Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Δεν έχω φωνή! - Τσαβδαρίδης Κωνσταντίνος (Βέγας)


Σε αυτές τις εκλογές δεν έχω φωνή. Με τη στήριξή σου θα αποκτήσω και μετά η φωνή μας θα ακούγεται. Τι λες;

Πρόσκληση 2ου ΕΠΑΛ για το "2ο Φεστιβάλ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Μαθητείας"


Εξαιρετικές εμφανίσεις των μελών του ΣΔΥΚ σε Σέρρες, Βεργίνα, Θεσσαλονίκη και Έδεσσα

Δελτίο τύπου Δρομέων Υγείας Κιλκίς
Για άλλο ένα Σαββατοκύριακο τα μέλη του ΣΔΥΚ βρέθηκαν σε αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στις γύρω περιοχές στηρίζοντας τις διοργανώσεις αυτές. 

Ο Βιβντένκο Ιγκόρ υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» και τον Γιάννη Φαχουρίδη

Δελτίο τύπου υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Γιάννη Φαζουρίδη
Ο Βιβντένκο Ιγκόρ είναι 47 χρονών, παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Έχει σπουδάσει Ηλεκτρονικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Τιφλίδας, στο Τμήμα Ρομποτικής. Εγκαταστάθηκε στο Κιλκίς το 1989 και σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

«Καλησπέρα, Είμαι Ο Θέμης!»

Υπογράφει ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης *Έχοντας κάνει τρόπο ζωής το μότο «Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι», καθημερινά μεταφέρω τους επιβάτες του ΚΤΕΛ Κιλκίς προσφέροντας όλη την καλή μου διάθεση στα δρομολόγια που κάνω.

Ετήσιο τρισάγιο στο μνημείο των 52 εκτελεσθέντων πατριωτών στη Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας

Η Δημοτική Κοινότητα και η ΠΕΑΕΑ Γουμένισσας θα τελέσουν την Κυριακή 19-5-2019 και ώρα 11 π.μ. το ετήσιο τρισάγιο στο μνημείο των 52 εκτελεσθέντων πατριωτών από τα στρατεύματα κατοχής στη Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας.

Εξετάσεις απόκτησης ειδικής άδειας ταξί Ιουνίου 2019

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι οι προγραμματισμένες εξετάσεις απόκτησης ειδικής άδειας ταξί θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, με ώρα έναρξης τις 9.00 π.μ.

Με τους καλύτερους στον κόσμο το Kinesis Fight Club

Δελτίο τύπου Kinesis Fight Club 
Στην Βουλγαρία βρέθηκε η αγωνιστική ομάδα του Kinesis σε ένα σεμινάριο στο Kyokushin Karate με τον φημισμένο παγκόσμιο πρωταθλητή Valeri Dimitrov.
Συγκεκριμένα, στην Σόφια διεξήχθει το σεμινάριο που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου και έληξε στις 12 Μαΐου με 3 προπονήσεις ημερησίως.

Πετυχημένη η εκδήλωση των "Αργοναυτών" με τίτλο, "Οι Κρυφοί - Οι Κλωστοί"

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"
Η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Ευξείνου Πόντου, διοργάνωσε την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς εκδήλωση με θέμα: ΟΙ ΚΡΥΦΟΙ-ΟΙ ΚΛΩΣΤΟΙ.

Εορτασμός για την 101η Επέτειο της Μάχης του Σκρα

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Με σεβασμό στην ιστορική μνήμη της ημέρας, τιμήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 η 101η Επέτειος της Μάχης του Σκρα στον ομώνυμο ορεινό οικισμό της Παιονίας. Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη κ. Θεόκλητου. 

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2019 μέχρι τις 15 Ιουνίου

Τον ΟΠΕΚΕΠΕ επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία κατάθεσης των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2019 στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ενισχύσεων (ΟΣΔΕ) και να ανακοινώσει την παράταση της προθεσμίας υποβολής από τους δικαιούχους αγρότες.

"Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που ζουν οι εργαζόμενοι του Κιλκίς"

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Απ. Τζιτζικώστας, κατά την επίσκεψή του στο Κιλκίς, παρουσίασε μία διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που ζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι του Κιλκίς.

