Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πάμε εκδρομή στην Αθήνα (Φωτογραφίες)

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Μια από τις ομορφότερες εκδρομές πραγματοποιήθηκε 23 -24 -25 Μαρτίου από τον νομό Κιλκίς με προορισμό την Αθήνα με γνωστό πρακτορείο της πόλης μας.

Στο μυαλό όχι ιδιαίτερα μεγάλος ενθουσιασμός λόγω ότι η πρωτεύουσα της Ελλάδος και μέσα από την άσχημη εικόνα και ενημέρωση των καναλιών μεταφέρουν τις περισσότερες φορές ένα αρνητικό κλίμα προβάλλοντας μόνο τα προβλήματα της.

Η εκδρομή ξεκίνησε χαλαρά με την συνοδό του πρακτορείου να ενημερώνει αυτά που θα ακολουθήσουν και τονίζοντας ιδιαίτερα τις ομορφιές της πατρίδας μας σε όλη την διαδρομή.

Η άφιξη στο ξενοδοχείο το οποίο ήτανε στο κέντρο της πόλης ευχάριστη καθώς η πρώτη έκπληξη με θέα τον πρώτο σταθμό του ΟΣΕ με την ταμπέλα ΑΘΉΝΑΙ μας γέμισε τις πρώτες όμορφες στιγμές.

Στο σταθμό αυτόν γυρίστηκαν αρκετές σκηνές από Ελληνικές ταινίες που μας κρατούν και σήμερα συντροφιά.

Στην συνέχεια και μετά από σχετική ξεκούραση βρεθήκαμε στην ταράτσα του ξενοδοχείου όπου εκεί μας περίμενε μια εκπληκτική εικόνα.

Ο Ήλιος άρχισε να γέρνει δειλά πάνω από την ατέλειωτη πόλη και να χρυσίζει πάνω από αυτήν. Η Ακρόπολη επιβλητική σε κοντινή απόσταση να στέλνει τα διαχρονικά μηνύματα της όχι μόνο σε εμάς που παρακολουθούσαμε με ενθουσιασμό το τέλειο τοπίο αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Στην συνέχεια το πρόγραμμα είχε βόλτα στην πόλη για να δούμε την Αθήνα την νύχτα. Μετά από ξενάγηση βρεθήκαμε χαλαρά στα διάσημα σημεία της πόλης όπως είναι η πλατεία Συντάγματος με τα παλληκάρια της προεδρικής φρουράς να σηκώνουν την Ελλάδα κυριολεκτικά στους ώμους αγάλματα σε ένδειξη εθνικής υπερηφάνειας και σεβασμού στους χιλιάδες άγνωστους στρατιώτες που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της πατρίδας μας.

Την επόμενη ημέρα η Ακρόπολη γίνεται μια απίστευτη εμπειρία όσες φορές και να σκαρφαλώσεις στον Ιερό βράχο της.

Η επίσκεψη στο Σούνιο και στην σκιά του ενός άλλου επιβλητικού αρχαίου Ναού απλώνει στην μοναξιά αυτού του κόσμου την ελπίδα εγκαινιάζοντας πάντα κάτι καινούργιο στο μυαλό να για γίνεται καλύτερος.

Μια πανέμορφη βόλτα γέμισε κάθε στιγμή την ψυχή μας τελειώνοντας στο υπέροχο Λαύριο με γνήσιες ελληνικές γεύσεις στα ταβερνάκια που στολίζουν το λιμάνι και όπως κάθε σημείο στην πατρίδα μας το Λαύριο ξεδιπλώνει και αυτό την ιστορία του στα μάτια μας.

Η θέα της Μακρονήσου πλημμυρίζει ανάμικτα συναισθήματα για όσους ακόμα πονούν και δακρύζουν.

Ένα πέτρινο άγαλμα μιας γυναίκας κοιτάει απέναντι, είναι η μάνα του εξόριστου που περιμένει το παιδί της.

Το Λαύριο δίνει την ευκαιρία να περάσουμε απέναντι, να βρούμε αυτούς που διχάζουν, χτυπούν, και προδίδουν τον λαό μας, και ενωμένοι να δώσουμε τα χέρια, να ανεβούμε στην Ακρόπολη στο Σούνιο στην πλατεία Συντάγματος να δούμε κατάματα τα αγάλματα στα μουσεία που μιλούν και μας παραστέκουν και οι εκδρομές να έχουν χαρακτήρα πολιτισμού στις καρδιές μας.

Ταξίδι στην ομορφότερη χώρα που συνεχίζει να φωτίζει αυτόν τον κόσμο και περιμένει τον σεβασμό που της αξίζει.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.