Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς


Με τρία θέματα εκτός και είκοσι επτά ημερησίας διάταξης συνήλθε το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου. Στα πρo ημερησίας διάταξης και σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις των σχολείων, ο Δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας ενημέρωσε το σώμα ότι στο 1ο δεκαήμερο του Μαρτίου θα λάβει χώρα συμβούλιο, στο οποίο θα συζητηθεί το θέμα γενικότερα της παιδείας και των συγχωνεύσεων. Επίσης, τόνισε ότι στις σκέψεις και τις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία δημοτικής αστυνομίας, προσθέτοντας όμως ότι η σύσταση και το όποιο μέλλον της, θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της μελέτης σκοπιμότητας που θα διενεργηθεί για τη λειτουργία και το κόστος της.
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε και η τιμολογιακή πολιτική έτους 2011 της  Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση του Δημάρχου δεν πρόκειται να γίνει καμία αύξηση στα τέλη, δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Ο Δ. Τερζίδης πρότεινε επέκταση της κοινωνικής πολιτικής και στα ΑμΕΑ, ο Γιάννης Φαχουρίδης τόνισε ότι το νερό αντιμετωπίζεται ως προϊόν και όχι ως αγαθό, ενώ ο Ν. Αφεντουλίδης ζήτησε ορθολογικοποίηση της λειτουργίας της ΔΕΥΑΚ (καταψήφισαν οι 2 σύμβουλοι του ΚΚΕ και οι 4 του συνδυασμού του Νίκου Αφεντουλίδη, ενώ παρών δήλωσε ο Στ. Μάλγαρης).
Το δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων αποφάσισε τα εξής:
-Τη μετάβαση αντιπροσωπείας του Δήμου Κιλκίς στο Δήμο Λατσιών Κύπρου, προκειμένου να παραστεί στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου. Η αντιπροσωπεία αυτή θα αποτελείται μετά από πρόταση του Δημάρχου Κιλκίς από 3 συμβούλους της συμπολίτευσης (Νίκος Αβραμίδης, Θεόδωρος Τζώτζος, Αναστασιάδης Μιχάλης) και 1 της μειοψηφίας (ομόφωνα).
-Την εξουσιοδότηση του Δημάρχου Κιλκίς για την υπογραφή του καταστατικού της εταιρείας ¨Ανάπτυξη και διαχείριση πράσινης ενέργειας Κιλκίς Α.Ε.¨ μεταξύ του δήμου Κιλκίς και της εταιρείας “Ένιμεξ” (καταψήφισαν οι  Κ. Τσαουσίδης και Γ. Φαχουρίδης).
-Την κατάργηση των ΝΠΔΔ των συνενούμενων δήμων: Α-Β' ΚΑΠΗ Δήμου Κιλκίς, ΚΑΠΗ δήμου Μουριών και Δοϊράνης, Πνευματικού Κέντρου και Πολιτιστικής Εταιρείας δήμου Δοϊράνης, Παιδικού Σταθμού δήμου Μουριών και του Κέντρου Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕ.Φ.Ο.) δήμου Κρουσσών.
-Την συγχώνευση των κοινωφελών επιχειρήσεων των ΟΤΑ, πρώτου βαθμού, που συνενώθηκαν στο νέο Δήμο Κιλκίς, σε μία Κοινωφελή Επιχείρηση.
-Τη συγχώνευση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) των ΟΤΑ, πρώτου βαθμού, που συνενώθηκαν στο νέο Δήμο Κιλκίς, σε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (καταψήφισαν οι Κ. Τσαουσίδης και Γ. Φαχουρίδης).
-Τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ – ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ. Τα μέλη του νέου Οργανισμού, έτσι όπως προτάθηκαν στο συμβούλιο, είναι τα εξής: οι 5 κάτωθι σύμβουλοι: Τ. Αμανατίδης, Μ. Αναστασιάδης, Κ. Ζιούτα (από πλευράς πλειοψηφίας), Β. Καραμπίδης και κ. Ζώτος (μειοψηφία). Δύο δημότες: Σερασκέρης Νίκος και Βασιλειάδου Ελένη. Ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων των νομικών προσώπων και ένας εκπρόσωπος των γονέων και κηδεμόνων των παιδικών σταθμών (ομόφωνα).
-Τη συγχώνευση των Σχολικών Επιτροπών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των ΟΤΑ, πρώτου βαθμού, που συνενώθηκαν στο νέο Δήμο Κιλκίς, σε μία Σχολική Επιτροπή, καθώς επίσης και των Σχολικών Επιτροπών σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε μία Σχολική Επιτροπή (ομόφωνα).
-Την συγκρότηση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.
-Τη συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Κιλκίς, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής κοινωνίας (αθλητικών, επιστημονικών και πολιτιστικών συλλόγων, δημοτών, εργαζομένων, άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών κτλ). Πρόεδρος του οργάνου, που θα έχει γνωμοδοτικές αρμοδιότητες (σχετικά με αναπτυξιακά προγράμματα και προγράμματα δράσης, το τεχνικό πρόγραμμα, τον προϋπολογισμό του δήμου κ.α.), μπορεί να είναι ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος που ορίζει ο Δήμαρχος με απόφασή του. Ο συνολικός αριθμός των μελών της, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, μπορεί να είναι από 25 έως 50 μέλη. Σε ποσοστό 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων ορίζονται επιπλέον μέλη, μετά από κλήρωση, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Σε ό,τι αφορά στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κιλκίς οι φορείς που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής είναι 25. Για την ανάδειξη των υπόλοιπων 8 μελών-δημοτών οι σύμβουλοι επέλεξαν τυχαία αριθμούς από τους εκλογικούς καταλόγους (καταψήφισαν οι Κ. Τσαουσίδης και Γ. Φαχουρίδης, καθώς όπως υποστήριξαν η εν λόγω Επιτροπή δεν θα προσφέρει τίποτα επί της ουσίας, καθώς η λειτουργία της καλύπτεται ήδη από αυτήν του δημοτικού συμβουλίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.