Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ή ΠΑΣΣΑΡΕΛΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

"Το αναπτυξιακό συνέδριο για τον νομό Κιλκίς, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κιλκίς τελείωσε και τα συμπεράσματά του θα μπορούσαν να είναι οδηγός για τον σχεδιασμό του κάθε φορέα. Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου αξιέπαινη και η προσπάθεια της ομάδας που επεξεργάστηκε και συντόνισε τις εργασίες προ του συνεδρίου ήταν πολύ καλή και πέρα από κάθε προσδοκία. Κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν και να συντονίσουν το σύνολο σχεδόν των φορέων του νομού συμβάλλοντας ο καθένας στο ελάχιστο για να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πρόταση για τον Νομό Κιλκίς.

          Μέχρις εδώ όλα καλά. Η κατάληξη όμως όλης αυτής της προσπάθειας θυσιάστηκε στο βωμό της προβολής και των σκοπιμοτήτων του Πολιτικού Κατεστημένου του νομού μας και όχι μόνο. Η άνευ προηγουμένου πασσαρέλλα των Πολιτικών κατά την διάρκεια του συνεδρίου υποβάθμισε την ουσία του συνεδρίου και δεν δόθηκε η δυνατότητα ενός ευρύτερου διαλόγου μεταξύ των φορέων του νομού. Το αυξημένο ενδιαφέρον της κοινωνίας για ένα αναπτυξιακό συνέδριο, ήταν πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πολιτικούς να το εκμεταλλευτούν, έτσι και έγινε.
          Οι διαγκωνισμοί και οι παρεμβάσεις στο παρασκήνιο για να τους δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξουν τις απόψεις τους, χωρίς οι περισσότεροι να γνωρίζουν το τι προηγήθηκε και πιο το περιεχόμενο των εισηγήσεων, ήταν και θα παραμείνουν παροιμιώδεις. Η όλη διαδικασία κύλησε με τους μονολόγους των πολιτικών και ελάχιστος χρόνος δόθηκε στην ανταλλαγή απόψεων με τους φορείς και το κοινό. Περίσσεψαν πάλι τα θα και έρρεαν τα εκατομμύρια των ευρώ από τα χείλη τους χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ή και διάθεσης να ακούσουν τα συμπεράσματα του συνεδρίου. Οι περισσότεροι αποχώρησαν μετά την δική τους  καισαρική παρέμβαση. Και ενώ θα έπρεπε να ήταν αυτοί που θα άκουγαν τις όποιες εισηγήσεις γαι να τις αξιοποιήσουν στο μέλλον, τελικά κατάφεραν να μονοπωλήσουν με τους μονολόγους τους την όλη διαδικασία.
          Τεράστια ευθύνη γιʼ αυτήν την εξέλιξη έχει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου η οποία απαξίωσε με αυτόν τον τρόπο την δουλειά της ομάδας των μελετητών και φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων για να αντιταχθεί στις απαιτήσεις αυτών που κατάντησαν την χώρα στο χάλι που ζούμε σήμερα και θα ζήσουμε ακόμη χειρότερα στο μέλλον.
          Με αυτή την παρέμβαση της Κοινωνίας Πολιτών ν. Κιλκίς δεν θέλουμε να αδικήσουμε όλους όσους συνέβαλαν κατʼ ελάχιστο στις προσυνεδριακές διεργασίες και την ομάδα των μελετητών. Θέλουμε να στιγματίσουμε την απαξίωση της κοινωνίας από τους πολιτικούς οι οποίοι συνεχίζουν με αμείωτη ένταση να καλλιεργούν τις παθογένειες αυτής της χώρας.
          Η κοινωνία οφείλει να αποκρούσει και να αντιταχθεί σθεναρά σε τέτοιου είδους συμπεριφορές πολιτικής και κομματικής αναλγησίας. Οι δύσκολες μέρες που έρχονται θα μας κρίνουν όλους, πολύ περισσότερο αυτούς που μας οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής. "

2 σχόλια:

  1. Ένα σχόλιο με μια ρήση του Βολταίρου γιατί δεν υπάρχει σήμερα; Μήπως δεν άρεσε ή ενόχλησε και διαγράφηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Διαφωνώ με αυτά που λες,αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να τα λες"
    ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ
    Αν θέλουμε να τιμωρήσουμε έναν πολιτικό,έχουμε το δικαίωμα και τη δύναμη να το κάνουμε στην κάλπη.Η γενίκευση και ο μηδενισμός οδηγούν σε άλλες εποχές.Το πολίτευμα της χώρας μας είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία και εμείς επιλέγουμε με την ψήφο μας ποιοι πολιτικοί θα μας κυβερνήσουν.Εκτός και αν δεν θέλουμε να μας κυβερνούν πολιτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.