Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: Η ζωή του μέσα από το παιδικό βιβλίο της Αθηνάς Αποστολίδη – Μπίνιου με τίτλο «Νικηφόρος Βρεττάκος – το παιδί που ήθελε να γίνει ποιητής»

Της Θεοδώρας Θεοδωρίδου
Στο βιβλίο για παιδιά με τίτλο: «Νικηφόρος Βρεττάκος – το παιδί που ήθελε να γίνει ποιητής», η συγγραφέας του Αθηνά Αποστολίδη – Μπίνιου, ανιψιά του ποιητή, με τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή του παρουσίασε την προσωπικότητα του θείου της, τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της ζωής του, γραμμένα με απλό τρόπο σαν παραμύθι καθώς και αποσπάσματα ποιημάτων του.

Τα ποιήματα και τα πεζά του αγαπημένου της θείου Νίκη, όπως τον αποκαλούσε, συντρόφευαν την ίδια στην παιδική της ηλικία και διαμόρφωσαν τον εσωτερικό της κόσμο. Στην παιδική της ηλικία έφυγε με τους γονείς της για τη Βραζιλία. Εκεί έμεινε πολλά χρόνια, σπούδασε στο Σαν Πάολο, εργάστηκε, συνέβαλε στην ανάπτυξη της Ελληνικής παροικίας και δημιούργησε οικογένεια.

Τώρα ζει στην Αθήνα και γράφει παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Είναι Μέλος του κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Αφηγείται τα κείμενά της σε Σχολεία και Πολιτιστικούς Χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.