Δραστηριότητες υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς Παύλου Τονικίδη

Δελτίο τύπου υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Παύλου Τονικίδη
Στην εθελοντική αιμοδοσία του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Στην εθελοντική αιμοδοσία του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου στο νέο δημοτικό Πάρκο, βρέθηκε ο υπ. Δήμαρχος Κιλκίς Παύλος Τονικίδης, συνοδευόμενος από μέλη της δημοτικής παράταξης «Δήμος ΑΞΙΩΝ».

Ιστορίες καθημερινής τρέλας - Μακρόκοσμος εναντίον Μικρόκοσμου

Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Στάση Αστικών Λεωφορείων Παύλου Μελά 
Γράφει και φωτογραφίζει ο Γιάννης Σιταρίδης 
Μακρόκοσμος 
Περιμένοντας το λεωφορείο για Κιλκίς. Πίσω από τη στάση βρίσκεται το παλιό στρατόπεδο Παύλου Μελά. Ένα ξέφωτο ξανοίγεται στο οπτικό μου πεδίο. Λουλούδια ξεφυτρώνουν δεξιά και αριστερά δημιουργώντας μια πανδαισία χρωμάτων. 

Το παρασκήνιο ενσωμάτωσης της Θράκης

Mε τη λήξη του Α’ Μεγάλου Πολέμου, το Συνέδριο της Ειρήνης στο Παρίσι (Ιαν. 1919 – Ιαν. 1920) κλήθηκε να επιλύσει τα προβλήματα που άφησε ο πόλεμος αυτός. Ο Ελευθ. Βενιζέλος ήδη στις 30 Δεκεμβρίου 1918 υπέβαλλε στο συνέδριο τις νόμιμες και ιστορικώς δικαιωμένες θέσεις της Ελλάδας επί της Δυτ.Θράκης, της Β. Ηπείρου, της Δυτ. Μικράς Ασίας, της Ιμβρου, της Τενέδου, των Δωδεκανήσων και της Κύπρου. 

Ψήφος εμπιστοσύνης κι όχι αρπαχτής...

Γράφει ο Παναγιώτης Λαπατίνας*
Εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, η πόλη μοιάζει να κινείται σε διαφορετικούς ρυθμούς, να έχει παλμό που μερικούς από εμάς τους γεμίζει ελπίδα για μια επικείμενη αλλαγή, ενώ άλλους τους αναγκάζει να μορφάζουν με δυσθυμία, ίσως κι αγανάκτηση, ποντάροντας στην λογική του «μια απ’ τα ίδια». 

Συνελήφθη 32χρονος στο Κιλκίς για εισαγωγή και μεταφορά μεγάλης ποσότητας κάνναβης

Για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών, συνελήφθη χθες (14 Μαΐου 2019) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, 32χρονος αλλοδαπός, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας.

Ο Δ. Κυριακίδης με μεγάλη συγκέντρωση στο Γαλλικό - Πετυχημένη περιοδεία σε Άνω και Μέσους Αποστόλους, Νέο Γυναικόκαστρο, Κρηστώνη και Πεδινό

Δελτίο τύπου υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη
Ο Γαλλικός έχει αποφασίσει να πάει Μπροστά! Διατράνωσε την πεποίθησή του να ακολουθήσει το Δημήτρη Κυριακίδη σε ένα καινούριο και ελπιδοφόρο ξεκίνημα για το Δήμο Κιλκίς με καθαρότητα αρχών και προσώπων στην ογκώδη και γεμάτη παλμό συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ το βράδυ της Κυριακής της 12ης Μαϊου. 

Πρωτιά του Γιάννη Παπατριανταφύλλου από το ΧΩΜΑ Κιλκίς στις Σέρρες

Δελτίο τύπου ΧΩΜΑ Κιλκίς 
Με μία πρωτιά για τρόπαιο επέστρεψε ο Γιάννης Παπατριανταφύλλου από τις Σέρρες. Ο αθλητής του ΧΩΜΑ Κιλκίς αγωνίστηκε στον 2ο αγώνα του Πανσερραϊκού Επάθλου Drift & GP την Κυριακή 12/5 και κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία R5 (buggy).

