Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Διήμερο εκδηλώσεων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μέσων Αποστόλων

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων
Δύο εκδηλώσεις οργάνωσε και πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσων Αποστόλων, το διήμερο 14ης – 15ης Αυγούστου 2024 στα πλαίσια εορτασμού της Πανήγυρης του Ιερού Ναού Κοίμησης της Θεοτόκου, που εδώ και δυο αιώνες δεσπόζει με την αγέρωχη θρησκευτική και ιστορική παρουσία του στην γύρω από τον οικισμό των Μέσων Αποστόλων περιοχή.

Η πρώτη εκδήλωση που έλαβε χώρα το βράδυ της 14ης Αυγούστου στο κέντρο του οικισμού των Μέσων Αποστόλων είχε τον τίτλο: «Νοσταλγική αναπόληση των Μέσων Αποστόλων του χθες» και ήταν πρώτιστα ένα κάλεσμα για αντάμωμα των απανταχού Μεσοαποστολοριατών. Στην εκδήλωση, έγινε από τα Μέλη του Συλλόγου Αγαθαγγελίδη Ανέστη και Έλλη Σαπουντζή η παρουσίαση ενός κειμένου της Υπευθύνου Λόγου κ. Θεοδώρας Θεοδωρίδου που αναφερόταν στην τόσο ενδιαφέρουσα ζωή στο χωριό τις μετεμφυλιακές δεκαετίες. Η αναφορά αυτή συνοδεύτηκε από την προβολή φωτογραφικού υλικού των προηγούμενων δεκαετιών, υλικό που συγκεντρώθηκε και ταξινομήθηκε με τη φροντίδα του Προέδρου του Συλλόγου κ. Κ. Θεοδωρίδη. Η παρουσίαση αυτών των δύο στοιχείων συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους και έφερε στη μνήμη τους γεγονότα που οι περισσότεροι έζησαν στα παιδικά τους χρόνια.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με έντονο παραδοσιακό χορό υπό τους ήχους της υπέροχης ορχήστρας που απάρτιζαν οι μουσικοί: Παναγιώτης Απατσίδης, Λάζαρος Αλύρης, Ανέστης Ταχτσίδης, Μιλτιάδης Ιορδανίδης και φίλοι ερασιτέχνες παρευρισκόμενοι.

Μια υπέροχη βραδιά που θα την θυμούνται με νοσταλγία όλοι οι συμμετέχοντες.

Συγκινητική ήταν η μεγάλη προθυμία Μελών του Συλλόγου, ουκ ολίγων, με την οποία διεκπεραιώθηκε άψογα και με υποδειγματική αρτιότητα η βραδιά αυτή.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης ο οποίος στον μεστότατο από έκφραση και περιεχόμενο χαιρετιστήριο λόγο του αναφέρθηκε στη ζωτικότατη σημασία που έχουν, για την συνέχιση της Πολιτιστικής ζωής του χωριού, οι αναφορές στις παραδόσεις και τα έθιμα καθώς η παρουσία και η αθρόα συμμετοχή των μονίμων κατοίκων και των ετεροδημοτών του κάθε οικισμού. Ο Δήμος Κιλκίς είναι αρωγός όλων των εκδηλώσεων του Συλλόγου και οι συγκεκριμένες τελούσαν υπό την αιγίδα του.

Επίσης την εκδήλωσαν τίμησαν και οι: Αντιδήμαρχος Αιμίλιος Νικολαΐδης και ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας κ. Ιορδάνης Μελεκίδης μετά της συζύγου του – εκπροσώπου του Π.Σ. Μαυρονερίου. Ο πρόεδρος κ. Μελεκίδης κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αρτιότερη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Η δεύτερη εκδήλωση με τίτλο: «Φιλοξενία της Παναγιάς μας» έλαβε χώρα το πρωί της 15ης Αυγούστου, μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στο προαύλιο του Ιερού Ναού Κοίμησης της Θεοτόκου. Εκεί, αφού είχε προηγηθεί κέρασμα των προσκυνητών και την παραμονή γιορτής της Μεγαλόχαρης από το Πολιτιστικό Σύλλογο ακολούθησε πλουσιοπάροχο κέρασμα και το πρωϊνό αυτό της 15ης Αυγούστου. Οι παρευρισκόμενοι πιστοί απόλαυσαν τα προσφερόμενα εδέσματα και με προσοχή άκουσαν τον Θεοσεβέστατο Ιερέα της Ενορίας, Πατέρα Δημήτριο Κομνηνό, να τους μιλάει για την Ιερή Παράδοση και του Ναού αλλά και του θρησκευτικού νοήματος αυτής της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης.

Όπως σε κάθε εκδήλωση, έτσι και στη συγκεκριμένη ο Μεγάλος χορηγός του Συλλόγου ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΗ Α.Ε. ήταν παρών με τη τοποθέτηση και διάθεση εκλεκτών προϊόντων του.

Πραγματική Πνευματική και Ψυχική ανάταση και αναζωογόνηση ήταν και για τους διοργανωτές, αλλά και για τους πολυπληθείς συμμετέχοντες οι εκδηλώσεις αυτές των οποίων τα ξεχωριστά εύσημα αξίζει να καρπώνεται όπως πάντα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσων Αποστόλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.