Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

"Κι αν δεν μας το δίνεις, σου το παίρνουμε με το έτσι θέλω"

Γράφει η Γενοβέφα Ναβροζίδου
Περιφερειακή Σύμβουλος Κιλκίς

Πόσα χτυπήματα να αντέξει ο άνθρωπος κάτω από τη ζώνη;
Την ώρα που ο θρήνος για τις απώλειες της θανατηφόρας πρόσκρουσης των δυο τρένων ακόμα ακούγεται από άκρου εις άκρον στην Ελλάδα, η κυβέρνηση περνάει νόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Την ώρα που συγγενείς, γονείς ακούν το περίφημο: «Δεν θα σας δώσουμε τους νεκρούς σας για να σας προστατεύσουμε από το σοκ»…

Μαθαίνουμε για ένα φρέσκο, αδιανόητο πλιάτσκο στις περιουσίες μας.

Έρχεται ο Νόμος 4951/2022, όπου οι μονοπωλιακοί όμιλοι των ΑΠΕ, έχουν το δικαίωμα αναγκαστικής απαλλοτρίωσης έκτασης γης συνολικά ίσης με το 20% του γηπέδου της εγκατάστασης που θα χρειαστεί για να λειτουργήσει πλήρως το φωτοβολταϊκό.

Τι σημαίνει αυτό;

Όταν ένα μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος προτίθεται να εγκαταστήσει πάρκο φωτοβολταϊκών και έχει εξασφαλίσει το 80% της γης, μπορεί να προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση δεκάδων, εκατοντάδων ακόμα και χιλιάδων στρεμμάτων ιδιωτικής περιουσίας αγροτών μέχρι να καλύψει το 100% της επένδυσής του.

Με λίγα λόγια ακόμα κι αν ο αγρότης ΔΕΝ συμφωνεί να δώσει τη γη του για πώληση-χρήση φωτοβολταϊκών, έρχεται ο όμιλος, σε περικυκλώνει και σου παίρνει το βιός σου θέλεις δε θέλεις.

Μας «φρόντισε» και μας «εξασφάλισε» μια χαρά η κυβέρνηση της ανάπτυξης και της ευημερίας…

Η Ακρίβεια θερίζει, η Δικαιοσύνη αφορά μόνον τους λίγους και «Ο σώζων εαυτόν…σωθήτο!»

Προσοχή. Τι θα βάλλουμε στο φάκελο σε λίγο καιρό. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.