Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΔΡΟΣΑΤΟΥ ΤΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ Καταξίωση σε όλα τα επίπεδα

Γράφει ο Δημήτρης Αβραμίδης


Το διήμερο Kυριακή 17 και Δευτέρα 18 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη το τελευταίο διάστημα η επιτυχημένη γιορτή του ποδοσφαίρου των τμημάτων υποδομής του Μακεδονικού. Συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό και αγωνιστικότητα συνολικά πέντε ομάδες ανά ηλικιακή κατηγορία και αναλυτικότερα πέντε παιδικά και πέντε τμήματα ντζούνιορ.
Οι συμμετοχές
Οι πέντε ομάδες που αγωνίστηκαν με ζήλο, θέληση και πολύ μεγάλο κέφι προέρχονταν όπως και πέρυσι από τον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και πιο συγκεκριμένα από τον νομό μας και την τοπική Ε.Π.Σ. Κιλκίς. Ο διοργανωτής Μακεδονικός Δροσάτου φιλοξένησε τα φιλόδοξα τμήματα των ακαδημιών του Απόλλωνα Ευρωπού, Α.Ο. Κιλκισιακού, της Α.Ε. Πολυκάστρου, και του Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης στις γηπεδικές του εγκαταστάσεις στις οποίες παρείχε σε κάθε αγωνιζόμενη ομάδα πάσης φύσεως διευκολύνσεις σε ένα πλαίσιο υποδειγματικής φιλοξενίας. Όλες οι ομάδες αγωνίστηκαν σε πλήρη σύνθεση και με τα δυο τμήματά τους. Οι αγώνες διεξάγονταν παράλληλα όπου το γήπεδο είχε χωριστεί στην μέση. Οι παίδες απαρτίζονταν από ποδοσφαιριστές γεννημένους τα έτη 1997 και 1998 που αγωνίζονταν 9 εναντίον 9, ενώ το μικρότερο τμήμα των Ντζούνιορ από παιδιά γεννηθέντων ετών 1999, 2000 αλλά και νεότερα σε ηλικία που αγωνίζονταν με 10 εναντίον 10 ποδοσφαιριστές.

Αγωνιστική δραστηριότητα - Παίδων
Νικήτρια του τουρνουά καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση αναδείχθηκε η ομάδα της Α.Ε. Πολυκάστρου σημειώνοντας τρεις νίκες ενώ αντιμετωπίζοντας την τοπική ομάδα του Μακεδονικού απέσπασε ισοπαλία.
Μακεδονικός Δροσάτου - Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης  4:0
Α.Ε. Πολυκάστρου - Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης 3:1
Α.Ε. Πολυκάστρου - Απόλλων Ευρωπού 1:0
Α.Ο. Κιλκισιακός  - Μακεδονικός Δροσάτου 3:0
Α.Ο. Κιλκισιακός  - Απόλλων Ευρωπού 1:0
Μακεδονικός Δροσάτου - Α.Ε. Πολυκάστρου  0:0
Α.Ε. Πολυκάστρου  - Α.Ο. Κιλκισιακός 1:0
Απόλλων Ευρωπού - Μακεδονικός Δροσάτου 4:2
Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης -  Απόλλων Ευρωπού 3:0
Α.Ο. Κιλκισιακός - Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης  1:0


1. Α.Ε. Πολυκάστρου              4         10        5-1
2. Α.Ο. Κιλκισιακός               4           9        5-1
3. Μακεδονικός Δροσάτου     4           4        6-7
4. Απόλλων Ευρωπού               4        3          4-7
5. Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης           4        3          4-8


Αγωνιστική δραστηριότητα - Ντζούνιορ
Νικήτρια του τουρνουά καταλαμβάνοντας και στο μικρότερο τμήμα την πρώτη θέση αναδείχθηκε και πάλι η ομάδα της Α.Ε. Πολυκάστρου σημειώνοντας τέσσερις νίκες σε ισαρίθμους αγώνες.

Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης  - Μακεδονικός Δροσάτου 1:0
Α.Ε. Πολυκάστρου - Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης 7:1
Α.Ε. Πολυκάστρου - Απόλλων Ευρωπού 2:1
Α.Ο. Κιλκισιακός  - Μακεδονικός Δροσάτου 6:0
Απόλλων Ευρωπού - Α.Ο. Κιλκισιακός 5:1
Α.Ε. Πολυκάστρου  - Μακεδονικός Δροσάτου 6:0
Α.Ε. Πολυκάστρου  - Α.Ο. Κιλκισιακός 3:0
Απόλλων Ευρωπού - Μακεδονικός Δροσάτου 8:2
Απόλλων Ευρωπού - Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης 4:1
Α.Ο. Κιλκισιακός - Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης  3:1

1. Α.Ε. Πολυκάστρου              4          12        18-2
2. Απόλλων Ευρωπού             4           9        18-6
3. Α.Ο. Κιλκισιακός               4            6          9-8
4. Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης         4            3          3-13
5. Μακεδονικός Δροσάτου     4           0          2-21

Οι κανονιέρηδες
Παρ όλο που στα ομαδικά παιχνίδια η επιτυχία είναι αποτέλεσμα συμμετοχής όλων των αγωνιζομένων, οι ποδοσφαιριστές που τελείωσαν - ολοκλήρωσαν - επιβράβευσαν την προσπάθεια της ομάδας, όλων των συμπαικτών τους με τις περισσότερες επιτυχίες τερμάτων βραβεύθηκαν συμπληρωματικά. Στο τμήμα των Παίδων βραβεύτηκε ο Κυπαρίσσης της Α.Ε. Πολυκάστρου σημειώνοντας τρία (3) τέρματα. Στο μικρότερο τμήμα των Ντζούνιορ βραβεύτηκε ο ποδοσφαιριστής Φρονιμόπουλος προερχόμενος από την ίδια Ακαδημία ενώ τον ίδιο αριθμό τερμάτων σημείωσε και ο ποδοσφαιριστής της ακαδημίας του Απόλλωνα Ευρωπού Χειμωνίδης με έξι (6) επιτυχίες.

