Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Παρέμβαση Θ. Παραστατίδη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών –αναπτυξιακός σχεδιασμός περιφέρειας Κ.Μ.

Ο  Βουλευτής Κιλκίς Θ. Παραστατίδης, με παρέμβαση του   στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, όπου συζητείτο η πρόταση της περιφέρειας για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Κεντρικής Μακεδονίας, έκανε αναφορά, εκτός από τα γενικά θέματα  που αφορούσαν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και στα προβλήματα της λειτουργίας των υπηρεσιών Διοίκησης, χαρακτηρίζοντας τες μάλιστα «Μπάχαλο». Τόνισε δε, ότι το κράτος πρέπει να επιμεληθεί άμεσα, ώστε οι υπηρεσίες να οργανωθούν και να λειτουργούν για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Αναφέρθηκε σε προβλήματα και αδυναμίες που πιθανόν υπάρχουν στο ξεκίνημα  της λειτουργίας του θεσμού του περιφερειάρχη και του περιφερειακού συμβουλίου στα πλαίσια του προγράμματος Καλλικράτη. Επεσήμανε δε ότι ο θεσμός διανύει μια μεταβατική περίοδο και οι όποιες προσωρινές λειτουργικές αδυναμίες, δεν μειώνουν την σημασία της μεγαλύτερης ίσως διοικητικής μεταρρύθμισης, που έχει πραγματοποιηθεί από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους. Η αναγκαιότητα και η χρησιμότητα του θεσμού αυτού, θα φανεί στο απώτερο μέλλον.
Σε σχέση με την εισήγηση του αναπτυξιακού προγράμματος της περιφέρειας, παρατήρησε, πως στην πρόταση μπορεί κανείς να διακρίνει δυο ενότητες.  Στη μία γίνεται αναφορά κυρίως στα οικονομικά, στεγαστικά και λειτουργικά προβλήματα ενώ η άλλη αναφέρεται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα και στην καταγραφή των προβλημάτων που αφορούν κυρίως σε έργα υποδομών.
Κλείνοντας,  ο Βουλευτής αναφέρθηκε σε όλα τα έργα του Νομού Κιλκίς που είναι σε εξέλιξη και σε εκείνα που είναι απαραίτητα να γίνουν, μικρής και μεγάλης σημασίας, όπως:
Ολοκλήρωση οδικού άξονα Θες/νίκης -Κιλκίς και επέκταση προς Σέρρες.
Κατασκευή και βελτίωση οδικού άξονα Κιλκίς – Πολύκαστρο – Αξιούπολη – Γουμένισσα – Γιαννιτσά.
Λειτουργία προαστιακού Θεσ/νίκης – Κιλκίς.
Φυσικό αέριο και για οικιακή χρήση.
Αγροτικά και διαχείριση υδάτινων πόρων.
Νοσηλευτικά ιδρύματα του Νομού.
Βελτίωση υποδομών Βιομηχανικών Περιοχών κ.λπ.
Επεσήμανε δε την αναγκαιότητα για την άμεση υλοποίηση τους, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, για μια δυναμική ανάπτυξη του Νομού και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.