Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Το πάγιο των 30,00 € στο νερό του Χέρσου θα σώσει τα οικονομικά του Δήμου Κιλκίς;

Του Χρ.Ανθρακίδη
π. δημάρχου Χέρσου

Είμαι από αυτούς που λένε πως αν πετύχει ο καλλικρατικός Δήμος Κιλκίς θα είναι επιτυχία για όλους μας και από εκείνους που δεν κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και μάλιστα τώρα στην αρχή της διοικητικής περιόδου της νέας δημοτικής αρχής.
Σαν Δήμαρχος όμως του πρώην Δήμου Χέρσου και ως πολίτης αισθάνομαι την ηθική και θεσμική υποχρέωση να διαμαρτυρηθώ για την μεγάλη αδικία που συνετελέσθη με την επιβολή από το δημοτικό συμβούλιο του καλλικρατικού Δήμου Κιλκίς της επαναφοράς παγίου 30,00 € ανά υδρομετρητή στους δημότες του πρώην Δήμου Χέρσου.
Και μάλιστα με την συναίνεση συμβούλων της πλειοψηφίας που προέρχονται από την δημοτική ενότητα του Χέρσου (!)

Ο δημότης του Χέρσου πλήρωνε το πάγιο τα προηγούμενα χρόνια και καταφέραμε όλοι μαζί να αλλάξουμε το δίκτυο ύδρευσης εσωτερικό και εξωτερικό και να ελαχιστοποιήσουμε τι βλάβες, δηλαδή να ελαχιστοποιήσουμε τα έξοδα για την ύδρευση, και έτσι να  καταργήσουμε αυτό το πάγιο, ώστε να ελαφρύνουμε κατά τι τον οικογενειακό προϋπολογισμό των νοικοκυριών του Χέρσου.
Παράλληλα οι υδρονομείς της δημοτικής ενότητας Χέρσου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στις όμορες δημοτικές ενότητες, Δοϊράνη, Μουριές μέχρι και Πικρολίμνη. Το νερό είναι ανταποδοτικό κοινωνικό αγαθό, όσο ξοδεύεις τόσο πληρώνεις.
Η δημοτική αρχή με το να επαναφέρει το πάγιο και μάλιστα αυξημένο σε σχέση με τις άλλες δημοτικές ενότητες, θέλει να τιμωρήσει κάποιους.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και οι  πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων θα δεχθούν αυτήν την απόφαση;
Οι δημότες της δημοτικής ενότητας Χέρσου θα την δεχθούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.