Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Στουρνάρας: "Όποιος βγαίνει σε σύνταξη παίρνει από τον πρώτο μήνα το 50% της σύνταξης του"

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
«Δημοσιογράφος: Τι συζητήσατε με τον Πρωθυπουργό; 
Ι. Στουρνάρας: Γεια σας. Ένα νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσει αύριο το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο ένας ο οποίος βγαίνει σε σύνταξη αμέσως θα μπορεί να πάρει το 50% της σύνταξης του. Αμέσως, από τον πρώτο μήνα, μέχρις ότου εκκαθαριστεί το συνολικό ποσό. 

Προκήρυξη για 186 εφοριακούς στο υπουργείο Οικονομικών

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 1Κ/2013 προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 2/15.03.2013, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν ογδόντα έξι (186) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του κλάδου ΠΕ Εφοριακών στο Υπουργείο Οικονομικών.

Αλλεργίες της άνοιξης και μικρά παιδιά

Η άνοιξη τόσο ημερολογιακά όσο και ουσιαστικά έχει ήδη μπει. Μαζί με την άνοιξη όμως εμφανίσθηκαν όπως κάθε χρόνο οι αλλεργίες. Όταν κάποιος είναι ενήλικος τότε σίγουρα του έχει ξανασυμβεί και ξέρει πως να τις αντιμετωπίσει. Τι γίνεται όμως με τα μικρά παιδιά; Τι πρέπει να κάνει ο γονέας όταν το παιδί του παρουσιάσει μια ανοιξιάτικη αλλεργία; Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα ενημερωθείτε πλήρως για όλες τις αλλεργίες τις άνοιξης σε σχέση με τα παιδιά και τι πρέπει να κάνετε όταν το παιδί σας παρουσιάσει αλλεργία. 

Β΄ Ποδηλατικός γύρος Κιλκίς – λαϊκός αγώνας ποδηλασίας – αγώνας ταχύτητας

Με απόλυτη επιτυχία και με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου στο Κιλκίς το 2ο OPEN RACE CUP – Β΄ Ποδηλατικός γύρος Κιλκίς – λαϊκός αγώνας ποδηλασίας – αγώνας ταχύτητας. Ο αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς και ήταν ενταγμένος στα πλαίσια των αθλητικών εκδηλώσεων τιμής της εκατοστής επετείου της επικής μάχης και απελευθέρωσης του Κιλκίς. 

Η Ελλάδα στις φτωχότερες χώρες της ΕΕ

Η Ελλάδα καταλαμβάνει μια θέση ανάμεσα στις φτωχότερες χώρες της ΕΕ, όπως δείχνει συγκριτική έρευνα του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW). Σε χειρότερη θέση μόνο η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Ξεκίνημα με ήττα στα play off ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα

Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα στον πρώτο αγώνα της διαδικασίας των μπαράζ ανόδου με αντίπαλο τον Λεβέντη Λεβεντοχωρίου χάνοντας δίκαια με 1-2 σκορ.

Αν και ξεκίνησε καλύτερα από τους φιλοξενούμενους την αναμέτρηση μετουσιώνοντας μάλιστα την υπεροχή του και με τέρμα στο 17ο λεπτό με τον Χαρίτο Χρήστο η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή. Στο 30ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση και στο 75ο η ανατροπή του σκορ. 

Δράσεις Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

 
Επίσκεψη 4ου Δημοτικού Σχολείου 
Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, είχε την τιμή και τη χαρά να υποδεχθεί στις εγκαταστάσεις του την Γ’ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, με δασκάλα την κ. Μιχαηλίδου Σοφία. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, στα πλαίσια ενημέρωσης των παιδιών, στο μάθημα της «Μελέτης», σχετικά με τον Πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας.

"Το νησί των θησαυρών" για μία παράσταση στο Συνεδριακό του Κιλκίς

Το Θέατρο του Βορρά σε συνεργασία με τον Ο.Π.Ο.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς μεταφέρει το γνωστό σε όλους «Νησί των Θησαυρών» του Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον σε μια διασκευή για όλη την οικογένεια, που υπόσχεται αληθινή περιπέτεια και ένα ταξίδι σε κόσμους διαφορετικούς που διεγείρουν την παιδική φαντασία. 

"Θα γίνουν –αν δεν το αποτρέψουμε– περιβαλλοντικά & «αναπτυξιακά» εγκλήματα σε όλη τη χώρα…»

Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα «Μπορούμε να τους σταματήσουμε», περιφερειακή παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ψήφισε ΚΑΤΑ στην «Α’ Φάση Αξιολόγησης της εφαρμογής των θεσμοθετημένων Περιφερειακών Πλαισίων». 

