Με δική του πρωτοβουλία και στα πλαίσια των τακτικών ενημερωτικών συναντήσεων με θεσμικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Νομού, ο Βουλευτής Κιλκίς Θ. Παραστατίδης ζήτησε από τον Διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς κ. Α. Χατζηκρανιώτη να ενημερωθεί για τα προβλήματα που απασχολούν το νοσοκομείο (κυρίως λειτουργικά-οικονομικά κ.ά.).
Επίσης ζήτησε να ενημερωθεί για το πώς εξελίσσεται η παραλαβή της Γ΄ πτέρυγας του Νοσοκομείου, που ως γνωστόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.
Σημειωτέον πως ο Βουλευτής στο παρελθόν, είχε αναφερθεί στο ζήτημα αυτό δυο φορές, μια στην ολομέλεια της Βουλής και μια στην αρμόδια επιτροπή.
Μετά την ενημερωτική συνάντηση αυτή ο Θ. Παραστατίδης ανέλαβε την πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μ. Τιμοσίδη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο την Τρίτη 1 Μαρτίου.
Στην συνάντηση αυτή, στην οποία συμμετείχαν και οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν τα ποσά της εγγυητικής του εργολήπτη που ανέρχονται σε 400.000€ περίπου, για να διορθωθούν όλες οι ατέλειες και κακοτεχνίες, ώστε το κτίριο, αφού καταστεί λειτουργικό, να παραδοθεί άμεσα προς χρήση. Αυτή η λύση αποφασίστηκε, αφού πρώτα δοθεί προθεσμία ενός μηνός από την τεχνική υπηρεσία της πρώην νομαρχίας στον εργολάβο να προχωρήσει σε αποκατάσταση των ζημιών.
Επίσης επισημάνθηκαν τα προβλήματα, κυρίως λειτουργικά και οικονομικά, που απασχολούν το νοσοκομείο και που έχουν σχέση με την έλλειψη εξειδικευμένων διοικητικών υπαλλήλων με γνώση οικονομικής διαχείρισης – έλλειψη γιατρών ορισμένων ειδικοτήτων και άλλα ζητήματα.
Σημειωτέον ότι λίγο πριν από τις εκλογές του 2009 αποχώρησαν 13 διοικητικοί υπάλληλοι με μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες.
Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε στον Βουλευτή και τον Διοικητή για την σταδιακή κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του νοσοκομείου, για να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς αλλά και οι εργαζόμενοι (γιατροί-νοσηλευτές –διοικητικό προσωπικό κλπ).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.