεων του Ιερού Ναού  από τον πρόεδρο του συλλόγου Σταύρο Κατσαρώνα ο οποίος εκτός των άλλων τόνισε ότι η Θρακική γενοκτονία είναι ιστορικά αποδεδειγμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη, αν και αποσιωπημένη και ελάχιστα μνημονευμένη από την Ελληνική ιστοριογραφία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων της Ανατολικής Ρωμυλίας (Π.Ο.Σ.Α.Ρ)  κ. Μεριστούδης Γεώργιος  (από την Λάρισα). Ο πρόεδρος επίσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων
(Π.Ο.Θ.Σ)  κ. Χατζόπουλος Ελευθέριος ( από τις Σέρρες).
Η πρόθεση και το πνεύμα που κυριάρχησαν τόσο από την ομιλία του προέδρου του
‘’ Θάμυρις’’, όσο και από τους χαιρετισμούς που απηύθυναν και οι δυο πρόεδροι των Ομοσπονδιών,  ήταν πως η διάσωση των ιστορικών ντοκουμέντων όσο και η διάδοση τους στο ευρύ κοινό είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας, ώστε να υπάρξει συμπόνια, ένωση και κοινός αγώνας των Ελλήνων της Ανατολής. Με αυτό τον τρόπο σύσσωμοι θα μπορέσουμε να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση για να πετύχουμε την αναγνώριση της γενοκτονίας του λαού μας από τους ιθύνοντες, γιατί έχουμε το δικαίωμα στην μνήμη και όχι στην λήθη με το πέρασμα του χρόνου.
Εκτός από τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση για να ενημερωθεί γι’ αυτό το σημαντικό γεγονός της νεώτερης ιστορίας μας, υποστήριξαν την πρωτόγνωρη αυτή προσπάθειας, ο βουλευτής Κιλκίς κ. Παραστατίδης Θεόδωρος ,ο αντιδήμαρχος κ. Πιπερίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεοδωρίδης Γεώργιος και Ζώτος Κωνσταντίνος, οι πρόεδροι κοινοτήτων Καμπάνη κ. Παπαντόπουλος και Πεδινού κ. Κατσικάρης Σταύρος καθώς και μέλη των Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Α.Ρ ( αντιπρόεδρος κ. Χαμουρουδη Ελένη ,η Γ. Γραμματέας η κ. Ζωγράφου Μαρίνα,) της Π.Ο.Θ.Σ ( η Γ.Γραμματέας κ. Γκαϊντατζη Ελένη) αλλά και εκπρόσωποι της Θρακικής Εστίας Κιλκίς ( πρόεδρος Παπαδάκης Κωνσταντίνος, μέλος κ. Βουλγαράκης Δημήτριος) του ‘’ΟΡΦΕΑ’’ Πεδινού ( Γραμματίκης Δημήτριος, Προδανάς Κωνσταντίνος, Ζάλτος Θωμάς), του Συλλόγου Θρακιωτών Άσπρου ( Πετρίδης Νίκος). Μήνυμα συμπαράστασης από τον βουλευτή Κιλκίς κ. Φλωρίδης  Γεώργιος ήταν εκτός Ελλάδας και δεν μπόρουσε να είναι κοντά μας αυτοπροσώπως.
Την παρουσίαση έκανε το μέλος του συλλόγου ‘’Θάμυρις’’ κ. Σακατζή Ζωή.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.