ΑΙΑΣ Κιλκίς: Πανέτοιμος για την φάση των 16 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων


Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Έγινε η κλήρωση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων όπου συμμετέχουν οι 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και μεταξύ τους ο ΑΙΑΣ Κιλκίς (Πρωταθλητής Κ. Μακεδονίας).

Μαρία Τσοπούλου: Είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κιλκίς



"Χρειαζόμαστε ανθρώπους που έχουν μάθει να δουλεύουν"

Γράφει ο Θεόδωρος Βαφειάδης
Η προσπάθειά μας έχει αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. Δεν διεκδικήσαμε και δεν διεκδικούμε κανένα χρίσμα! Υπάρχουν αξιόλογοι και χρήσιμοι, στην προσπάθειά μας, συμπολίτες μας σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Μας ενδιαφέρει η συμφωνία και η αποδοχή των Αρχών και των Στόχων που έχουμε συνδιαμορφώσει. 

Σέρρες: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραξε το τελευταίο τρίμηνο 30 κλοπές

Οι συστηματικές έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, οδήγησαν στη σύλληψη 3 ατόμων ηλικίας 18, 19 και 30 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι διέπρατταν συστηματικά κλοπές - διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων σε πόλεις και χωριά των Σερρών.
Για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμα 3 ημεδαπών συνεργών τους, ηλικίας 22, 29 και 34 ετών.

Προεκλογικό σποτ του Π. Τονικίδη για τον αθλητισμό στο Δήμο Κιλκίς

2ο Φεστιβάλ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Μαθητείας στο Κιλκίς

Φωτογραφία αρχείου
Στα πλαίσια της ενημέρωσης και της προώθησης της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, σας πληροφορούμε για την πραγματοποίηση του «2ου Φεστιβάλ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Μαθητείας στο Κιλκίς» την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 στην Πλατεία Ειρήνης στην πόλη του Κιλκίς από τις 09:00π.μ έως 21:00 μμ. 

Κιλκίς: Διανομή νωπών τροφίμων σε δικαιούχους

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΙΛΚΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ (ΚΔΕ ΚΙΛΚΙΣ) ενημερώνει τους ωφελούμενους του προγράμματος ότι θα πραγματοποιηθεί μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Κιλκίς διανομή ΝΩΠΩΝ τροφίμων (Σύνολο κιλών: 5 κιλά)

Γεωργαντάς προς ΣΥΡΙΖΑ: "Ποτέ δεν ενδιαφερθήκατε για τους πολλούς"

Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της κιλκισιώτισσας ψυχολόγου και ποιήτριας Έλλης Φρεγγίδου


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Μια υπέροχη βραδιά ζήσαμε την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 στην ΤΈΧΝΗ στην παρουσίαση της νέας ποιητική συλλογή της κιλκισιώτισσας ψυχολόγου και ποιήτριας Έλλης Φρεγγίδου με τίτλο “Παύση τετάρτου”.

Κατερίνα Γιαννακούλα - Ζιούτα: Είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κιλκίς

Η ζωή στα χωριά του δήμου Κιλκίς

Γράφει ο Κοραής Λαζαρίδης*
Μοναξιά...
Όπου και αν ταξιδέψει κανείς σε όλη την επικράτεια του δήμου Κιλκίς, αυτό το παράπονο θα ακούσει από τα χείλη των ηλικιωμένων ως επί το πλείστον κατοίκων.

"Αποχή από τις εκλογές"

Γράφει ο Λευτέρης Παυλίδης
Πώς μας φτάσαν ως εδώ; Γιατί έκαναν τον κόσμο να απεχθάνεται τις εκλογές; Τι φταίει για τα τεράστια ποσοστά αποχής των τελευταίων ετών; Ποιους βολεύει αυτή η κατάσταση; 

Η παρουσία των αθλητών και αθλητριών Αθλητικής Παιδείας στους διασυλλογικούς συνθέτων αγωνισμάτων στίβου

Δελτίο τύπου Αθλητικής Παιδείας 
Το Σάββατο 11/5/2019 πραγματοποιήθηκε στο στάδιο του Κιλκίς η δεύτερη φάση του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Παμπαίδων και Πανκορασίδων Β’ για παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών και σ’ αυτό συμμετείχαν τα σωματεία του νομού Κιλκίς. Διεξήχθη το δεύτερο τέτραθλο της χρονιάς, το οποίο περιλαμβάνει τα αγωνίσματα των 60μ με εμπόδια, το άλμα σε μήκος, το ύψος και τη σφαιροβολία.

