Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

"Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που ζουν οι εργαζόμενοι του Κιλκίς"

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Απ. Τζιτζικώστας, κατά την επίσκεψή του στο Κιλκίς, παρουσίασε μία διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που ζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι του Κιλκίς.

Πανηγυρίζει για την κατασκευή της νέας εισόδου της πόλης του Κιλκίς, την ώρα που συνολικά ο δρόμος Θεσσαλονίκης – Σάντας – Κιλκίς – Δοϊράνης, έχει καθυστερήσει για πολλά χρόνια και ο λαός τον έχει χρυσοπληρώσει δυο και τρεις φορές από την τσέπη του.

Πανηγυρίζει γιατί - όταν ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας - θα μεταφέρονται ταχύτερα τα εμπορεύματα. Όμως δεν είπε κουβέντα για το παραμελημένο και συχνά επικίνδυνο οδικό δίκτυο που συνδέει τα χωριά με την πόλη του Κιλκίς και του Πολυκάστρου, στο οποίο μετακινείται καθημερινά η πλειοψηφία των εργαζόμενων της περιοχής. Όπως δεν είπε κουβέντα ούτε για την άσχημη κατάσταση του αγροτικού δικτύου.

Όσο για τις αναφορές του στην ενίσχυση των υποδομών υγείας και παιδείας, είναι τουλάχιστον προκλητικές.

Είναι γνωστό σε όλους ότι το Νοσοκομείο του Κιλκίς, που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1930, αντιμετωπίζει σοβαρά κτιριακά προβλήματα, με τις φθορές να είναι εμφανείς δια γυμνού οφθαλμού και συνεχώς να καταγράφονται περιστατικά πτώσης σοβάδων, που μαρτυρούν την ελλιπή και μηδαμινή συντήρηση του κτιρίου.

Επίσης, και η πλειοψηφία των σχολικών κτιρίων έχουν ηλικία αρκετών δεκαετιών, ενώ είναι άγνωστη ποια είναι η σεισμική θωράκιση των κτιρίων αυτών. Οι επισκευές και ενισχύσεις είναι ελάχιστες, ενώ έχει να χτιστεί νέο σχολείο στο Κιλκίς εδώ και κάποιες δεκαετίες, την ώρα που οι μαθητές στοιβάζονται σε 25άρια τμήματα σε Κιλκίς και Πολύκαστρο, που αίθουσες χωρίζονται στη μέση για να εξοικονομηθεί χώρος, που δεν υπάρχουν επαρκείς χώροι για την άθληση και την πολιτιστική δραστηριότητα των μαθητών.

Είναι, ακόμα, αστείο να μιλάει ο Περιφερειάρχης για προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο. Η όποια χρηματοδότηση, όσο αναγκαία και αν είναι, αποτελεί «σταγόνα στον ωκεανό». Την ίδια ώρα, ακόμα και όταν υπάρχει ο εξοπλισμός (π.χ. αξονικός τομογράφος), δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσει αυτόν τον εξοπλισμό.

Δυστυχώς, το 2019, με τον τεράστιο πλούτο που παράγεται στη χώρα και τις ακόμα μεγαλύτερες παραγωγικές δυνατότητες που υπάρχουν, το Νοσοκομείο και τα Σχολεία, λειτουργούν στοιχειωδώς χάρη στην προσφορά του προσωπικού, των γονιών και των ασθενών, χάρη στο γεγονός ότι οι πολίτες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους για τη δημόσια υγεία και παιδεία.

Ούτε κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρουσίαζε μία τόσο ειδυλλιακή εικόνα για το Κιλκίς, όσο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Επιβεβαιώνεται και από αυτή την πλευρά ότι οι προτεραιότητες των κ. Γιαννούλη (ΣΥΡΙΖΑ) και κ. Τζιτζικώστα (ΝΔ) μοιάζουν «σαν δυο σταγόνες νερό», μιας και στόχος και των δύο είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Όμως, όλα αυτά βρίσκονται απέναντι από τα συμφέροντα του λαού μας.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία του Κιλκίς έχουν άμεση ανάγκη από:
Επισκευή του κτιρίου του Νοσοκομείου και κατασκευή νέων πτερύγων.
Επισκευή των σχολείων του Κιλκίς και της Παιονίας, μέτρα για τη σεισμική τους θωράκιση, κατασκευή νέου Νηπιαγωγείου, Δημοτικού καιΓυμνασίου – Λυκείου στο Κιλκίς και στο Πολύκαστρο.
Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση του Νοσοκομείου και των Σχολείων, χωρίς να βάζουν οι γονείς και οι ασθενείς το χέρι στην τσέπη τους ούτε για ένα ευρώ.
Πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού σε Υγεία και Παιδεία, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

Ο λαός του Κιλκίς, σ’ αυτές τις εκλογές, μπορεί να αξιοποιήσει την πείρα του, να μετρήσει στην καθημερινότητά του πόσα χάνει και πόσα κερδίζει από την πολιτική που εφαρμόζουν από κοινού Κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση.

Να εκτιμήσει από την ίδια του τη ζωή ποιες δυνάμεις ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, παλεύοντας για τις σύγχρονες ανάγκες του και να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας.

Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Κιλκίς:
Αθανασιάδης Θεόδωρος

Αλτιπαρμακίδου Μαρία (Ρία)

Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος

Φαχουρίδου Βασιλική (Βίκη)

Χαλίτσιος Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.