Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Στέφανος Παραστατίδης: Ως πότε θα γινόμαστε θεατές τραγικών συμβάντων;

Δελτίο τύπου Στέφανου Παραστατίδη
Χθες το απόγευμα, 25 Αυγούστου, γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη τραγικού τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη – Κιλκίς, στο ύψος της Νέας Σάντας, με ένα νεκρό και 4 τραυματίες. Το τροχαίο συνέβη στο τμήμα από Α/Κ Ασσήρου έως Ν.Σάντα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Κιλκίς που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί και καρκινοβατεί από το 2011 η αποπεράτωσή του. 

Ένα έργο υψίστης σημασίας για τον Νομό Κιλκίς κυρίως για τη σύνδεσή του με τη Θεσσαλονίκη μέσω ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα παρέχει πρωτίστως ασφάλεια, λειτουργικότητα και ταχύτητα. Ένα έργο που ταλαιπωρεί τους καθημερινούς χρήστες του ενώ θα έπρεπε να ήταν ολοκληρωμένο εδώ και μια δεκαετία σχεδόν, με ευθύνες της κυβέρνησης, του αρμόδιου υπουργείου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Έχοντας προβεί στις απαραίτητες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, πιέσεις και ενέργειες για την ανάδειξη των καθυστερήσεων και της άμεσης ανάγκης αποπεράτωσης του έργου, τελικά κρίθηκε έκπτωτος ο προηγούμενος εργολάβος και υπεγράφη νέα σύμβαση με νέο ανάδοχο με ορίζοντα αποπεράτωσης τον Σεπτέμβριο του 2025. Μέχρι και σήμερα, όμως, δεν παρατηρείται κάποια κινητικότητα, ενώ έχουν απομείνει 13 μήνες μόνο. Τι συμβαίνει; Γιατί δεν προχωράει; Ως πότε θα γινόμαστε θεατές τραγικών συμβάντων;

Ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκη – Κιλκίςπρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να φροντίσουν άμεσα γι’ αυτό.

Ο Βουλευτής
Παραστατίδης Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.