Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2011 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΟΝΙΑ


Γράφει ο Στέφανος Τσιόνκης
Οδοντίατρος - Δημοτικός σύμβουλος Παιονίας


 Βαθειά μου πεποίθηση είναι ότι: O Δήμαρχος και οι συνεργάτες του πρέπει να εμπνεύσουν την κοινωνία με την ικανότητά τους να πραγματοποιήσουν ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο με όλες τις παραγωγικές τάξεις στο σύνολο της κοινωνικής διαστρωμάτωσης, αναλύοντας δεδομένα, διερευνώντας δυνατότητες, συνθέτοντας απόψεις και αξιοποιώντας όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου που έχει εμπειρία, γνώση και αντίληψη των σύγχρονων δεδομένων της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής πραγματικότητας.
 Η άσκηση της εξουσίας και η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας επιβάλλετε να υπακούουν σε αρχές και κανόνες που ενισχύουν το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.
 Η πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση έρχεται πλέον να αποτελέσει τον κατ’ εξοχήν φορέα της κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης του τόπου, της προστασίας του περιβάλλοντος και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

 Κλειδί για την ανάπτυξη στην οικονομία της νέας εποχής είναι οι ανθρώπινοι πόροι. Ο πλούτος κάθε χώρας μετριέται από τις ικανότητες των ανθρώπων της. Αυτόν τον πλούτο πρέπει να αναδείξουμε στον νέο μας Δήμο. Επομένως η επένδυση στην γνώση, στην ενεργοποίηση του πολίτη, με ουσιαστική αποκέντρωση και με εξωστρέφεια είναι οι όροι για να πετύχουμε.
Είναι χρέος μας απέναντι στους υπεύθυνους και δημιουργικούς πολίτες του Δήμου μας να συμβάλουμε ώστε να ξαναγεννηθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
 Με αίσθημα ευθύνης συμπαρατάσσομαι με όλες τις δυνάμεις του Δήμου Παιονίας που αγωνίζονται για την προοπτική και την ελπίδα του αγρότη, του εργάτη, του υπάλληλου, του ελεύθερου επαγγελματία, του επιχειρηματία, του νέου, του συνταξιούχου, της γυναίκας και του άνδρα.
 Με αίσθημα ευθύνης σας ενημερώνω ότι έχω την πρόθεση να εργασθώ με όλες μου τις δυνάμεις για τις πιο πάνω θέσεις, ώστε να κάνει ο νέος μας Δήμος το άλμα στο μέλλον!
Όμως, μου είναι αδιανόητο να ταυτιστώ με τις όποιες προσπάθειες εκείνων που δηλώνουν ΄΄ διαχειριστές της εξουσίας ΄΄. Δεν ήρθαμε εδώ για να διαχειριστούμε κάτι που υπάρχει, ίσως καλύτερα ή ίσως χειρότερα από τους άλλους. Δεν υπάρχουν άλλοι. Είμαστε οι πρώτοι και είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε νέες δομές που θα υπηρετούν την αλληλεγγύη των πολιτών και των κοινωνιών με την διαφορετικότητά τους αλλά ταυτόχρονα και με την δυνατότητά τους να πορεύονται χέρι με χέρι στον δύσκολο αλλά και όμορφο όμως δρόμο της δικαιοσύνης και της προόδου.
 Είναι απίθανο να με εκφράσει ένας προϋπολογισμός που δεν βλέπει την επένδυση στη γνώση, προκειμένου οι υπηρεσίες να έχουν σταθερά την πυξίδα στον στόχο για μια Παιονία με κοινωνική συνοχή, με αλληλεγγύη και προοπτική, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στον στόχο για επιστροφή στις αξίες και στον πολιτισμό, στον στόχο για έναν πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής μας λειτουργίας, πέρα και έξω από τοπικιστικές αντιθέσεις και τοπικιστικά ψευτοδιλήματα.  
Ο πρώτος προϋπολογισμός σας είναι ανεφάρμοστος και θα κληθείτε να τον τροποποιήσετε πολλές φορές γιατί έγινε με μοναδικό κριτήριο την συντηρητική διαχείριση των πραγμάτων. Είναι αντιαναπτυξιακός γιατί έγινε χωρίς να έχετε στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της Παιονίας και δεν χρηματοδοτείτε καμία αναπτυξιακή διαδικασία. Είναι οπισθοδρομικός γιατί δεν έχετε πυξίδα με στόχο το μέλλον αφού δεν πιστεύετε στην ουσία του Καλλικράτη αλλά κινήστε με πολιτικούς όρους παρελθόντος.
Δεν θα ψηφίσω τον προϋπολογισμό στο σύνολό του. Δεν θα ψηφίσω τους πόρους που έρχονται από την κεντρική διοίκηση προκειμένου να ενεργοποιηθείτε και να αναλάβετε πρωτοβουλία αγώνων για διεκδίκηση εκείνων των πόρων, από την κεντρική διοίκηση, τους οποίους έχει πραγματική ανάγκη ο Δήμος.
 Θα ψηφίσω όμως τα λειτουργικά έξοδα προκειμένου για την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου άσχετα από την κατεύθυνση που έχετε δώσει και όσο κι αν διαφωνεί κανείς με αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.