Εκδήλωση του τοπικού συνδυασμού "Αξιού ΠΟΛΗ - Όλοι μαζί"


Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Τοπική Κοινότητα Χωρυγίου

Ανακοίνωση «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κιλκίς
Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ στην Κοινότητα Χωρυγίου, και διεκδικεί την πλειοψηφία, ώστε να αποκτήσει το χωριό Πρόεδρο και Συμβούλους που θα ενημερώνουν τους κατοίκους, θα τους οργανώνουν και θα τους κινητοποιούν, αποτελείται από τους παρακάτω υποψήφιους: 

ΚΙΛΚΙΣ «Έξυπνη Πόλη - Έξυπνος Δήμος» (Μέρος Α’)


Γράφει ο Χαράλαμπος Παρλαλόγλου*
Σε προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο «Πρόσβαση στο Μέλλον», είχα αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο δήμος μας να εκμεταλλευθεί τις υποδομές που διαθέτει, για να σχεδιάσει και να προσφέρει νέες προηγμένες υπηρεσίες ώστε να ξεκινήσουμε να μιλάμε για μια «Έξυπνη Πόλη/Δήμο».

Κιλκίς: Για τρίτη χρονιά το παιχνίδι «Τηλεπικοινωνίες των Αρχαίων Ελλήνων»

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Κέντρου Συνταξιούχων και Εργαζομένων ΟΤΕ Κιλκίς
Η ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών συμβαδίζει με τη εξέλιξη του ανθρώπου και των τεχνολογικών του κατακτήσεων. Η ανάγκη για επικοινωνία είναι τόσο παλιά όσο και η ιστορία του. 

Αγαθόπουλος vs Τονικίδη για τους εργαζομένους του Δήμου Κιλκίς

Ανακοίνωση υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Αγαθόπουλου
Στο debate των υποψηφίων δημάρχων Κιλκίς που παρακολουθήσαμε στην εκπομπή Πολιτικό Τραπέζι, στην ΕΡΤ3, την προηγούμενη εβδομάδα, ο κύριος Τονικίδης μας εξέπληξε αρνητικά για ακόμη μια φορά προσβάλλοντας τους εργαζόμενους του Δήμου.

Χατζησάββας: Οι ψυχές των Ελλήνων του Πόντου που σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους ζητούν δικαίωση

... και τώρα ποιον ψηφίζουμε;

Της Ναβροζίδου Γενοβέφας
Την Κυριακή 26 Μαΐου ψηφίζουμε αντιπροσώπους για τον Δήμο, για την περιφέρεια και για την Ευρωβουλή. Η επιλογή μας είναι δύσκολη γιατί εμπλέκονται πολλοί παράγοντες σε αυτήν. Υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, γείτονες, συνεργάτες, επώνυμοι, άτομα με αυξημένα προσόντα, άνθρωποι που βρίσκονται σε διάφορες θέσεις και μας έχουν εξυπηρετήσει στο παρελθόν και που τώρα μας ζητάνε ψήφο εμπιστοσύνης.

Εκδήλωση 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ανακοίνωση 2ου Γυμνασίου Κιλκίς
Σας προσκαλούμε στην Εκδήλωση Μνήμης για τα « 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» που διοργανώνει το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, στις 17 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή, ώρα έναρξης 11.00 π.μ.

Δείτε Video από την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βλάση Αγτζίδη, "Μικρασιατική Καταστροφή"


Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βλάση Αγτζίδη, "Μικρασιατική Καταστροφή", έγινε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, την Κυριακή 12 Μαΐου στις 8:00 το απόγευμα.