Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Τα νέα του Δήμου Παιονίας (26/8/2024)

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Αξιουπολίτικα "Κρήτη και Πόντος"
Η εκδήλωση "Κρήτη και Πόντος " που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024 στο πλαίσιο των Αξιουπολίτικων, ήταν μια μοναδική βραδιά, φέροντας κοντά δύο μεγάλες παραδόσεις της Ελλάδας, την κρητική και την ποντιακή. Η πλατεία Ελευθερίας γέμισε από κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει αυτή την εξαιρετική μουσικοχορευτική βραδιά, η οποία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο Γιώργος Σφακιανάκης, μαζί με την ορχήστρα του, ανέβασε το κέφι στα ύψη με τις μουσικές του ερμηνείες, προσφέροντας ένα πρόγραμμα γεμάτο από τους ήχους της λύρας και του λαούτου. Η βραδιά περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα που έδωσαν το παρόν, παρουσιάζοντας αυθεντικούς κρητικούς και ποντιακούς χορούς. Οι συμμετέχοντες σύλλογοι, όπως ο Σύλλογος Κρητών Ν. Κιλκίς "Το Αρκάδι", ο Σύλλογος Ποντίων Αξιούπολης "Τραντέλλενες" και ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων "Οι Ακρίτες", έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, προσφέροντας στο κοινό μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Στην αρχή της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν δύο ιδιαίτερα τιμητικές βραβεύσεις. Ο πατέρας Ιγνάτιος τιμήθηκε για την πολύχρονη και αφοσιωμένη προσφορά του ως ιερέας στον Ιερό Ναό Άξιον Εστί και τη γενικότερη συμβολή του στην πνευματική και κοινωνική ζωή της Αξιούπολης. Η αναγνώριση της αφοσίωσης και του έργου του πατέρα Ιγνάτιου ήταν μια συγκινητική στιγμή, που έφερε δάκρυα στα μάτια πολλών από τους παρευρισκόμενους. Επίσης, βραβεύθηκε ο Αθλητικός Σύλλογος Αξιούπολης (ΑΣΑ) για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης Νέων, έτους 2024. Η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση της σκληρής δουλειάς και των επιτυχιών των αθλητών και των προπονητών του συλλόγου, που προάγουν τον αθλητισμό και την αξία της ομαδικότητας στην τοπική κοινωνία.

Η εκδήλωση κατάφερε να ενώσει δύο φαινομενικά διαφορετικές παραδόσεις σε μια κοινή γιορτή, αποδεικνύοντας την κοινή πολιτιστική ρίζα και την αγάπη για την παράδοση που διακατέχει τους Έλληνες. Το πλήθος που παρακολούθησε την εκδήλωση ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό, χορεύοντας και τραγουδώντας μαζί με τους καλλιτέχνες, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και ενότητας. Η βραδιά "Κρήτη και Πόντος" αποτέλεσε όχι μόνο μια γιορτή της παράδοσης, αλλά και ένα παράδειγμα της δύναμης που έχει ο πολιτισμός να ενώνει ανθρώπους από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας.

Απόσματα της εκφώνησης προς τους τιμώμενους:

Λόγια για τον Πατέρα Ιγνάτιο

"....Εμείς οι Αξιουπολίτες - οι άνθρωποι της ενορίας της Παναγίας Άξιον Εστί, έχουμε την ευλογία να έχουμε πατέρα Κρητικό που λαμπρύνει την τοπική μας εκκλησία.

Έτσι το θέλησε ο Θεός!

Μεγάλη ευλογία να έχουμε δίπλα μας έναν άνθρωπο της προσφοράς. Έναν άνθρωπο που στηρίζει την κοινωνία μας- που στηρίζει τον άνθρωπο.

Έναν άνθρωπο οικογενειάρχη, έναν σύγχρονο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο συμβουλευτικό καταφύγιο.

Ο άνθρωπος αυτός είναι απλός, όπως όλοι μας. Γιατί έτσι του αρέσει. Είναι ένας άνθρωπος με χιούμορ, ευγενικός, εργατικός, αλλά και πολύ ευαίσθητος. Αγαπάει πολύ την φύση και τα παιδιά.

Με την χάρη του Θεού, έχει κερδίσει τον σεβασμό, την αγάπη και την εμπιστοσύνη όλων μας. Είναι ο πνευματικός μας οδηγός.

Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, αγαπητοί μας, είναι ο πατέρας Ιγνάτιος Καλογεράκης...."

Για την ομάδα χειροσφαίρισης νέων ΑΣ Αλέξανδρος

"...Για πρώτη φορά στην ιστορία η ομάδα νέων χειροσφαίρισης του ΑΣ Αλέξανδρου έφρασε στην κορυφή, κατακτώντας πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Βέβαια, όλα αυτά τα χρόνια πάντα η ομάδα ήταν υψηλά.

Σε αυτό βέβαια, δεν οφείλεται μόνο η δύναμη των αθλητών, αλλά και των ανθρώπων που τους προπονούν και είναι δίπλα τους. ...

Υπάρχει ένα παιδί της Αξιούπολης που ζωντάνεψε την φίλαθλη συμμετοχή της ομάδας, δημιουργώντας παλμό στα γήπεδα.

Έκανε τα μικρά παιδάκια να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να αφήσουν τα ψηφιακά εργαλεία στην άκρη και να δραστηριοποιηθούν στην χειροσφαίριση.

Η υπομονή και η στρατηγική του έφερε την ομάδα στην κορυφή.

Ο στόχος του και ο στόχων όλων επιτεύχθη, χαρίζοντας δάκρυα συγκίνησης και χαράς σε όλη την Παιονία. Κάνοντας μας όλους υπερήφανους. Που μία πόλη τριών χιλιάδων κατοίκων κατάφερε να κατακτήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων, χάρη στην συνεργασία και στην προσήλωση όλων στο κύριο στόχο.

Το όνομα ¨Ρήγας¨, όλοι το έχουν συνδυάσει με το χάντμπολ.

Είναι ο Ρήγας Παπαρήγας..."









Ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων στον Ευρωπό

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ευρωπό ενόψει του εορτασμού της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 19 έως τις 24 Αυγούστου 2024 και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους κατοίκους και επισκέπτες στην περιοχή. Οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Παιονίας και τη Δημοτική Κοινότητα Ευρωπού, κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, προσφέροντας ποιοτική ψυχαγωγία και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, Δευτέρα 19 Αυγούστου, ξεκίνησε με τη συμμετοχή του Κ.Δ.ΑΠ του Δήμου Παιονίας, προσφέροντας συντροφιά στους μικρούς μας φίλους. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ολοκληρώθηκε με κινηματογραφική βραδιά, όπου τα παιδιά απόλαυσαν ταινίες ειδικά επιλεγμένες για την ηλικία τους.

Την Τρίτη 20 Αυγούστου, το πρόγραμμα περιελάμβανε επίδειξη αθλήματος ΤΑΕKWONDO από τον Αθλητικό Σύλλογο "Σέλευκος", ενώ η βραδιά συνεχίστηκε με μαγευτική επίδειξη ζογκλέρ-ταχυδακτυλουργού, η οποία προσέφερε στιγμές γέλιου και θαυμασμού στους παρευρισκόμενους.

Η Τετάρτη 21 Αυγούστου ήταν αφιερωμένη στα παιδιά, με δραστηριότητες που περιελάμβαναν εκμάθηση των σημάτων κυκλοφορίας με ασφάλεια, ενώ το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία Ευρωπού, πραγματοποιήθηκε επίδειξη μηχανοκίνητου αθλητισμού και ενημέρωση σε θέματα ασφαλούς οδήγησης. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ζωντανή μουσική από τους DJ Αντώνη Τοκαλάκη και Νίκο Πεντέρη.

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και ακολούθησε η περιφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας, συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Παιονίας. Η βραδιά κορυφώθηκε με μεγάλη συναυλία με την τραγουδίστρια Φαίη Ρουμπίνη, η οποία εντυπωσίασε το κοινό με την ερμηνεία της.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου, οι εκδηλώσεις άρχισαν νωρίς το πρωί με τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ευρωπού, προς τιμήν της εορτής της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Το βράδυ, πλήθος κόσμου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Κρήτη, η Μακεδονία, ο Πόντος και η Θράκη. Η βραδιά έκλεισε με μουσική από τους DJ Αντώνη Τοκαλάκη και Νίκο Πεντέρη.

Οι εκδηλώσεις του Ευρωπού ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 24 Αυγούστου.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εβδομάδας εορταστικών εκδηλώσεων.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.