Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση επίδειξης σε κατοικημένη περιοχή στο Πολύκαστρο Εισερχόμενα

Παρεμβαίνει ο Σπύρος Ρ.
Πριν κάποιες ημέρες μέσω μιας ανάρτησης, που τιτλοφορείται "Ο επικίνδυνος δρόμος με τις ελάχιστες λεύκες στο Πολύκαστρο" ανέπτυξα την έντονη ανησυχία μου για την υπερβολική ταχύτητα οχημάτων στον δρόμο που αποτελεί είσοδος του Πολυκάστρου κοντά στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Περιληπτικά ανέφερα ότι δρόμος μετά την αερογέφυρα του Πολυκάστρου με κατεύθυνση το Πολύκαστρο, εισέρχεται (σύμφωνα με τις πινακίδες) σε κατοικημένη περιοχή όπου η μέγιστη ταχύτητα ορίζεται στα 50 χιλιόμετρα, διαπίστωσα αρχικά και επιβεβαιώθηκε με την μετέπειτα συζήτηση άλλων ατόμων, ότι η ταχύτητα αρκετών οχημάτων (ακόμα και ογκώδη) είναι πολύ μεγαλύτερη, θέτοντας σε κίνδυνο πεζούς και άλλα οχήματα.

Επίσης σε μεμονωμένες περιπτώσεις μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούν την ευθεία αυτή για να αναπτύξουν το μέγιστο της ταχύτητας του δικύκλου.

Δηλαδή οι οδηγοί αν και γνωρίζουν το ότι κάνουν κάτι επικίνδυνο (κακό) το επιλέγουν, και το περιορίζουν μόνο από φόβο προς τις διωκτικές αρχές και όχι από συναίσθηση.

Και πάλι την Δευτέρα 06/03/2023 τυχαία βρέθηκα σε μια ακόμα επικίνδυνη και ανεύθυνη συμπεριφορά κάποιου οδηγού.

Συγκεκριμένα στην αλάνα που είναι το parking του γηπέδου του ποδοσφαίρου, και ενώ έχει σταθμευμένα οχήματα, όπου γονείς συνοδεύουν τα παιδιά τους στην προπόνηση αθλητικών τμημάτων, κάπου στο μεσημέρι εισήλθε ένα κόκκινο αυτοκίνητο και έκανε επικινδύνους ελιγμούς, τραβώντας το χειρόφρενο και αποτέλεσμα μα δημιουργεί στροβιλισμό του αυτοκίνητου.

Τόσο μεγάλη ήταν η ανάγκη προφανώς του οδηγού ώστε να κάνει επίδειξη.

Σχολιάστηκε το περαστικό με άλλους παρευρισκόμενους. Εκεί έμαθα ότι το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Σποραδικά, στην χωμάτινη αλάνα αυτή, έρχονται, κάποιοι οδηγοί και οδηγούν με τον ίδιο τρόπο προσπαθώντας προφανώς να επιδείξουν τις ικανότητες τους.

Μάλιστα ο ένας από αυτούς έπεσε πάνω σε έναν κάδο.

Σκεφτείτε στην θέση του κάδου να ήταν κάποιο αυτοκίνητο ή και άνθρωπος.

Με αυτά τα δυσάρεστα συμβάντα που ακούμε ότι γίνονται καθημερινά, και επειδή η πρόληψη αποτελεί το καλύτερο μέτρο προστασίας, θεωρώ ότι με όλα αυτά τα περιστατικά, θα πρέπει κάποιος να παρέμβει.

Κάποιος πρέπει να ενδιαφερθεί και να προστατέψει τους ανθρώπους και τις περιουσίες από την υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων ορισμένων οδηγών που αποσκοπούν στην επίδειξη.

Ίσως καταφέρει να προστατεύσει και τους ίδιους τους ανεύθυνους οδηγούς …….απο την λάθος επιλογής τους ….την υπερβολική ταχύτητα και την επίδειξη.

Όπως και να έχει ,,,, ίσως ήρθε η ώρα που κάποιος πρέπει να παρέμβει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.