Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Δήλωση Δ. Τερζίδη για τον "Συμπαραστάτη του Δημότη"


"Προφάσεις εν αμαρτίαις" χαρακτήρισε ο κ. Δήμαρχος την επισήμανση της αντιπολίτευσης ότι δεν ακολούθησε σωστή διαδικασία για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.Ο νομοθέτης ορίζει αυξημένη πλειοψηφία για την εκλογή του προσώπου του Συμπαραστάτη, θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να περιβληθεί ο άνθρωπος, στον οποίον θα καταφεύγει ο ενδεχόμενα αδικούμενος δημότης, με το κύρος της διαπαραταξιακής συναίνεσης.

Σε απάντηση του σκεπτικού αυτού ο κ. Δήμαρχος είπε:: «Και τι θα άλλαζε δηλαδή κι αν καλούσα τους αρχηγούς των παρατάξεων για να συνεννοηθούμε για το πρόσωπο του Συμπαραστάτη; ΕΓΩ έχω την πλειοψηφία και επιβάλλω αυτόν που θέλω».
Προφανείς οι προθέσεις της καινούργιας δημοτικής αρχής να διαφεντεύει και όχι να διοικεί με τους κανόνες της χρηστής διοίκησης.
Εξόφθαλμη η τακτική ν’ ακυρώνει το ρόλο και την αξία ανεξάρτητων αρχών όπως εκείνη του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, μέσα από την πρακτική του αφέντη – δημάρχου, λέγοντας χαρακτηριστικά «Και ποιος είναι ο ρόλος του Συμπαραστάτη. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Θα πηγαίνει ο δημότης στο Συμπαραστάτη κι αυτός θα εισηγείται σχετικά στο δημοτικό συμβούλιο, όπου πάλι ΕΓΩ έχω την πλειοψηφία.
Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δήμαρχος και η νέα διοίκηση το ρόλο των Ανεξάρτητων Αρχών και της προάσπισης των δικαιωμάτων του δημότη.
Έτσι αντιλαμβάνονται οι νυν διοικούντες τη λειτουργία δημοκρατίας.
Ειλικρινά λυπούμαστε για το ολίσθημα της σημερινής δημοτικής αρχής.
Το μόνο που απέμεινε στην αντιπολίτευση ήταν να αποχωρήσει από την ψηφοφορία - παρωδία και να καταγγείλει την όλη διαδικασία ως  ύβρη κατά του δημότη και της Δημοκρατίας και υποτίμηση της νοημοσύνης μας.
Εμείς, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας να ανατρέψουμε τη λογική του «αποφασίζω και διατάζω» μη τυχόν και κάποτε κατανοήσει η σημερινή δημοτική αρχή την ολέθρια για το δήμο τακτική της και την αναθεωρήσει προς όφελος του πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.