Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Εορτασμός για την 101η Επέτειο της Μάχης του Σκρα

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Με σεβασμό στην ιστορική μνήμη της ημέρας, τιμήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 η 101η Επέτειος της Μάχης του Σκρα στον ομώνυμο ορεινό οικισμό της Παιονίας. Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη κ. Θεόκλητου. 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Παιονίας, κ. Χρήστος Γκουντενούδης ο οποίος και απηύθυνε ομιλία και ο εκπρόσωπος του Παραρτήματος Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», κ. Μιχαήλ Αρκούδας. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Αξιουπόλεως, κ. Χριστίνα Τσαμπάζη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, το προσκλητήριο πεσόντων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Μουσείο της ιστορικής Μάχης του Σκρα από τον Δήμαρχο Παιονίας, και τον εκπρόσωπο του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος» κ. Μιχαήλ Αρκούδα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκρα, την Ένωση Κρητικών Συλλόγων Μακεδονίας, την Παλλεσβιακή Ένωση Θες/νίκης, τον Σύλλογο Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας και το ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκη.

Την 101η Επέτειο της Μάχης τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των προαναφερθέντων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως κ. Γ. Φλωρεντής, ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς, κ. Γ. Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς, κ. Α. Βεργίδης , η Αντιπρόεδρος του παραρτήματος Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος «Ελ. Βενιζέλος» κ. Σόνια Συμεωνίδου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Κιλκίς κ. Μ. Καραμισάκη, ο Επιτελάρχης της 33ης ΜΚ ΤΑΞ Πεζικού, ο Αστυνομικός Δντης Κιλκίς, ο Υπδκτης του Π.Σ. Γουμένισσας, Αξιωματικοί, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, κ. Ι. Παπαδόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Φράγκος, Γ. Παμποράκης, Ε. Γαρόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κ. Σιωνίδης, Δ. Μπαβέλης, Γ. Καρβουνιάρη, Γεωργίτσαρος και καθώς και ο Πρόεδρος Τ.Κ. Σκρα, κ. Σ. Έππας και ο Πρόεδρος Δ.Κ. Γουμένισσας κ. Αθ. Τραχανίδης.

Πλήθος εκπροσώπων συλλόγων έδωσε το παρόν τιμώντας τους πεσόντες και ηρωικά μαχόμενους αγωνιστές του υψώματος «Σκρα ντι Λένγκεν», όπως ο Πρόεδρος της Παλλεσβιακής Ένωσης Θες/νίκης, κ. Κουτλής, εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Κιλκίς και εκπρόσωποι της Ένωσης Κρητικών Σωματείων & Συλλόγων Μακεδονίας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.