Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Αντικείμενο διαφωνίας ο "Συμπαραστάτης"


Χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης μένει ο Δήμος Κιλκίς, καθώς στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για μια ακόμη φορά δεν εξασφαλίστηκε η πλειοψηφία των δύο τρίτων επί του συνόλου των μελών του Συμβουλίου που απαιτείται για την εκλογή του. Το σύνολο της αντιπολίτευσης απείχε και πάλι από τη διαδικασία ψηφοφορίας, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει πιο ανοικτές διαδικασίες για την ανάδειξή του, ώστε μέσα από αυτές να προκύψουν περισσότερες υποψηφιότητες. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή υποστήριξε ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν βάσει νόμου, ενώ οι νεότερες οδηγίες που είχε από το αρμόδιο υπουργείο ήταν αρνητικές σε ό,τι αφορά την κατάθεση νέων υποψηφιοτήτων (στο συμβούλιο της Δευτέρας είχαμε δύο τέτοιες περιπτώσεις, από τον Γ. Κουτσουρίδη και την Σ. Μανουσαρίδου).
  
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της μη εκλογής Συμπαραστάτη δεν είναι αποκλειστικά τοπικό. Ελάχιστοι δήμοι μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να «τρέξουν» το νέο αυτό θεσμό. Στην πλειοψηφία τους οι δήμοι της χώρας δεν μπορούν να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 για την εκλογή του, καθώς η διαδικασία στις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκει αντίθετη τη μειοψηφία. 
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, αναμένεται σύντομα τροπολογία, η οποία θα προβλέπει εκλογή του συμπαραστάτη με απλή πλειοψηφία.
Για την ανάδειξη Συμπαραστάτη στο Δήμο Κιλκίς, δηλώσεις έκαναν ο τ. και νυν Δήμαρχος Δημήτρης Τερζίδης και Ευάγγελος Μπαλάσκας αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.