Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Απάντηση Ευ. Μπαλάσκα στον Δ. Τερζίδη


Σε απάντηση των όσων ανεγράφησαν σε δελτίο τύπου του τ. Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Τερζίδη σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ο Δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Στην προσπάθειά του να εντυπωσιάσει, αλλά και να δικαιολογήσει τις στείρες αντιπολιτευτικές προφάσεις, τα προσχήματα και τα προσκόμματα που προβάλλει καθόλη τη διαδικασία εκλογής του Συμπαραστάτη στο Δήμο Κιλκίς, ο κ. Τερζίδης το μόνο που καταφέρνει είναι να γίνεται προκλητικός με τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί και οι οποίοι δεν τιμούν κανέναν. 
Εμείς ούτε διαφεντεύουμε, ούτε  υποτιμούμε τη νοημοσύνη κανενός και σίγουρα ούτε ακυρώνουμε αξίες ανεξάρτητων αρχών. Αντιθέτως, σεβόμενοι τον Καλλικράτη και τους νέους θεσμούς που εισάγει, όπως τον Συμπαραστάτη, κινήσαμε όλες εκείνες τις διαδικασίες που θα έφερναν στον πολίτη το νέο αυτό δημοτικό όργανο που θα λειτουργεί υποστηρικτικά στο έργο της δημοτικής αρχής, αποσυμφορίζοντας το Δήμαρχο και τα λοιπά αιρετά όργανα του δήμου από την ασφυκτική συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών. Ως γνωστόν ο “Συμπαραστάτης” θα μεσολαβεί για την επίλυση των διαφορών, των καταγγελιών και των παραπόνων των πολιτών σε περιπτώσεις κακοδιοίκησης των υπηρεσιών του δήμου, λειτουργώντας έτσι ως εσωτερικός ελεγκτικός μηχανισμός.
Στο Δήμο Κιλκίς, για την ανάδειξή του, κινηθήκαμε στα πλαίσια της νομιμότητας, έτσι όπως ο νόμος επιτάσσει. Όπως θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Τερζίδης, η διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης του Συμπαραστάτη επιβάλλεται δια νόμου να γίνει μέσα στο 1ο δίμηνο από την εγκατάσταση των νέων καλλικρατικών δημοτικών αρχών, προθεσμία μάλιστα που ορίζεται ως αποκλειστική.
Πέραν αυτού, για την ανάδειξη του “Συμπαραστάτη” προχωρήσαμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Αναρτήσαμε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του δήμου την προκήρυξη για τη θέση, έτσι όπως ο νόμος ρητά προβλέπει, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλη δημοσιότητα και βέβαια διαφάνεια.
Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν ενδιαφέρον στο Προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου που έλαβε χώρα στις 26 Ιανουαρίου 2011, κατά την έναρξη της διαδικασίας εκλογής, ήταν τέσσερις σε αριθμό. Μη συμμετέχοντας στη διαδικασία της ψηφοφορίας τότε, ο συνδυασμός του κ. Τερζίδη ούτε λίγο ούτε πολύ επέδειξε απαξιωτικές συμπεριφορές προς το πρόσωπό τους, θεωρώντας τους προφανώς “λίγους” και ανεπαρκείς για τη θέση.
Στην επαναληπτική ψηφοφορία που έλαβε χώρα στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου εκτυλίχθηκε ακριβώς το ίδιο σκηνικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόμασταν σε επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο σε σχέση με το κατά πόσο μπορούμε να κάνουμε δεκτές νέες υποψηφιότητες, κάτι που αποτελούσε και αίτημα της μειοψηφίας. Οι οδηγίες όμως που μας δόθηκαν ήταν αρνητικές.
Συνεπώς κ. Τερζίδη δεν μπορείτε να μιλάτε εξ ονόματος της Δημοκρατίας και της χρηστής διοίκησης. Δεν είσαστε οι μοναδικοί, όπως διακαώς θέλετε να εμφανίζεστε, υπερασπιστές και λειτουργοί της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών. Και το ποιος λειτουργεί προς όφελος του δημότη αποδεικνύεται από τις πράξεις του.
Όσο για το έργο της... αυταρχικής όπως θέλετε να παρουσιάζετε, νέας δημοτικής αρχής που ανέλαβε πριν ακριβώς από δύο μήνες δεν μπορείτε να το κρίνετε τόσο αυθαίρετα. Αντίθετα, όλοι μπορούν να κρίνουν τις δικές σας λογικές και τακτικές και το κατά πόσο αυτές ήταν προς όφελος του δημότη την τελευταία 12ετία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.