Δηλώσεις
Την απονομή στην ομάδα της Α.Ε. Πολυκάστρου πραγματοποίησε ο κ. Αντώνης Πολιτάκης εκφράζονταςτην ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το πνεύμα της διοργάνωσης έχει εμπεδωθεί σε όλες τις ομάδες και ότι τα πάντα λειτούργησαν σύμφωνα με αυτό, δικαιώνοντας την πρωτοβουλία της καθιέρωσής της και τιμώντας κατά τον καλύτερο τρόπο την μνήμη του Τέλη Πολιτάκη.  Στο ίδιο πνεύμα, εξυμνώντας την καθ όλα επιτυχημένη πορεία του θεσμού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αθανάσιος Τσιραμπίδης:
Το γεγονός του να βρίσκεσαι θεατής σε ένα γήπεδο όπου αγωνίζονται διακόσιοι και πλέον μικροί ποδοσφαιριστές υπήρξε όνειρό μου που πλέον υλοποιήθηκε.
Στην φετινή διοργάνωση Τέλης Πολιτάκης, την τρίτη κατά σειρά επιτυχία, εκπληρώθηκε ένα επιπλέον όνειρο, αυτό του αδικοχαμένου συντοπίτη μας Τέλη Πολιτάκη, δηλαδή το να θαυμάζει και να  χαίρεται την νεολαία της γενέτειρας του να αγωνίζεται μέσα στο γήπεδο και συνέχισε, για τον λόγο αυτό νιώθω διπλά χαρούμενος. Τέλος ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου συμπεριλαμβάνοντας τους παιδαγωγούς που βρίσκονται στο πλευρό των αγωνιζόμενων νέων μας, όχι μόνο προπονητικά, τον κ. Νίκο Μούρο καθοδηγητή και συντονιστή των τμημάτων υποδομής της ακαδημίας μας καθώς και τον Δημήτρη Αβραμίδη και τον Χαράλαμπο Φραγκαλή οι οποίοι με την εργατικότητά και την αγάπη για το άθλημα και τον μικρό ποδοσφαιριστή προσπαθούν να συνεισφέρουν στην όσο το δυνατό αρτιότερη εκπαίδευση των νέων του Μακεδονικού.    

Τιμητικές βραβεύσεις
Βραβεύτηκαν για την προσφορά τους:
Ως ποδοσφαιριστής επί σειρά ετών στον Μακεδονικό Δροσάτου αλλά και για την συμπαράστασή του ως εκδότης των εφημερίδων Ειδήσεις και Πρωινή τον κ. Τερζενίδη Κώστα καθώς και τον κ. Βασιλειάδη Λάκη ή Κασπάρωφ της Ε.Π.Σ. Κιλκίς για την πολυετή πολύτιμη προσφορά του από την θέση του συμβούλου της τοπικής ένωσης του νομού μας.

Καλεσμένοι - παραβρισκόμενοι
Με την παρουσία των τοπικών κατοίκων της περιοχής και των υπολοίπων και πλεισίων οικισμών του Δήμου που τίμησαν και λάμπρυναν την αθλητική μας εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, ο αντιπεριάρχης του Ν. Κιλκίς κ. Γκουντενούδης Χρήστος καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Θωμαϊδης και κ. Βεργίδης. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από διαφορετική θέση πλέον ο πρόιν Νομάρχης και νυν Δήμαρχος Κιλκίς κ. Μπαλάσκας Ευάγγελος μας τίμησε με την παρουσία τους.
Επίσης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Κιλκίς κ. Χατζηαποστόλου Βασίλειος, ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ν. Κιλκίς κ. Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος και ο πρόιν δήμαρχος Δήμου Δοϊράνης κ. Καλπακίδης Γεώργιος καθώς και αρκετοί τοπικοί παράγοντες.  

Ευχαριστίες
Η διοργανώτρια ομάδα εκ μέρους του Διοικητικού της συμβουλίου νιώθει την ανάγκη και ταυτοχρόνως την τιμή να ευχαριστήσει όλες τις συμμετέχουσες ομάδες, τους προπονητές τους συνοδούς, τους διαιτητές των αγώνων, τους γιατρούς κ. Παυλίδη και κ. Σπυρίδη του διημέρου καθώς και όσους αφανείς εργάτες αυτών των μεγάλων διοργανωτικών επιτυχιών, να ευχηθεί στους ίδιους αλλά και στις οικογένειές τους καλή Ανάσταση καλό Πάσχα και καλή πρόοδο στις σχολικές και αθλητικές του δραστηριότητες.

Επίλογος
Στην 3η αυτή ποδοσφαιρική γιορτή που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία απονεμήθηκαν σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες κύπελλα καθώς και αναμνηστικά διπλώματα.
Η χαρά στα πρόσωπα και στις καρδιές των μικρών ποδοσφαιριστών ήταν απερίγραπτη αλλά και όλων των παραβρισκόμενων γονέων, φίλων, καθοδηγητών εκπαιδευτών και προπονητών.
Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές αλλά και σε όσους αφανείς εργάτες τέτοιων εκδηλώσεων αλτρουισμού και προσφοράς.
Η εκδήλωση αυτή που ξεκίνησε πρόπέρυσι, τείνει να καιοερωθεί θεσμός στατοπικά δρώμενα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.