Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Όταν σας επισκεφτούν υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ρωτήστε τους...

Του Παναγιώτη Σαββίδη
ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ…ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ «ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΑ FUNDS»…KAΠΟΙΟΙ ΜΕ «ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΙΕΣ» ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΝ ΛΑΟ
Η υποκρισία και σε αυτό το θέμα περισσεύει από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που κλαίνε σαν τους «απατημένους συζύγους», για την απόφαση του Αρείου Πάγου, που ξεμπλοκάρει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από τα λεγόμενα «Funds», ερμηνεύοντας ουσιαστικά το ανώτατο δικαστικό σώμα, το θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει – νομοθετώντας τα προηγούμενα χρονιά, τα κόμματα του αστικού τόξου.

Ευθυγραμμισμένοι με την στρατηγική της ΕΕ και ισχυρών τμημάτων του κεφαλαίου, χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά θα είναι αντιμέτωπα με πλειστηριασμούς και εξώσεις το επόμενο διάστημα, με ότι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Στην μέγγενη της δημοσιονομικής σταθερότητας, των ματωμένων πλεονασμάτων και των προαπαιτούμενων από το «ταμείο ανάκαμψης», απειλείται η πρώτη κατοικία, όπου με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ (4354/2015) και (4389/2016) τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών πουλήθηκαν σε «Funds». Νομοθετήματα που είχαν αποτελέσει «μνημονιακή» δέσμευση και είχαν ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί.

Με γνώμονα το κέρδος των τραπεζών και των εταιριών διαχείρισης χρέους, χιλιάδες κόσμος θα πεταχτεί στους δρόμους, αφού πρώτα εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες – κτηνοτρόφοι είδαν να μειώνεται στο 60% το εισόδημα τους ή έχασαν τις δουλειές τους εξαιτίας των κρίσεων του συστήματος που απάντησε με απολύσεις και λουκέτα ή ήρθαν αντιμέτωποι με το μεγάλο κύμα ακρίβειας, πληθωρισμού και λιτότητας και έπρεπε να επιλέξουν ή τις δόσεις στις τράπεζες ή να φάνε για να ζήσουν, ικανοποιώντας παράλληλα και άλλες ανάγκες τους.

Η πολιτική των πλειστηριασμών από «funds» πέρα από την ελάφρυνση των τραπεζών από τα «κόκκινα δάνεια» και το κέρδος, στοχεύει στην συγκέντρωση ακίνητης περιουσίας και στέγης σε λίγα ισχυρά καπιταλιστικά - επιχειρηματικά συμφέροντα, που θα «επενδύσουν» σε διάφορους τομείς του τουρισμού όπως στα «real estate» ή στις αναπλάσεις που ετοιμάζονται να γίνουν στην Αθήνα.

Αυτή είναι η «ευνοούμενη» πολιτεία που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική εκπομπή, αφού το καπιταλιστικό συμφέρον και κέρδος είναι πάνω από όλα και υπερισχύει της λαϊκής και κοινωνικής ανάγκης σε αυτό το σύστημα, άρα είναι φυσιολογικό κατά αυτόν, να γίνονται πλειστηριασμοί, γιατί έτσι λειτούργει η καπιταλιστική οικονομία.

Ας προβληματίσει αυτό, αυτούς που αισθάνονται αριστεροί και ριζοσπάστες και σκέπτονται να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές, πιστεύοντας στο νέο ψευδεπίγραφο και παραπλανητικό σύνθημα την «δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς».

Στον αντίποδα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της λαϊκής στέγης και της εξυπηρέτησης των κερδών τραπεζών και κορακιών των «funds» βρίσκεται η ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ.

Το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χεριά τραπεζίτη» δεν είναι ένα ευκαιριακό σύνθημα λαϊκής πλάνης όπως το προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, αλλά για το ΚΚΕ είναι ουσιαστικό αίτημα πάλης και σύγκρουσης με την στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Από αυτή την σκοπιά το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία στην βουλή την προηγούμενη Δευτέρα, ζητώντας την παύση πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, για να μην πεταχτούν οικογένειες στους δρόμους.

Την τροπολογία απέρριψε η ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να σφυρίζουν αδιάφοροι και να μην βγάζουν κιχ για την τροπολογία του ΚΚΕ.

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι με το δίκιο των τραπεζών και των «funds» αδιαφορώντας για τους 700.000 οφειλέτες, που πολύ από αυτούς θα δουν να χάνουν το σπίτι τους, το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχουν.

Τώρα όσο γίνεται πιο δυνατά, οργανωμένα, μαζικά και συντεταγμένα πρέπει να ακουστεί το σύνθημα και να γίνει πράξη «τα σπίτια του λαού θα τα σώσει ο λαός».

Καμιά εμπιστοσύνη στις πολιτικές δυνάμεις που βάζουν τα κέρδη πάνω από τις λαϊκές ανάγκες και κυρίως της λαϊκής στέγης. Στις επικείμενες εκλογές ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ πρέπει να πάρουν την απάντηση τους και να καταδικαστούν οι αντιλαϊκές πολιτικές – επιλογές τους, ισχυροποιώντας - δυναμώνοντας το ΚΚΕ.

Επιτροπές αγώνα, λαϊκές συσπειρώσεις, φορείς, σωματεία πρέπει να γίνουν μια γροθιά και να αποκρούσουν την επίθεση που δεχτούν οι λαϊκές κατοικίες από τα «funds». Να σημάνει συναγερμός σε όλη την χώρα, σε όλες τις γειτονιές, τις συνοικίες, τα χωριά. Μόνο ο οργανωμένος λαός, με την αγωνιστική – ανυπότακτη πάλη του, μπορεί να σώσει τα σπίτια και να βγει στην αντεπίθεση.

Οι κομμουνιστές, το ΚΚΕ, διαθέτει όλες τις δυνάμεις του σε αυτό τον αγώνα, όπως έκανε μέχρι τώρα και χωρίς περιστολές, εκβιαστικά διλλήματα και άλλους ενδοιασμούς, μαζί με τον λαό μπαίνει μπροστά, ώστε κανένα σπίτι πρώτης κατοικίας, να μην βγει στον πλειστηριασμό.

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού – δυναμώνουμε την αυτοπεποίθηση και την πάλη του λαού, για νικηφόρους αγώνες, μέχρι την τελική νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.