Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 6/3/2023, 7:16 μ.μ.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη στις 4 Μαρτίου 2023 το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ημεδαπός άνδρας, καθώς μετά από αστυνομικό έλεγχο, στην κατοχή του και σε αποθηκευτικό χώρο αγροκτήματός του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 337 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και φυτικά αποσπάσματα κάνναβης προς αποξήρανση, βάρους 2 κιλών και 770 γραμμαρίων.

Σύλληψη για ναρκωτικά και παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη στις 3 Μαρτίου 2023 το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα καταστήματος που λειτουργούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 φιάλες με 28 λίτρα αλκοολούχων ποτών, καθώς επίσης 144 πακέτα τσιγάρων και 3 συσκευασίες με καπνό, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι. Επίσης στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 41,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 6,9 γραμμάρια μείγματος κάνναβης και καπνού.

Σύλληψη για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών

Συνελήφθη χθες (5 Μαρτίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε βρέθηκε κρυμμένη κάτω από το κάθισμα του οδηγού μία συσκευασία με κάνναβη βάρους 506 γραμμαρίων. Σε έρευνα που ακολούθησε σε αγροικία του βρέθηκε ακόμα μία συσκευασία με κάνναβη βάρους 208 γραμμαρίων. Στην κατοχή του βρέθηκε καλά κρυμμένη μία χάρτινη συσκευασία με κάνναβη βάρους 2,2 γραμμαρίων. Συνολικά βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους716,2 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.


Σύλληψη για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών

Συνελήφθη χθες (5 Μαρτίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε βρέθηκε κρυμμένη κάτω από το κάθισμα του οδηγού μία συσκευασία με κάνναβη βάρους 506 γραμμαρίων. Σε έρευνα που ακολούθησε σε αγροικία του βρέθηκε ακόμα μία συσκευασία με κάνναβη βάρους 208 γραμμαρίων. Στην κατοχή του βρέθηκε καλά κρυμμένη μία χάρτινη συσκευασία με κάνναβη βάρους 2,2 γραμμαρίων. Συνολικά βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 716,2 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Συλλήψεις ατόμων για ληστεία, ναρκωτικά και διωκτικά έγγραφα

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, καθώς και ερευνών που διενεργούνται από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν:(10) άτομα για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης και ηρωίνης.
(4) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις. Μεταξύ αυτών 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Τμήματος Πλημμελειοδικών Βέροιας, για ληστεία.
Τρία (3) άτομα για ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή του Ευόσμου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου εξιχνίασαν περιπτώσεις κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου εξιχνίασαν συνολικά πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου 2021 – Ιουλίου 2022, στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, σχηματίζοντας δικογραφίες σε βάρος ισάριθμων δραστών.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής Νομοθεσίας

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως συναρμόδια ελεγκτική Αρχή, πραγματοποιεί καθημερινά συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν κατά την περασμένη εβδομάδα συνολικά (572) ελέγχους που αφορούν στην αντικαπνιστική νομοθεσία και βεβαίωσαν συνολικά (65) σχετικές παραβάσεις, σε καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους διαχείρισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι έλεγχοι για τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.

Εξόρμηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση παραβάσεων από οχήματα Δημόσιας Χρήσης

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θέτοντας ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία τους από φαινόμενα αισχροκέρδειας πραγματοποίησε κατά το χρονικό διάστημα από 24-02-2023 έως 04-03-2023 επιχειρησιακή δράση στην περιοχή αρμοδιότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα:Ελέγχθηκαν (93) οχήματα Δημόσιας Χρήσης (ΤΑΞΙ) και
Βεβαιώθηκαν (15) παραβάσεις όπου οι οδηγοί κατελήφθησαν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής ταξιμέτρου μέσω φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων αντί να έχουν θέσει σε λειτουργία το ταξίμετρο του οχήματος τους.

Παρόμοιες δράσεις θα υλοποιηθούν και στο εγγύς μέλλον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.