Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Κοπή πίτας Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς στη Μαυροπλαγιά


Την ετήσια εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτάς του πραγματοποίησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή  27 Φεβρουαρίου, στον προαύλιο χώρο του φυλακίου-καταφύγιου, λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό Μαυροπλαγιά του Δήμου Κιλκίς.
Έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία χρόνια, ταυτόχρονα με την λήξη της κυνηγητικής περιόδου δηλ. την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου κάθε χρονιάς, να διοργανώνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση με τέτοιον τρόπο ώστε να αποτελεί σημαντικό κοινωνικό γεγονός το οποίο συζητιέται μέχρι την επόμενη κοπή της πίτας του συλλόγου.
Η παρουσία και η συμμετοχή στην εκδήλωση πλήθους κόσμου από τον νομό και όχι μόνον, δημιούργησε το αδιαχώρητο εντός και εκτός του καταφύγιου, πράγμα το οποίο επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια και την έκανε ιδιαιτέρα προσφιλή σε κοινοβουλευτικούς και αυτοδιοικητικούς, Καποδιστριακούς και Καλλικράτιους, της ευρύτερης περιοχής, η πλειοψηφία των οποίων βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα πλέον την παρουσία τους σε αυτήν και την θεωρούν, δικαίως, απαραίτητη για την θετική έκβαση της πολιτικής τους καριέρας.
Η κοπή και η γευστική απόλαυση της Βασιλόπιτας αποτελεί το εθιμοτυπικό μέρος της όλης διαδικασίας. Το ουσιαστικό μέρος είναι η προετοιμασία και η κατανάλωση, ανάλογης με την εκάστοτε περίσταση, ποσότητας νοστιμότατης παραδοσιακής φασολάδας η οποία συνοδεύεται από ανάλογες ποσότητες ποικιλίας τουρσιών, αλμυρών και κρασιού. Το ουσιαστικότερο όμως μέρος αποτελεί πλέον η κατανάλωση απροσδιόριστης ποσότητας κρεατιών κάθε είδους όπως κοψίδια, παιδάκια, παντσέτες, ποικιλίας λουκάνικων, σουβλάκια, σουτζουκάκια, μπιφτέκια κλπ. εμποτισμένης σε απεριόριστη ποσότητα τσίπουρου, ρετσίνας κλπ. Η λειτουργία πέντε ψησταριών XXL έδιναν την εντύπωση βομβαρδισμένης περιοχής από την κάπνα και την τσίκνα που δημιουργούσαν. Και όλα αυτά εν αναμονή της φασολάδας….
Την μουσική επένδυση ανέλαβαν φέτος οι αδελφοί Ιντζίδη. Ο Κωστάκης με το κλαρίνο του και ο Λάκης με το νταούλι του ‘ξεσήκωσαν το πλήθος’ το οποίο στο τέλος ζήτησε συγνώμη για τις τουφεκιές που ακούστηκαν.
Την εκδήλωση τίμησε και ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του συλλόγου κ.Μιχαλόπουλος Ηλίας αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του συλλόγου μεταξύ των οποίων στην εντατικοποίηση της θηροφυλακής, στην συμμετοχή του σε πρόγραμμα κατασκευής ποτίστρων στον χώρο ευθηνής του, όπως και στην προσπάθεια για απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για την τελευταία Κυριακή του Φλεβάρη 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.