Με την απειλή πιστολιού άρπαξαν 900 ευρώ και την έκαναν με μοτοσυκλέτα

Στις 26.03.2013 το πρωί, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, δύο άγνωστοι δράστες εκ των οποίων ο ένας έφερε πιστόλι, αφού ακινητοποίησαν έναν 30χρονο ημεδαπό, με την απειλή βίας και του όπλου του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 900€ και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή με δίκυκλη μοτοσυκλέτα. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών.

Ανάκληση προϊόντων λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου

Σε συνέχεια των Εργαστηριακών Αποτελεσμάτων δειγμάτων που ελήφθησαν μετά από σχετικούς ελέγχους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι ανιχνεύθηκε DNA αλόγου στα εξής προϊόντα:

Απαγορεύεται η αλιεία με κάθε μέσο και εργαλείο στη λίμνη Βόλβη

Ανοικτή σύσκεψη για την απαγόρευση της αλιείας κατά την περίοδο αναπαραγωγής των ψαριών στο σύστημα της Βόλβης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Μικρής Βόλβης, στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γεώργιου Τσαμασλή. 

Ερώτηση ΚΚΕ σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση του μελιταίου πυρετού.

Ο μελιταίος πυρετός (βρουκέλλωση) των αιγοπροβάτων έχει ειδική σημασία τόσο στην δημόσια υγεία όσο και στην οικονομία και σχετίζεται με τον συγκεκριμένο κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας.
Με υπουργική απόφαση η υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης του νοσήματος ανατίθεται και σε ιδιώτες κτηνιάτρους χωρίς αμοιβή από το δημόσιο.

Ορίστηκε από Σαμαρά η Κεντρική Επιτροπή Συνεδριακών Διαδικασιών

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζεται η Κεντρική Επιτροπή Συνεδριακών Διαδικασιών (Κ.Ε.ΣΥ.Δ.) με την παρακάτω σύνθεση: 

Στη Θεσσαλονίκη το Β' Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικού Τουρισμού

Στη Θεσσαλονίκη θα διοργανωθεί το δεύτερο πανελλήνιο συνέδριο προσκυνηματικού τουρισμού, με προτεινόμενη ημερομηνία το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, όπως συμφωνήθηκε στη σημερινή (Τρίτη 26 Μαρτίου 2013) συνάντηση που είχε στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, ο οποίος προΐσταται του Συνοδικού Γραφείου προσκυνηματικών περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδος.

"Για δεύτερη φορά, τα ίδια άτομα από το Κιλκίς στον Έβρο"

Υπογράφει Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς
Για ακόμη μία φορά πληροφορηθήκαμε ότι στις 02/04/2013 πρέπει να μετακινηθούμε εκ νέου βάσει της σχετικής διαταγής. Μια νέα διαταγή για τον Έβρο που δυστυχώς το περιεχόμενο είναι ακριβώς το ίδιο με της παλιάς. (Ίδιες διευθύνσεις, ίδιος αριθμός)!

Τελετή απονομής "Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος"


Εκδρομή Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς στην Κομοτηνή και Πόρτο Λάγος

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην Κομοτηνή και στο Πόρτο Λάγος την Κυριακή 7 Απριλίου. Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6972214186 και 6945743367. Ώρα αναχώρησης: 07:30. Τιμή συμμετοχής 13 ευρώ.

Επίσκεψη Λαπόρδα σε Λιάπη

Σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Κουλίνα και κ. Σιωνίδη επισκέφθηκε το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Κιλκίς κ. Λιάπη Αντώνιο για να τον συγχαρούν για την ανάληψη των καθηκόντων του και να του ευχηθούν καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του. 

ΕΚΑΣ: Ποιοι συνταξιούχοι το χάνουν, ποιοι το παίρνουν

Σε εντατικούς ελέγχους θα προχωρήσουν από τον επόμενο μήνα τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να διαπιστώσουν ποιοι από τους συνταξιούχους πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 30-230 ευρώ.

Σύμβολο… ανευθυνότητας !

Υπογράφει η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς
Τον Οκτώβριο του 2012 στα πλαίσια της δράσης «Αλλάζουμε τη γειτονιά μας» όπου αναμορφώσαμε το πάρκο επί των οδών Αισχύλου και Αθηνών, αποφασίσαμε σαν Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς να τοποθετήσουμε την Ελληνική σημαία στην ειδική κατασκευή που υπάρχει στην είσοδο της πόλης. Τη περίοδο των Χριστουγέννων, η Ελληνική σημαία κατέβηκε με σκοπό των καλλωπισμό του σημείου εκείνου με στολίδια. 

