Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ Α. ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΑΒΕΤΕ. ΑΧ. ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ. ΑΔΑΜ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ: ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Γράφει  ο
Βασίλης Κωνσταντινίδης


Στο Λεκανοπέδιο Αττικής ζει και εργάζεται μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας. Ο Σύλλογος Κιλκισιωτών Αθήνας υπολογίζει ότι είναι περισσότεροι από 4.000. Σημαντικός αριθμός έχει διακριθεί σε διάφορους τομείς. Στο χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, στις επιστήμες, στην πολιτική, στον συνδικαλισμό, στον επιχειρηματικό και σε άλλους κοινωνικούς τομείς. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άγνωστοι στο νομό μας. Σήμερα και στο άμεσο μέλλον θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε όσους περισσότερους μπορούμε, στα πλαίσια πάντα της φιλόξενης στήλης της «Γνώμης».
Στη σημερινή μας έκδοση θα παρουσιάσουμε έναν πολύ γνωστό σε μας και στους επιχειρηματικούς κύκλους της Αθήνας, τον επιτυχημένο συμπατριώτη μας επιχειρηματία κ. Αχιλλέα Μουρατίδη και την επιχείρηση του.

Ο κ. Α. Μουρατίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαυρονέρι Κιλκίς. Τέλειωσε το γυμνάσιο Κιλκίς και σπούδασε ηλεκτρολογία. Πήγε για μετεκπαίδευση στη Γερμανία και έκανε σπουδές στο κλάδο ηλεκτρολόγων εργοδηγών. Ειδικεύτηκε στον αυτοματισμό και στη μέση τάση.
Έκανε πρακτική και στη συνέχεια εργάσθηκε σαν εργοδηγός σε μεγάλη γερμανική εταιρία. Με τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησε στη Γερμανική βιομηχανία επέστρεψε στη Ελλάδα και εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένεια του στη Αθήνα, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Πατρίδα.
Μέσα σε δύσκολες συνθήκες και σκληρή δουλειά σαν ελεύθερος επαγγελματίας δεν άργησε να ιδρύσει την δική του  εταιρία, την οποία και θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω.
Η νεοσυσταθείσα εταιρία «Α. Μουρατίδης ΑΒΕΤΕ» από τα πρώτα βήματα της κατόρθωσε να συνδυάσει, να δέσει, άψογα την ορθολογική  επιχειρηματικότητα με τη Γερμανική τεχνογνωσία και μεθοδικότητα, δίνοντας αξιόλογα αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό της εταιρίας στα σαράντα και πλέον χρόνια λειτουργίας της είναι η οργανωμένη και πειθαρχημένη δράσης της, η γνώση και η ανάπτυξη της τεχνογνωσίας των ανθρώπων της. Τόσο ο ίδιος ο ιδρυτής της εταιρίας, όσο  και ο γιος του ο κ. Αδάμ Μουρατίδης στο κέντρο των δραστηριοτήτων τους τοποθετούν πάντοτε τον άνθρωπο, όπως χαρακτηριστικά λένε, όταν αναφέρονται στο προσωπικό της εταιρίας, το οποίο θεωρούν πως αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα της επιτυχημένης πορείας τους. 
Η εταιρία ιδρύθηκε το 1978. Ο κ. Αχιλλέας Μουρατίδης μετέφερε την αποκτηθείσα στη Γερμανία   τεχνογνωσία στη νεοϊδρυθείσα εταιρία του και την έθεσε σε εφαρμογή  με επιτυχία. Ταυτόχρονα φρόντισε να τη μεταδώσει στο προσωπικό.    Μέχρι το 1994 η εταιρία δραστηριοποιούταν κύρια με ηλεκτροβιομηχανικές εγκαταστάσεις πάσης φύσεως. Διαπιστώνοντας έγκαιρα ότι η πρώτη ύλη και τα προϊόντας προέρχονται κατά κύριο λόγο από το εξωτερικό  πρόσθεσε στις δραστηριότητες της και τον εμπορικό τομέα, ιδιαίτερα τον εισαγωγικό εμπόριο. Ανέπτυξε συνεργασίες με μεγάλους οίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τη Γερμανίας, την Ιταλίας, την Ισπανίας κ.α. Η επιτυχημένη πορεία και στο εμπόριο πιστοποιείτε και από το γεγονός ότι είναι η πρώτη εταιρία που έφερε και καθιέρωσε το πλαστικό σωλήνα για εξωτερική χρήση στην Ελλάδα και στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες εταιρίες. Η ραγδαία ανάπτυξη της εταιρίας τους υποχρεώνει να αλλάξουν εγκαταστάσεις. Το 1992 ανεγείρει τις δικές της ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Παλλήνη Αττικής.  Πολύ σύντομα προκειμένου να εξυπηρετήσει την πολυπληθή πελατεία της δημιουργεί άλλα δυο  υποκαταστήματα  στο Λεκανοπέδιο Αττικής, πάντα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Αξίζει να σημειώσουμε πως πελάτες είναι οι μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες, π.χ. όπως  ΔΕΗ και Βιοχάλκο.
Ταυτόχρονα η Α. Μουρατίδης ΑΒΕΤΕ επενδύει και στο ανθρώπινο δυναμικό. Απασχολεί έμπειρους τεχνικούς που εκπονούν μελέτες βιομηχανικών εγκαταστάσεων μέσης και χαμηλής τάσης, αναλαμβάνουν μελέτες για προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση ολοκληρωμένων συστημάτων βιομηχανικού αυτοματισμού, παρακολούθησης και ελέγχου της παραγωγής (αυτοματισμοί μηχανών συσκευασίας με χρήση plc, συστήματα ποιοτικού ελέγχου, κα). Επίσης διαθέτει ιδιόκτητό εργαστήριο κατασκευής υποσταθμών μέσης τάσης, πίνακες κίνησης και διανομής, πίνακες αυτοματισμού και φωτισμού, αυτοματισμούς αντλιοστασίων, κ.α.  Από την διοίκηση της εταιρίας μας τονίσθηκε με έμφαση πως  «όλες οι κατασκευές γίνονται σύμφωνα με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές προδιαγραφές». 
Συζητώντας με τον Διευθύνοντα  Σύμβουλο της εταιρίας κ. Αδάμ Μουρατίδη σχετικά με την κρίση και πόσο επηρεάζει την δραστηριότητα της εταιρίας,  μας είπε χωρίς περιστροφές πως σίγουρα η σημερινή οικονομική συγκυρία είναι αρνητικός παράγοντας, αλλά η «Α. Μουρατίδης ΑΒΕΤΕ» είναι μια εταιρία με υποδομές και γερές βάσεις και αντέχει στην κρίση. Η σημερινή κατάσταση, μας είπε, είναι πράγματι πολύ δύσκολη και όσο ποιο γρήγορα βγούμε από αυτό το «τούνελ» τόσο καλύτερα για όλους μας. Ελπίζω για το καλό της πατρίδας μας σύντομα να τελειώσει αυτή η περιπέτεια.
Με την ίδια ευχή ευχαριστήσαμε και αποχαιρετήσαμε τον κ. Α. Μουρατίδη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.