Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ο «Συνήγορος του Παιδιού» στο Κιλκίς


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και το Γραφείο Αγωγής Υγείας  σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Κιλκίς λαμβάνοντας υπόψη το αυξημένο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού μας για τον τρόπο αντιμετώπισης των παρατηρούμενων περιστατικών βίαιων συμπεριφορών ανάμεσα στους  μαθητές, καθώς και την πολυετή δράση και την πολύτιμη σχετική εμπειρία του Συνηγόρου του Παιδιού ο οποίος δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη», έχουν προσκαλέσει το Συνήγορο του Παιδιού κ. Μόσχο Γεώργιο στο Κιλκίς την Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Β’θμιας Εκ/σης Κιλκίς διοργανώνει σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων τις ακόλουθες δράσεις: Συνάντηση του Συνηγόρου του Παιδιού με μέλη Συλλόγου Διδασκόντων σχολικής μονάδας του Κιλκίς προκειμένου να  συζητηθούν τρόποι διαχείρισης περιστατικών με απώτερο στόχο την αποτροπή εκδήλωσης μορφών βίας, επιθετικότητας και εκφοβισμού μεταξύ μαθητών/-τριών .
Συνάντηση με την παιδαγωγική ομάδα μαθητών και της συντονίστριας εκπαιδευτικού του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς που υλοποιεί πρόγραμμα αγωγής υγείας με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός». Συνάντηση με ομάδες μέχρι και 10 μαθητών / -τριών περίπου από κάθε σχολική μονάδα (Γυμνάσια – Γενικά Λύκεια – Επαγγελματικά Λύκεια – Επαγγελματική Σχολή– ΕΕΕΕΚ) της πόλης του Κιλκίς και με έναν τουλάχιστο εκπαιδευτικό από κάθε σχολείο στις 12.15 - 13.30 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς και με θέμα συζήτησης: «Διαχείριση των συγκρούσεων και καταστάσεων κρίσεων μεταξύ των μαθητών/τριών στο σχολείο μέσα από το πρίσμα του σεβασμού και της προαγωγής των δικαιωμάτων του παιδιού».
Την ίδια ημέρα και ώρα 15.30 – 17.00, στην αίθουσα των εκδηλώσεων στον 1ο όροφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς του νομού μας ενδιαφέρονται να παραβρεθούν σε συνάντηση με το Συνήγορο του Παιδιού και να συζητήσουν μαζί του θέματα σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση εντάσεων και κρίσεων στο σχολείο (πρόληψη βίας και επιθετικότητας, τεχνική σχολικής διαμεσολάβησης κα) μέσα πάντα από το πρίσμα του σεβασμού και της προαγωγής των δικαιωμάτων του παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.