Επίσκεψη Αγαθοπούλου στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Κιλκίς

"Την Παρασκευή 22 Μαρτίου  η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς, Ε. Αγαθοπούλου επισκέφθηκε ύστερα από συνεννόηση με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων τις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Κιλκίς, προκειμένου να συναντήσει τους εργαζόμενους στο χώρο εργασίας τους, με αφορμή την τριήμερη απεργία των εργαζομένων για να διαμαρτυρηθούν για τη μη καταβολή δεδουλευμένων πέραν των 10 μηνών. 

Ψήφισμα «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών» για τα μεταλλεία

Ο κύριος πλούτος της Ελλάδας δεν είναι ο χρυσός του υπεδάφους της, αλλά η μακραίωνη ιστορία της και ο πολιτισμός της
Το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών» (ΔΙ.Κ.Α.Μ.) ιδρύθηκε πριν έναν χρόνο με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο τη μελέτη και προβολή σε διεθνή κλίμακα του μεγάλου φιλοσόφου της αρχαιότητας Αριστοτέλη, μαθητή του Πλάτωνα και δασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που γεννήθηκε στα Στάγειρα της Χαλκιδικής το 384 π.Χ. και άσκησε με το έργο του μια συνεχή επίδραση στην ανθρώπινη διανόηση, για ένα διάστημα 2500 χρόνων.

Συνελήφθη 14χρονος για κλοπή στις Σέρρες

Συνελήφθη σήμερα (26.03.2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός 14 ετών, για κλοπή σε βιοτεχνία. 

Έκλεψαν τρεις μεταλλικές πόρτες από στρατόπεδο στο Πολύκαστρο Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (25.03.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας ημεδαπός 32 ετών και ένας υπήκοος Γεωργίας 24 ετών, για κλοπή αντικειμένων από στρατόπεδο. 

Έκλεψαν σίδερα οικοδομής στο Καμπάνη Κιλκίς, αλλά τους σιδέρωσαν

Συνελήφθησαν χθες (25.03.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Σάντας Κιλκίς, δύο ημεδαποί 25 και 41 ετών, για κλοπή ποσότητας σίδερων από οικοδομή.

Κλειστές ως την Πέμπτη οι τράπεζες στην Κύπρο – Ασφυξία στην αγορά από έλλειψη ρευστού

- Καμία τράπεζα δεν θα ανοίξει σήμερα και αύριο στο νησί
- Μένει το όριο αναλήψεων στα 100 ευρώ την ημέρα
- Άγνωστο πότε θα ανοίξουν τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα
- Σήμερα η υπογραφή μεταβίβασης των υποκαταστημάτων στην Τράπεζα Πειραιώς
- Τρόμος στην Κύπρο από το ενδεχόμενο διαρροής 10 δισ ευρώ σε μία ημέρα
- Κανείς δεν ξέρει πότε θα έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς οι καταθέτες

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στο Πολύκαστρο


Γράφει ο Παναγιώτης Δεπούδης
Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε και φέτος στο Πολύκαστρο έδρα του Δήμου Παιονίας ο Ευαγγελισμός και η 25 Μαρτίου ήμερα που ο ελληνισμός ξεσηκώθηκε κατά της Τουρκικής σκλαβιάς.

"Δεν παραιτούμαι. Να εφαρμοστεί ο Νόμος"

- Εξοργισμένος και απογοητευμένος ο Δήμαρχος κ. Λαπόρδας  με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πολυκάστρου. 
- Άκαρπη εμπλοκή του Βουλευτή Γεώργιου Γεωργαντά προκειμένου να πειστεί ο κ. Χρήστος Κατσαβός να υποβάλει
εγγράφως μη αποδοχή περαιτέρω της θέσης του 

Ουρανίααα το δίκανο!!!

Της Βούλας Ιωαννίδου 
Άκουγα παλαιότερα ότι οι πολιτικοί γίνονται νονοί (κάνουν κουμπαριές-βαφτίσια), για να εξασφαλίσουν ψήφους! Ευτυχώς δεν πέρασε ποτέ από τον νου μου ότι το κάνουν από αγάπη για τα παιδιά ή ότι θέλουν να γίνουν πνευματικοί τους πατέρες τους.
Αμ δε!!
Τώρα κατάλαβα ότι τελικά γίνονται νονοί από χούϊ!